• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Zo bied je massagediensten in het bedrijfsleven aan!

25 januari 2017 | Massage & Therapieën
Zo bied je massagediensten in het bedrijfsleven aan!

Als masseur heb je in principe niet veel nodig om je vak uit te voeren. Met een paar goed getrainde vingers en een opklapbare massagetafel- of stoel tover je zelfs een grauwe kantoorruimte om tot een praktijkruimte! Dit betekent dat je ervoor kunt kiezen om je diensten aan te bieden in het bedrijfsleven. Hoe pak je dit aan? Hierbij een stappenplan voor het aanbieden van jouw massagediensten in het bedrijfsleven!

Stap 1. Specialiseer je in de juiste massagetechniek

Om je massagediensten in het bedrijfsleven aan te bieden, moeten ze aan een aantal voorwaarden voldoen. Is de massagesessie gemakkelijk in te passen in de drukke agenda van jouw klanten? Is de massage goed uit te voeren op locatie? En is de massage breed inzetbaar? Een stoelmassage voldoet aan alledrie deze randvoorwaarden. Zelfs een kortstondige intensieve stoelmassage van 10 a 15 minuten kan veel verlichting bieden. Vooral bij mensen die de hele dag achter een computer doorbrengen! Bovendien is de stoelmassage gemakkelijk op locatie uit te voeren. Er komen geen olies of andere middeltjes aan te pas. Tijdens de cursus stoelmassage leer je hoe je deze massagetechniek kunt inzetten om een breed publiek een totale ontspanning te geven.

Stap 2. Selecteer de juiste massagestoel

Toen de Amerikaan David Palmer in de jaren '80 de stoelmassage uitwerkte tot een volledige massagetechniek, besteedde hij veel aandacht aan het ontwikkelen van de perfecte massagestoel. Om zijn milde stoelmassage, gebaseerd op de Japanse Shiatsu massage, optimaal in te kunnen zetten, was het erg belangrijk dat de klant volledig kon ontspannen. Tegelijkertijd wilde Palmer  gemakkelijk toegang hebben tot de drukpunten in de schouders, nek, rug, armen en het hoofd van zijn klanten. Inmiddels zijn we dertig jaar en vele stoelmodellen verder. Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een massagestoel?

  • Let erop dat de stoel licht van gewicht is zodat je het gemakkelijk kunt verplaatsen
  • Het hoofdsteun en het borstkussen moeten gemakkelijk in hoogte verstelbaar zijn
  • Kies voor een stoel met gladde bekleding, zodat het gemakkelijk te reinigen is

Ben je benieuwd of het werken op locatie iets is voor jou? Lees ook onze blog 'Is ambulant werken iets voor mij?'

Stap 3. Werf je klanten voor massagediensten in het bedrijfsleven

Met het juiste certificaat op zak en een zorgvuldig geselecteerde massagestoel op je achterbank, ben je helemaal klaar voor jouw ambulante massagepraktijk! Nu alleen nog even die klanten regelen ... Hoe je dat doet? Probeer in eerste instantie bij je bestaande klantenkring te polsen of zij deuren voor je kunnen openen. Als trouwe klanten zijn zij jouw ultieme visitekaartje! Stel daarnaast een vrijblijvende mailing op en verstuur deze naar de grotere bedrijven in jouw omgeving. Benader hierbij de bedrijfsmassage als een slimme investering. Benadruk dat een regelmatige massage wonderen doet bij het tegengaan van stress. Daarmee is het een bewezen middel om verzuim tegen te gaan. Bedrijfsmassages blijken zo effectief dat het in Nederland zelfs fiscaal aftrekbaar is!

Ben je benieuwd hoe je jouw massagediensten kunt uitbouwen met het geven van bedrijfsmassages? Schrijf je in voor onze Cursus Stoelmassages en leer van onze vakdocenten!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie