* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Speciale aandachtspunten bij huidverzorging in de herfst

25 september 2020 | Schoonheidszorg
Speciale aandachtspunten bij huidverzorging in de herfst

De herfst heeft zijn intrede gedaan. Dit is het moment dat je in je beauty salon je behandelingen aanpast en je klanten attendeert op speciale aandachtspunten bij huidverzorging in de herfst. Na de zomer zul je merken dat de huid van veel mensen wat doffer is. De huid heeft in de zomer veel te verduren door een overdaad aan zon. Daarnaast brengt de gure herfst weer nieuwe uitdagingen met zich mee. We gaan hier in op waar je op moet letten bij huidverzorging in de herfst.

De zomer betekent hard werken voor de huid!

De zon op je gezicht! De meeste mensen houden wel van dat heerlijke gevoel. Bovendien is een zongebruinde en stralende huid heel mooi. Er zit hier wel een grote ‘maar’ aan, want de huid heeft er uiteindelijk veel onder te lijden. Het is voor de huid hard werken om gezond te blijven. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van het belang van zonnebrandcrème, kan het toch een keertje gebeuren dat je het vergeet of dat je je te laat opnieuw insmeert. Dat betekent nog meer schade voor de huid. Je kunt vast raden wat de prioriteit is van huidverzorging in de herfst; herstellen! Leer alles over huidverzorging in onze Cursus Gelaatsverzorging of volg onze complete Opleiding Schoonheidsspecialist in Eindhoven.

Huidproblemen na de zomer

Zo vlak na de zomer zul je bepaalde huidproblemen wat vaker terugzien. Zo heeft de zon ervoor gezorgd dat de huid veel vocht heeft verloren en daardoor droger aanvoelt. Fijne lijntjes tekenen zich sterker af en de huid vertoont sneller oneffenheden en roodheden. De zon kan ook voor pigmentvlekjes zorgen. Zeker nu er guur en koud weer voor de deur staat, is het nodig om de huid zo goed mogelijk te herstellen. Een gezonde huid met een evenwichtige vochtbalans is straks beter bestand tegen de uitdagingen die het gure herfstweer en de kou met zich meebrengen.

Topprioriteit bij huidverzorging in de herfst

Bij veel blootstelling aan de zon beschermt de huid zichzelf. Het bruin worden van de huid is een van die beschermingsmechanismen, maar ook de hoornlaag wordt dikker. Dode huidcellen stapelen zich op in de bovenste laag van de huid. In de herfst is het noodzaak om de huid te verdunnen. Bij jonge mensen gebeurt dit vanzelf, maar met het ouder worden is het nodig om de huid een handje te helpen. Dit doe je met een scrub of peeling. Frisse, nieuwe huid komt aan de oppervlakte. De huid oogt egaal en voelt zacht aan. Dit is de belangrijkste stap als het gaat om huidverzorging in de herfst. Overige behandelingen om de huid te voeden, kalmeren en hydrateren zullen anders weinig nut hebben, omdat de producten niet door de dikke hoornlaag heen kunnen. 

Welke peelende behandeling kiezen?

De dode huidcellen verwijderen kan op veel manieren. Wat is de beste methode? Een scrub, microdermabrasie, dermaplaning, een chemische peeling of misschien een kruidenpeeling? In de zomer zien we vaak dat er meer donshaartjes op de huid groeien. Dermaplaning is dan perfect om zowel dode huidcellen als donshaartjes te verwijderen. Microdermabrasie is geschikt voor elk huidtype om dode huidcellen te verwijderen, maar met een fruitzuur peeling werk je nog dieper in op de huid en kan je nog effectiever pimentplekjes vervagen. Wel moet je dan weer rekening houden met de gevoeligheid van de huid en de kans op irritaties. Bij veel zonschade is een kruidenpeeling ook een aanrader. Het is een voordeel als je al deze behandelingen meester bent, zodat je voor elke klant altijd de beste oplossing hebt.

De huid opnieuw in balans brengen

Een belangrijk aandachtspunt bij huidverzorging in de herfst is dat je vervolgens de huid opnieuw in balans brengt. Dat doe je met huidverzorgingsproducten in de vorm van maskers en serums met de juiste actieve werkstoffen. Wat heeft de huid echt nodig? We geven hier enkele tips:

 • Vitamine C
  Dit heeft een bewezen effect bij het herstellen van zonschade.
 • Vitamine A (retinol)
  Dit is een antioxidant die schadelijke vrije radicalen aanpakt, die voor huidveroudering zorgen.
 • Niacinamide
  Kalmeert de huid en herstelt de barrièrefunctie van de huid.
 • Hyaluronzuur
  Heeft sterke vochtvasthoudende eigenschappen.

Huidverzorging in de herfst; vergeet zonbescherming niet!

LET OP: behalve dat je de huid opnieuw in balans brengt, hoort ook zonbescherming een onderdeel te vormen van huidverzorging in de herfst. Zeker nu je middels een peeling de huid hebt verdund. De huid is nu extra gevoelig voor zonlicht. Raad je klanten daarom aan om ook nu een goede zonnebrandcrème te gebruiken. Wil je je snel bijscholen tot een expert in skin care? Mis dan niet onze Opleiding Skin Expert!

 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie