Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe kun je het beste massageolie verwarmen?

14 maart 2022 | Massage & Therapieën
Hoe kun je het beste massageolie verwarmen?

Hoe zorg jij ervoor dat jouw massages keer op keer als 100% ontspannend worden ervaren door je klanten? Wat in ieder geval niet mag missen, is een comfortabele massagetafel. Zorg er ook voor dat de massageruimte aangenaam warm is. Je kunt eventueel een ontspannen achtergrondmuziekje aanzetten en misschien wel een rustgevende aromatische olie door de ruimte verstuiven. Alles lijkt in orde en de behandeling kan beginnen. Of toch niet? Wat dacht je van warme massageolie? We geven je hier tips voor massageolie verwarmen!

Nooit met koude handen masseren!

Als er iets is dat je klant direct uit die heerlijke ontspannen mood haalt, dan is het wel massageolie die koud aanvoelt op de huid of jouw koude handen op zijn of haar rug! Een van de eerste ‘regels’ die je leert, tijdens onze Cursus Ontspanningsmassage, is dat je nooit met koude handen of koude olie masseert. De kou zorgt meteen voor het samentrekken van de spieren. Weg ontspanning! Veel mensen hebben sowieso moeite om spanningen los te laten, dus massageolie verwarmen is heel belangrijk! Alle details moeten kloppen, zodat je mensen echt kan laten ontspannen.

Eenvoudig massageolie verwarmen met je handen

Een simpele methode om je handen en de olie op te warmen, is om gedurende een halve minuut je handen met olie stevig over elkaar te wrijven! Je zult dan zelf al gauw voelen, dat je handen en de olie een aangename temperatuur krijgen. Je begint de behandeling met lekker warme handen en door het uitvoeren van alle massagetechnieken zullen je handen ook warm blijven. Is het tussendoor nodig om extra massageolie aan te brengen? Herhaal dan het wrijven in je handen. Deze methode voor massageolie verwarmen biedt het voordeel dat je geen investeringen hoeft te doen en dat de olie ook nooit té warm wordt.

Warm de olie op in een beker met warm water

Een andere praktische methode voor massageolie verwarmen, is een flesje olie in een beker met warm water zetten. Na een minuut of 10 is de massageolie op temperatuur en kun je beginnen met masseren. Ook voor deze methode is geen investering nodig. De olie koelt tijdens de behandeling wel af. In dat geval kun je deze methode combineren met het stevig in de handen wrijven. Het nadeel van het verwarmen van de olie in een beker met warm water is dat het steeds om een kleine hoeveelheid gaat. Als je veel klanten na elkaar behandelt, is dit niet de meest praktische wijze. Je kunt ook een oliebrandertje met een waxinelichtje gebruiken. Je moet dan wel voortdurend het kaarsje in de gaten houden. Daarnaast is het ook lastig om de temperatuur te controleren.

Voordelen van een massageolie verwarmer

Run je een drukke massagepraktijk? Dan is het zeker de moeite waard om te overwegen om een professionele massageolie verwarmer aan te schaffen. Dit brengt veel voordelen met zich mee bij massageolie verwarmen:

Constante temperatuur
In deze apparaatjes wordt de massageolie verwarmd tot meestal 60 ºC en de temperatuur wordt steeds constant gehouden. Dat betekent dat je je op niets anders hoeft te focussen, dan op je klant verwennen met de beste massage. Doorgaans heeft een professionele massageolie verwarmer ongeveer 20 minuten nodig om op temperatuur te komen. Als deze eenmaal op temperatuur is, gaat deze vanzelf uit en springt ook weer aan als de olie begint af te koelen.

Geuren en actieve werkstoffen
Doordat de olie constant verwarmd is, geniet je ook van het voordeel dat de geuren van de olie optimaal tot hun recht komen. Datzelfde geldt eveneens voor de actieve werkstoffen in eventuele essentiële olie. Neem ook eens een kijkje bij onze Cursus Aromatherapie.

Kleine investering
Hoewel een professionele massageolie verwarmer om een investering vraagt, zijn deze apparaten echter niet heel duur. Er zijn goede apparaten te koop, die tussen de € 50 en € 75 kosten.

Overige methoden voor massageolie verwarmen

We krijgen ook weleens de vraag of je de olie niet gewoon in de magnetron kunt opwarmen. Hoewel dit een snelle en gemakkelijke methode is, raden we je dit toch af. De temperatuur is namelijk moeilijk te reguleren. Het kan gebeuren dat het flesje warmer wordt, dan de olie, waardoor je je handen kunt verbranden als je het uit de magnetron pakt. Ook kan de olie ongelijk verwarmd worden. Daarbij koelt de olie af tijdens de behandeling. Dezelfde nadelen ondervind je bij het verwarmen van de olie via de dubbele boiler methode, waarbij je in een grote steelpan met warm water een kleinere steelpan met de olie zet. Kortom, wil je het professioneel aanpakken, dan is een massageolie verwarmer de beste keus. Ben je nog geen gediplomeerde massagetherapeut? Dan is onze Opleiding Massagetherapeut vast iets voor jou!

Houd je van warme massages geven? Dan spreken onze Cursus Hot Stone Massage en onze Cursus Kruidenstempel Massage je ook vast aan!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie