• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding Pedicure (Gespecialiseerd Voetverzorger)Behaal je landelijk erkend diploma pedicure basis!

Wellness Academie Nijmegen
Wellness Academie Nijmegen

Kerkenbos 1045 (gebouw 10-45)
6546 BB Nijmegen (Gelderland)
Nederland
Tel: 040-72 00 993
E-mail: info@wellnessacademie.comNiet openbaar toegankelijk. Enkel tijdens infoavonden of op afspraak.

Bushalte Kerkenbos ligt op enkele minuten wandelafstand van onze campus. Wij zijn dus erg vlot bereikbaar via het OV!

Rondom ons bedrijvenpark kan u gratis parkeren.

Opleiding Pedicure (Gespecialiseerd Voetverzorger)
Voordelen
€ 1.999
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Heb je interesse in een carrière in voetverzorging? Dan is onze opleiding pedicure in Nijmegen jouw uitgelezen kans om een vliegende start te maken! Dit is op de eerste plaats een goede keus, omdat je met het beroep van pedicure veel voor anderen kunt betekenen. Je speelt een belangrijke rol in het verzachten en voorkomen van voetklachten. Voel je je geroepen om hier jouw missie van te maken? Lees dan gauw verder!

Wat staat je te wachten tijdens deze pedicure opleiding?

De pedicure opleiding in Nijmegen bestaat uit een uitgebreid lesprogramma, waarin theorie en praktijk op een prettige manier met elkaar verweven zijn. In dit vak werk je direct op mensen, daarom is het essentieel dat je goede basiskennis hebt van o.a. vakgerelateerde anatomie, orthopedie, voetonderzoek, hygiëne en klantencontact.

Vervolgens leer je in deze pedicure cursus alle nodige vaardigheden en technieken op het gebied van voetverzorging. Aan de orde komen onder meer: huid- en nagelverzorging, eelt, kloven, ingegroeide teennagels en likdoorns behandelen en freestechnieken. Ben je ook geïnteresseerd in schoonheidsverzorging? Dan is onze opleiding schoonheidsspecialist eveneens een echte aanrader. Wil je meer weten over massage? Dan is de cursus voetreflexologie vast iets voor jou!

Onze opleiding wordt erkend door ProVoet

Een van de voordelen van de pedicure-opleiding van Wellness Academie in Nijmegen is dat deze erkend wordt door ProVoet. Dit is de Nederlandse brancheorganisatie voor professionele pedicures. Met dit diploma ben je in staat om zowel pedicure in dienstverband als zelfstandige pedicure te worden, waaronder ook op ambulante basis. Iets voor jou? Meld je aan voor onze pedicure opleiding! Bovendien biedt ProVoet haar leden nog veel meer voordelen, zoals interessante bijscholingen, waaronder toegang tot de vervolgopleiding medisch pedicure. Wil je voetzorg combineren met esthetiek? Combineer dan je opleiding pedicure met een opleiding nagelstyliste!  

Studeren bij Wellness Academie biedt interessante voordelen

Bij Wellness Academie kun je altijd rekenen op de beste docenten. Dit zijn een voor een pioniers binnen de branche. Ook voor de pedicure opleiding in Nijmegen ben je verzekerd van een vakkundige docent, die je met veel toewijding voorbereidt op het examen. Doordat we een maximum aan inschrijvingen hanteren, krijgt elke cursist de aandacht die hij of zij verdient. Verder heb je voor deelname aan deze pedicure cursus geen voorkennis nodig. Het niveau kun je vergelijken met MBO niveau 3. We beschikken bovendien over een moderne en goed bereikbare leslocatie.

Waar vind ik Wellness Academie Nijmegen?

Je vindt onze campus aan de Kerkenbos 1045, gebouw 10-45, op 15 minuten rijden ten westen van het centrum van Nijmegen. Op enkele minuutjes lopen van de locatie ligt de bushalte Kerkenbos. Kom je met de auto? Dan vind je hier voldoende gratis parkeergelegenheid. Maak werk van jouw carrière in voetverzorging en meld je op tijd aan voor onze pedicure opleiding met ProVoet erkenning! 

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Algemene anatomie en fysiologie
 • Specifieke anatomie en pathologie
 • Orthopedie
 • Theorie van de praktijk
 • Bedrijfshandboek
 • Praktijk basis pedicure
  • Anamnese en behandelplan
  • Instrumenten- en productenleer
  • Huid- en nagelverzorging
  • Eelt, kloven en likdoorns verwijderen
  • Ingroeiende teennagels behandelen
  • Freestechnieken
 • Chemische pakking
 • Kennis van schoenen en steunzolen
 • Voetonderzoek
 • Verband- en hulpmiddelen
 • Vervaardigen en analyseren van blauwdrukken
 • Klantenomgang en communicatie
 • Ondernemersvaardigheden

1.999 euro

Mogelijkheid tot gespreide betaling in 3 termijnen (50% - 25% - 25%).

Inbegrepen:

   • Online syllabus
   • Leerboek Weten en Doen
   • Studiewijzers

Niet inbegrepen :

   • School Basis werkpakket ten bedrage van 249 euro (incl btw) te bestellen via volgende link

 

!!! Lesgelden en examenkosten zijn vrijgesteld van btw.

Nijmegen

Kerkenbos 1045 (gebouw 10-45), 6546 BB Nijmegen (Nederland)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Dagreeks

Startdatum: 24 september 2024 (dinsdagen)
Alle data: 24/09, 01/10, 08/10, 15/10, 29/10, 05/11, 12/11, 19/11, 26/11, 03/12, 10/12, 17/12 2024, 07/01, 14/01, 21/01 & 28/01 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Jessica Janssen
Jessica JanssenDocent in Nijmegen

Jessica Janssen is een veelzijdige professional met een hart voor zorg en welzijn. Met 15 jaar ervaring als Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VZ IG) op een gesloten afdeling, heeft Jessica een stevige basis in de zorg opgebouwd. Maar het verlangen naar iets nieuws bracht haar op een ander pad, namelijk het pad van pedicure.

De afgelopen 10 heeft Jessica zich toegewijd aan haar eigen pedicurepraktijk aan huis. Hier heeft ze haar passie voor persoonlijke zorg en aandacht kunnen voortzetten, zij het in een andere vorm. Als moeder van twee kinderen begrijpt Jessica als geen ander het belang van zorg en welzijn in het leven van anderen.

Met haar rijke ervaring en toewijding is Jessica een bron van expertise in zowel de zorgsector als de schoonheidsbranche. Ze staat klaar voor haar studenten bij Wellness Academie om haar kennis en vaardigheden op gepassioneerde wijze te delen en hen te helpen om een mooie carrière te starten in dit bijzondere vakgebied.

Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Is een verkorte opleiding iets voor mij?

Wij bieden enkel verkorte opleidingen aan. De keuze tussen een langdurige of een verkorte opleiding, is zeer persoonlijk. Onze opleidingen zijn er voor zij die op korte termijn wil beginnen en geen jaren kunnen uittrekken voor een opleiding. Let wel, buiten de lesuren dien je bij ons ook voldoende tijd vrij te maken om te studeren en te oefenen. Wij raden eveneens een stage aan in combinatie met je opleiding.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie