* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Semi-permanente foundation iets voor jou?

14 november 2018 | Visagie
Semi-permanente foundation iets voor jou?

Permanente make-up is momenteel populairder dan ooit. Dankzij geavanceerde manuele permanente make-up technieken, ziet PMU er prachtig uit. De onnatuurlijke look en verkleurende pigmenten van enkele jaren terug zijn verleden tijd. Steeds meer mensen zijn overtuigd van de positieve effecten van moderne PMU technieken, zoals manual shading, microblading en ombre brows. De meeste PMU technieken richten zich op de wenkbrauwen en soms ook op de eyeliner en lippen. Er lijkt nu een nieuwe tendens op komst, semi-permanente foundation. Wat denk jij hiervan?

Semi-permanente foundation BB-Glow

De techniek waarmee een semi-permanente foundation op je gezicht wordt aangebracht, heet de BB-Glow techniek. Het is eigenlijk geen PMU techniek, want de pigmenten worden minder diep in de huid gebracht, dan bij de hierboven genoemde PMU technieken. Bij de BB-Glow techniek worden met behulp van de microneedling pen, die gebruikt wordt voor de huidverbeterende behandeling microneedling, huidkleurige pigmenten in de huid aangebracht. De microneedling pen beschikt over hele kleine naaldjes, die kleine gaatjes prikken in de huid, met als doel om het herstellend vermogen van de huid te stimuleren. De productie van collageen en elastine in de huid wordt bevorderd, waardoor de huid stakker en soepeler wordt. Leer alles over microneedling als huidverbeterende behandeling in onze Cursus Microneedling.

Semi-permanente foundation met microneelding

Hoewel microneedling in eerste instantie bedoeld is als schoonheidsbehandeling voor een mooiere huid, blijkt dat deze techniek ondertussen ook wordt toegepast om pigmenten in de huid aan te brengen als semi-permanente foundation. Omdat de microneedling niet zo diep in de huid doordringt als een PMU pen blijven de pigmenten minder lang zitten, gemiddeld een week. Wanneer je de behandeling regelmatig herhaalt, kun je het effect verlengen. Als je online op zoek gaat naar deze techniek, zul je ontdekken dat het vooral in Azië populair is. Aziatische vrouwen gebruiken de BB-Glow techniek om hun huid een paar tinten lichter te maken. Het effect van de BB-Glow foundation is dat de huid egaler wordt, waardoor je geen concealer en foundation hoeft aan te brengen.

Is deze behandeling wel veilig?

Ondertussen beginnen ook al enkele schoonheidssalons in Nederland en België microneedling behandelingen aan te bieden in combinatie met de BB-Glow behandeling. Deze salons beweren dat de behandeling veilig is, onder meer omdat de microneedling minder diep in de huid dringt dan bij PMU behandelingen en omdat er gebruik wordt gemaakt van producten die voldoen aan de veiligheidseisen van de EU. De salons, die hier inmiddels mee werken, stellen dat de producten vrij zijn van geur- en kleurstoffen, alcohol en parabenen en dat het daarom geen probleem is om ze langdurig toe te passen.

Voordelen van semi-permanente foundation

Hoewel het een behandeling is, die in onze regio nog in de kinderschoenen staat, kan het mogelijk veel voordelen brengen. Wat dacht je er bijvoorbeeld van dat je niet elke dag met foundation in de weer hoeft? Na een BB-Glow behandeling sta je op met een egale huid. Daarbij zou het een goede behandeling zijn voor mensen die last hebben van een onregelmatige huidskleur, acnelittekens, couperose en pigmentvlekken. Wordt semi-permanente foundation de nieuwe sensatie in de beauty wereld? Is het een beauty behandeling die jij graag eens zou uitproberen? Heb je al ervaring met deze behandeling? We horen het graag en zullen hier de ontwikkelingen op de voet volgen!

Meer weten over PMU technieken?

Schoonheidsspecialisten die zich willen scholen in PMU technieken zijn bij Wellness Academie aan het juiste adres. Volg hier je Basisopleiding Permanente Make-Up Manueel (MPM/PMU), een Cursus Microblading of de Masterclass Ombre/ Powder Brows!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie