• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Threading voor beginners: wat moet je weten?

8 september 2023 | Schoonheidszorg
Threading voor beginners: wat moet je weten?

Heb je al eens gehoord van threading, de traditionele oosterse methode voor het verwijderen van ongewenst gezichtshaar? Als je nieuw bent in de wereld van threading, dan ben je hier aan het juiste adres. De threading experts van Wellness Academie vertellen je graag meer over wat threading is, waarom het zo populair is en wat je moet weten, voordat je aan je eerste threading-ervaring begint. Wil je alles weten over deze kunst? Volg dan onze cursus threading voor beginners!

Threading, hoe werkt dat precies?

Threaden is een eeuwenoude ontharingsmethode, die zijn oorsprong heeft in landen als India en het Midden-Oosten. Je maakt hierbij gebruik van een dunne draad, die in een lus wordt gevormd. Deze draad wordt vlot over de huid bewogen, waarbij de ongewenste haartjes tussen de draadjes worden gevangen en worden uitgetrokken. Het resultaat is een zeer precieze ontharing. Daarom is deze methode ideaal voor het vormgeven van wenkbrauwen. Daarbij is het ook een uitstekende werkwijze om overige ongewenste haartjes in het gelaat te verwijderen. Zelf de kleinste haartjes kun je hiermee weghalen.

Waarom kiezen voor deze ontharingsmethode?

Threading wint snel aan populariteit en dat is om goede redenen. Ten eerste is het een volledig natuurlijke methode, zonder gebruik van chemicaliën of warmte. Dit maakt het geschikt voor mensen met een gevoelige huid, die bij andere ontharingsmethoden last krijgen van allergische reacties en irritaties. Bovendien is threading uiterst nauwkeurig, waardoor het mogelijk is om zelfs de fijnste haartjes te verwijderen en prachtige wenkbrauwvormen te creëren. Het resultaat is een langdurig en glad resultaat. Bovendien ziet het er ook interessant uit, waardoor je hiermee snel de nieuwsgierigheid van je klanten trekt. Kortom, het is een fascinerende werkwijze, die eigenlijk niet in je salon of brow bar mag missen!

Threading voor beginners; wat kun je verwachten?

Heb je nog nooit een threading behandeling ondergaan? Het ziet er voor velen indrukwekkend uit. Maar hoe zit het met de pijn? We kunnen je alvast vertellen dat het over het algemeen niet pijnlijk is. De behandeling gebeurt heel vlot en duurt bovendien maar slechts enkele minuutjes. Daarom zal threading voor beginners best meevallen. Tijdens de behandeling beweegt de draad snel over je huid, waarbij ongewenst haar wordt verwijderd. Je voelt een lichte trekkracht, vergelijkbaar met het uittrekken van een pleister. Na de behandeling kan je huid mogelijk enigszins rood zijn, maar dit verdwijnt meestal snel. Wil je mooie wenkbrauwen combineren met onweerstaanbare wimpers? Bekijk dan hier ook onze cursus wimperextensions!

Wil je zelf deze behandeling leren?

Ook dan zul je ontdekken dat het niet heel moeilijk is. Je moet even de juiste technieken in de vingers krijgen. Daarna is het zaak om veel te oefenen, zodat je in staat bent om het threaden vlot en soepel uit te voeren. Op die manier zal het threaden een prettige ervaring zijn voor je klanten en zullen ze vast meteen een nieuwe afspraak inplannen! Bij Wellness Academie leren we je graag threading voor beginners. Binnen deze cursus is er aandacht voor het voorbereiden van de behandeling, het shapen van wenkbrauwen, overige overtollige gelaatshaartjes verwijderen en de nazorg. Je krijgt een praktische hands-on training van een ervaren professional en leert hoe je threading veilig en nauwkeurig uitvoert. Schrijf je hier in voor de cursus threading.

Van threading voor beginners tot volwaardige brow expert!

Kortom, threading is een effectieve, natuurlijke en accurate methode voor het verwijderen van ongewenst gezichtshaar. Of je nu nieuw bent in de wereld van threading of je vaardigheden wilt aanscherpen, de cursus threading van Wellness Academie is een geweldige manier om je expertise op te bouwen en anderen te helpen om er op hun best uit te zien. Daarnaast kun je bij Wellness Academie verder studeren en eveneens een cursus brow mapping & styling, een cursus 3D wenkbrauwextensions en een cursus henna brows volgen. Deze cursussen samen vormen onze volledige opleiding brow expert.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie