Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuw: onze Cursus Massage Gun!

7 januari 2022
Nieuw: onze Cursus Massage Gun!

Wil je het nieuwe jaar goed beginnen en je massagediensten verrijken? Ben er dan snel bij, want binnenkort start de gloednieuwe Cursus Massage Gun. Als massagetherapeut heb je er vast al eens van gehoord, want deze massage tool is ontzettend populair. Wat er echter miste, was een goede opleiding die je uitlegt hoe je dit instrument als professional op de juiste wijze kunt toepassen. Wellness Academie brengt daar verandering in met deze allereerste cursus massage gun (percussie massage) voor therapeuten. Schrijf je vandaag nog in!

Een massage gun, wat is dat eigenlijk?

Een ‘gun’ in je praktijk? Dit ‘massage-geweer’ is uitgevonden om alleen maar goed te doen! De korte geschiedenis van dit massage-instrument gaat terug naar 2008 toen de Amerikaanse chiropractor, Jason Wersland, dit apparaat ontwikkelde voor het behandelen van zijn rugblessure. Ondertussen is dit handmatige apparaat een trend binnen de sportwereld. Sommige mensen noemen het zelfs de ‘draagbare Zweedse masseur’. Wees gerust, de echte massagetherapeuten zijn hierdoor niet overbodig geworden. Sterker nog, je kunt jouw diensten verrijken en meer klanten aantrekken door je te bekwamen in het correct toepassen van dit apparaat in jouw praktijk! Wij leren je er in onze nieuwe cursus massage gun graag alles over!

Tip: ben je nog geen gecertificeerde massagetherapeut? Dan is onze Opleiding Massagetherapeut of onze Opleiding Sportmasseur vast iets voor jou!

Wat is er zo bijzonder aan de massage gun?

Een behandeling met een massage gun is een vorm van percussie therapie. Dit betekent dat met het apparaat via krachtige, diepe vibraties en kloppende bewegingen druk wordt uitgeoefend op de spieren en het bindweefsel. Dankzij de massage gun gebeurt dit met een hoge amplitude en snelheid. Met enkel je handen kun je dit diep inwerkende effect niet bereiken. Misschien ken je ook al de foamrollers, die gebruikt worden voor het verminderen van spierpijn en het ontspannen van bindweefsel? De massage guns hebben een vergelijkbare uitwerking, maar met als belangrijk verschil dat je hiermee hele specifieke probleemzones en spierknopen kunt aanpakken. Hierdoor zijn massage guns tig keer effectiever. Neem ook eens een kijkje bij onze Cursus Bindweefselmassage en de Cursus Triggerpoint massage.

De allereerste cursus massage gun voor therapeuten!

Misschien heb je het al opgemerkt, dat de massage gun een hype is onder atleten en beroemdheden. Instagram en TikTok staan er al vol mee. Echter, wat nog opvallender is, was dat er nog geen degelijke opleiding bestond, waarin je kan leren hoe je dit apparaat correct gebruikt. Daar moest verandering in komen en daarom ontwikkelde Wellness Academie een cursus massage gun (percussie massage). De cursus wordt gegeven door een topdocent met jarenlange ervaring en een ware pionier binnen de branche. Het is niet verstandig om dit krachtige apparaat zomaar te gebruiken. Om het veilig en doeltreffend toe te passen is kennis van massage, het menselijk lichaam en blessures essentieel. Ook is het belangrijk dat je leert wat de juiste intensiteit en frequentie is voor elk specifiek probleem dat je wilt behandelen.

Wat leer je in de cursus?

Allereerst bespreken we in deze cursus de diverse soorten massage guns die er op de markt zijn. Er bestaan bijvoorbeeld massage tools die kloppende, circulaire en trillende bewegingen maken. Daarnaast bestaan er ook verschillende koppen. Vaak zijn deze rond van vorm, maar sommige apparaten hebben ook andere koppen die je voor specifieke lichaamsgebieden en klachten kunt gebruiken. Daarnaast is het ene apparaat krachtiger en sneller dan het andere. Met deze informatie kun je zelf een goed doordachte keuze maken voor het juiste apparaat voor de klanten in jouw massagepraktijk. Verder bestaat de cursus vooral uit oefenen, oefenen en oefenen. Dit steeds onder de nauwlettende begeleiding van je docent. Je leert vele massage gun technieken voor uiteenlopende doeleinden.

Welke effecten kun je bereiken?

Na het volgen van deze cursus massage gun kun je nog betere resultaten bereiken bij het aanpakken van talloze klachten, waarmee je geconfronteerd wordt in je praktijk. Je leert tijdens deze cursus, dan ook de volgende technieken:

 • Ontspannende technieken
 • Bindweefseltechnieken
 • Diepe weefsel technieken
 • Spierherstel technieken
 • DOMS technieken
 • Triggerpoint technieken
 • Mobiliserende percussie methoden
 • Combinatietechnieken dynamische cupping – percussie
 • Combinatietechnieken sportmassage – percussie
 • Littekenweefsel technieken

Meer weten?

Heb je interesse in onze gloednieuwe cursus? Neem dan hier contact met ons op voor meer informatie of schrijf je meteen in voor de Cursus massage gun (percussie massage)? Ben er op tijd bij, want de lesgroepen zijn beperkt, zodat we iedere cursist de aandacht kunnen geven die hij/zij verdient! Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie