Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tip: onze cursus babymassage in Amsterdam

3 juni 2022 | Massage & Therapieën
Tip: onze cursus babymassage in Amsterdam

Ken je onze cursus babymassage in Amsterdam al? Het gaat hier specifiek over de Shantala babymassage die van oorsprong uit India komt, waar massage voor baby’s al sinds jaar en dag onderdeel vormt van de dagelijkse verzorging van baby’s. En dat is niet voor niets, want het heeft ontzettend veel voordelen voor zowel het welzijn van het kind als de ouder. Massage zorgt voor verbondenheid! Ontdek hoe jij na onze Cursus Babymassage hierin een sleutelrol kunt spelen. Deze inspirerende en leerzame ervaring mag je niet missen!

Baby’s hebben behoefte aan contact

Als er iets belangrijk is voor baby’s, dan is het wel lichamelijk contact. Dit is in deze eerste periode van hun leven hun belangrijkste manier van communicatie. Aanrakingen geven baby’s een gevoel van geborgenheid en ontspanning. De baby voelt zich daardoor prettiger in de ‘nieuwe wereld’ waarin hij/zij terecht is gekomen. Dit helpt om het kindje beter te laten slapen. Het kindje komt daardoor beter in een natuurlijk ritme terecht. Veelvoorkomende problemen, zoals veel huilen of moeite met eten, kunnen hiermee in veel gevallen verminderd worden. Onderzoeken wijzen bovendien uit dat te vroeg geboren baby’s vlotter op gewicht komen.

Tip: bekijk hier ook eens onze Cursus Zwangerschapsmassage!

Samen ontspannen na een bewogen tijd

De zwangerschap is voor de meeste ouders een hectische tijd, die veel zorgen en onzekerheden met zich mee kan brengen. Het is een opluchting als het kindje eenmaal gezond ter wereld is gebracht, maar dan komen er weer andere uitdagingen op het pad. Het masseren van je baby kan dan een momentje van rust brengen. Het is een uitstekende manier om het contact met je baby te versterken. Zowel bij de gever als bij de ontvanger van de massage wordt het ‘knuffelhormoon’ oxytocine aangemaakt, dat voor een rustgevend, gelukzalig en geborgen gevoel zorgt.

Tip: bekijk hier ook eens onze Cursus Reflexologie voor Baby en Peuter!

Wat leer je in de cursus babymassage in Amsterdam?

Bij een babymassage moet je niet denken aan de stevige massagegrepen die je aanleert bijvoorbeeld in een Cursus Ontspanningsmassage voor volwassenen. Bij babymassage gaat het om zachte en liefdevolle aanrakingen en contact maken met je kindje. Je leert in deze cursus babymassage in Amsterdam hoe je deze zeer milde technieken uitvoert.

Ook ga je oefenen om dit ritmisch te doen. Door hier een routine in te krijgen, zal je kindje steeds beter weten wat er gaat gebeuren, waardoor de massage aangenamer wordt. Echter, moet je ‘routine’ niet te strikt te nemen. Een van de belangrijkste regels van babymassage is dat je leert aanvoelen, waar je kindje behoefte aan heeft, zodat je de massage daarop kunt afstemmen. Heeft je kindje vandaag geen zin? Dan masseer je niet.

Meer dan alleen massage

De Cursus Babymassage in Amsterdam behelst meer dan alleen maar massage. Je leert ook meer over waar de Indiase Shantala babymassage vandaan komt. Daarnaast wordt er ingegaan op de massageolie die je voor de behandeling kunt gebruiken. Andere interessante thema’s die aan bod komen zijn de diverse manieren voor het optillen en vasthouden van de baby. Daarnaast leer je ook stretchoefeningen voor je baby uitvoeren. Er is eveneens veel aandacht voor hoe je met massage veelvoorkomende kwaaltjes, zoals buikkrampjes, kunt verminderen. Misschien wil je in de toekomst ook wel ouders gaan begeleiden en stimuleren om babymassages te geven? Daarom leren we je in deze cursus tevens hoe je daarvoor een workshop kunt opzetten.

Meer weten?

De cursus babymassage is een praktijkgerichte 1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00, waarin je onder de begeleiding van een topdocente to-the-point alles leert over de Shantala babymassage. Je gaat tijdens deze dynamische lesdag veel zelf oefenen, zodat je aan het einde van de dag in staat bent om zelfstandig babymassages te geven. Hier vind je alle informatie over de Cursus Babymassage in Amsterdam. Schrijf je vandaag nog in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie