Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Met welke beauty behandelingen pak je cellulite aan?

25 juni 2021
Met welke beauty behandelingen pak je cellulite aan?

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, komt bij circa 90% van de vrouwen voor. Het is dus eerder regel dan uitzondering. Toch vinden veel vrouwen het ontsierend en willen graag van dit beauty probleem af. Als schoonheidsspecialist(e) zul je dan ook regelmatig klanten hierover horen klagen en dan vooral wanneer de zomer in aantocht is en de bikini uit de kast komt. Wat is de oorzaak van cellulite? En met welke beauty behandelingen kun je in je beauty salon cellulite aanpakken? De beauty experts van Wellness Academie vertellen je er hier graag meer over.

Wat betekent een sinaasappelhuid precies?

De term cellulite wordt nogal eens gemakkelijk vervangen door cellulitis, maar dat is niet juist. Cellulitis is een ontsteking van de lederhuid, het onderhuids bindweefsel en het onderhuids vetweefsel en wordt veroorzaakt door een bacterie. Het kan gepaard gaan met symptomen, zoals een rode, gezwollen en pijnlijke huid en kan ernstige problemen veroorzaken. Cellulite is geen ernstig gezondheidsprobleem, maar enkel een cosmetisch probleem. Het gaat hierbij om vetophopingen in de huid en het bindweefsel dat eronder ligt. Dit zorgt voor putjes en bobbeltjes, vandaar de naam ‘sinaasappelhuid’. Het komt vooral voor op de billen, heupen en dijen.

Cellulite, wat is de oorzaak?

Of een vrouw te maken krijgt met cellulite hangt hoofdzakelijk af van de genen en de hormonen. Sommige vrouwen hebben hier meer aanleg voor dan andere. Daarnaast zijn er ook andere factoren die cellulite in de hand werken, zoals een dunne huid, een verslapte huid, stugge bindweefselvezels en een verminderde bloedcirculatie. Doordat er zo veel verschillende factoren een rol spelen, is de aanpak van cellulite middels beauty behandelingen complex. Het is echter niet onmogelijk om met de juiste behandelingen dit probleem te verminderen. Het is belangrijk om te kijken naar welke factoren de grootste rol spelen bij je klant voor het ontstaan van een sinaasappelhuid. Stem daar de behandeling vervolgens op af.

Met welke beauty behandelingen kun je cellulite aanpakken?

In de meeste gevallen is het aangeraden om verschillende behandelingen te combineren voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Heb je al een diploma van de Opleiding Schoonheidsspecialist(e) op zak, dan kun je je bij Wellness Academie verder scholen in deze behandelingen, zodat je je klanten nog beter van dienst kunt zijn. We zullen hieronder een aantal methoden bespreken, die succesvol kunnen zijn bij het verminderen van een sinaasappelhuid:

 • Microneedling
 • Cryolipolyse
 • Sveltessa afslankingsmassage
 • Lichaamspakkingen

Microneedling

Microneedling of mesotherapie betekent dat je met een speciaal apparaat met kleine naaldjes microkanaaltjes maakt in de huid. Deze behandeling stimuleert de celdeling en de bloedcirculatie en daarmee het vernieuwen van de huid. Dankzij de microperforaties kunnen actieve werkstoffen uit de mesoserums beter in de huid doordringen. Er zijn speciale mesoserums ontwikkeld voor het verminderen van cellulite. Deze richten zich onder meer op het activeren van de vetstofwisseling. In onze Cursus Microneedling wordt hier aandacht aan besteed.

Cryolipolyse

Cryolipolyse kan ook zinvol zijn bij het behandelen van cellulite. Met een speciale applicator wordt de huid, inclusief de onderhuidse vetlaag, vacuüm gezogen. Daarna wordt de huid sterk gekoeld. De vetcellen worden hierdoor vernietigd. Het lichaam zal de vernietigde vetcellen in de weken daarna op natuurlijke wijze uit het lichaam afvoeren. Cellulite kan hierdoor zichtbaar verminderen. Wel is het belangrijk om deze behandeling in kuurvorm uit te voeren en regelmatig te blijven herhalen voor een blijvend resultaat. We leren je er graag alles over in onze Cursus Cryolipolyse.

Sveltessa afslankingsmassage

Bij Wellness Academie kun je een Cursus Sveltessa Afslankingsmassage volgen. Dit is een massage die cupping combineert met stevige bindweefsel massagetechnieken. Behalve dat deze massage ondersteuning kan bieden bij het afslanken, kan het ook een positief effect hebben op cellulite. Een groot deel van deze cursus richt zich op het behandelen van cellulite via een kuur met Sveltessa massages. Deze massage stimuleert optimaal de bloedsomloop en maakt vastzittende vetcellen en afvalstoffen los, waardoor deze gemakkelijker uit het lichaam weggevoerd kunnen worden.

Lichaamspakkingen

In onze Cursus Lichaamspakkingen (body wraps) leer je diverse soorten pakkingen geven, waaronder pakkingen die een verstevigend effect hebben op de huid. Denk onder meer aan modderpakkingen, algenpakkingen en pakkingen met speciale afslanklotions. Deze behandelingen bieden een ondersteuning bij het afslanken en het verminderen van cellulite, omdat ze helpen om vet af te breken.

Cellulite aanpakken met beauty behandelingen?

Al deze behandelingen richten zich op het stimuleren van de bloedcirculatie, huidvernieuwing, het bindweefsel versoepelen, vetten vrijmaken en deze uit het lichaam wegvoeren. Een wondermiddel tegen cellulite bestaat niet. Wel kun je deze beauty behandelingen zien als een effectieve ondersteuning bij het verminderen van cellulite. De behandelingen zullen echter regelmatig herhaald moeten worden voor een langdurig resultaat. Daarnaast is het belangrijk om gezond te blijven eten, voldoende te bewegen en een stabiel en gezond gewicht te behouden.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie