• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

In de kijker: cursus sportmassage

31 januari 2020 | Massage & Therapieën
In de kijker: cursus sportmassage

Heel wat mensen starten het nieuwe jaar met goede voornemens, zoals meer gaan sporten. Hoeveel hebben dit voornemen ondertussen al laten varen? Pijntjes, blessures, gebrek aan motivatie, … Zou het geen goed voornemen zijn om deze mensen te ondersteunen met sportmassage? Onderneem meteen actie door je hier in te schrijven voor onze Cursus Sportmassage. Hiermee zorg je dat sporters van alle niveaus blessureleed bespaard blijft en dat hun spieren gezond herstellen na inspanning. Zowel fysiek als mentaal hebben sporters veel baat bij regelmatige sportmassages. Ontdek hier wat je voor mensen kunt betekenen als sportmasseur!

De vele voordelen van sportmassage

Sportmassage zorgt voor veel positieve gezondheidseffecten. Het stimuleert de bloedcirculatie, waardoor de spieren optimaal worden voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Dit helpt de spieren om sneller te herstellen na inspanning, waardoor spierpijn gauw vermindert. Afvalstoffen in de spieren worden effectiever afgevoerd. Ook de elasticiteit van de spieren wordt verbeterd, waardoor de kans op blessures wordt beperkt. Daarnaast heeft het op mentaal en emotioneel vlak een ontspannende werking. Door de massage daalt de bloeddruk en het cortisolgehalte wordt gestabiliseerd, waardoor de ontvanger zich kalm en prettig voelt. Dit werkt eveneens bevorderend op de nachtrust. In onze cursus sportmassage gaan we dieper in op alle positieve effecten van sportmassage.

Betere sportprestaties met behulp van massages

De voordelen, zoals hierboven beschreven, laten al zien dat sportmassage een goede ondersteuning biedt bij het verbeteren van sportprestaties. Atleten willen het beste uit hun lichaam halen en vragen veel van zichzelf. Het is daarom nodig om goed ‘onderhoud’ te plegen. Binnen de wereld van sportmassage zeggen we vaak, dat een massage een onderhoudsbeurt is voor de sporter. Zowel spieren en gewrichten als op mentaal vlak zorgt een sportmassage ervoor dat een sporter zichzelf oplaadt, om daarna nog beter en effectiever te trainen. Een sportmassage is niet alleen bedoeld voor professionele atleten, maar ook amateursporters hebben er baat bij, evenals mensen die vanwege hun werk fysieke arbeid verrichten.

Wat leer ik in de cursus sportmassage?

Onze cursus sportmassage is een korte basiscursus waarin je kennismaakt met het vak van sportmasseur. Om verantwoorde massages te geven, is het van belang dat je eerst meer leert over de anatomie van de belangrijkste spiergroepen. Vervolgens vertellen we je meer over de functie en werking van sportmassage. Wist je bovendien dat er verschillende soorten sportmassages bestaan? Denk aan activerende massages vooraf aan de inspanning om spieren op te warmen en blessures te voorkomen en ontspannende massages achteraf om spieren beter en sneller te laten herstellen. Daarnaast zijn er ook speciale massages, die het herstel bevorderen na een blessure. Je gaat in deze cursus sportmassage eveneens praktisch aan de slag met het oefenen van de massagetechnieken en het uitvoeren van een complete lichaamsmassage. Is dit precies wat je zoekt? Schrijf je hier in voor onze Cursus Sportmassage!

Wil je een professionele sportmasseur worden?

Na afloop van onze cursus sportmassage ontvang je een certificaat. Je kunt direct het geleerde als professional in de praktijk brengen. Merk je algauw dat je hier veel voldoening uithaalt, dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres om ook een Cursus Sportmassage voor gevorderden te volgen. Wil je het helemaal goed aanpakken? Dan is onze Cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie een aanrader. Met uitgebreide kennis van het menselijk lichaam kun je je klanten nog beter helpen. Deze drie cursussen vormen samen onze volwaardige Opleiding Sportmasseur. Daarnaast kun je nog vele andere massagecursussen volgen, om in de toekomst je dienstenpakket mee uit te breiden. Een andere goede tip is onze Cursus Sportvoeding.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Anatomie, pathologie & fysiologie
Anatomie, pathologie & fysiologie
 • 2 dagen
 • v.a. € 289
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie