Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tip: onze cursus cupping in Amsterdam

26 mei 2023 | Massage & Therapieën
Tip: onze cursus cupping in Amsterdam

We willen hier graag een speciale tip met je delen: onze cursus cupping in Amsterdam! Had je altijd al interesse in wellness behandelingen of wil je graag nieuwe wellness technieken leren, dan is een cursus cupping misschien wel iets voor jou! We vertellen je hier graag meer over deze bijzondere cursus. Wat is cupping eigenlijk en wat kun je hiermee voor anderen betekenen. Lees hier gauw verder en vergeet niet om je op tijd in te schrijven!

Cupping kort uitgelegd

Cupping is momenteel ontzettend populair in de wellness wereld, in massagepraktijken en onder atleten. Dit bekent echter niet dat het een nieuwe behandelmethode is. Sterker nog, cupping is al eeuwenoud en vindt zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde, waar het wordt ingezet om het welzijn van mensen te bevorderen. Tijdens de moderne variant van deze behandeling, zoals die vandaag de dag in massagepraktijken wordt toegepast, worden er glazen of siliconen kopjes op de huid geplaatst. Deze worden vacuüm gezogen, waardoor de huid en het onderliggend weefsel omhoog worden getrokken. Door deze zuigkracht wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, afvalstoffen worden gedraineerd en het zorgt voor ontspanning.

Wil je deze techniek zelf leren toepassen?

Daarvoor ben je bij onze cursus cupping in Amsterdam op de juiste plek. Je krijgt les van een gekwalificeerde en ervaren cupping expert, die je zal begeleiden in elke stap van het proces. Tijdens de cursus leer je meer over de geschiedenis en de filosofie die er schuilt achter cupping. Je krijgt inzicht in de soorten cups, de manier waarop je ze correct op de huid plaatst en hoe je de zuigkracht aanpast op de behoeften van de klant. Je leert om een complete behandeling evenwichtig op te bouwen, altijd met het oog op wat de individuele klant nodig heeft. Andere belangrijke onderwerpen die in deze cursus aan bod komen zijn de indicaties en contra-indicaties van cupping.

Zowel voor beginnende als gevorderde wellness professionals

Een voordeel van onze cursus cupping in Amsterdam is dat de cursus voor iedereen toegankelijk is. Het maakt niet uit of je een beginnende of gevorderde wellness professional bent. Je hebt voor deelname aan deze cursus geen speciale voorkennis nodig. Is ondertussen je interesse voor de traditionele Chinese geneeskunst gewekt? Dan mag je ook zeker onze cursus meridianen- en elementenleer niet missen, waarin je alles leert over de fundamenten van deze oosterse geneeswijze. Of wat dacht je van een volledige opleiding acupunctuur? Ook daarvoor klop je aan bij Wellness Academie! Wil je graag eerst kennismaken met ons opleidingsinstituut? Kom dan zeker een keertje langs op een van onze info-avonden!

Waarom kiezen voor de cursus cupping in Amsterdam?

Er zijn veel goede redenen om te kiezen voor onze cursus cupping in Amsterdam. We zetten hier de belangrijkste redenen voor je op een rij.

Deskundige begeleiding
Je krijgt les van een ervaren docent binnen de wellness branche en met uitgebreide expertise op het gebied van cupping. Wellness Academie selecteert altijd alleen meer de beste professionals binnen de branche, zodat onze cursisten verzekerd zijn van een leerrijke ervaring.

Praktijkgerichte cursus
Hoewel voor elke wellness- of massagebehandeling een theoretisch fundament essentieel is, ligt de nadruk vervolgens op de praktijk. Je gaat tijdens de cursus cupping in Amsterdam praktisch aan de slag met het oefenen van de technieken, altijd onder het toeziend oog van je docent. Daardoor ben je na afloop van de cursus uitstekend in staat om zelfstandig cupping behandelingen te geven.

Dynamische cursus
We houden altijd de inschrijvingen beperkt, daardoor kunnen we garanderen dat er veel interactie is tussen de cursisten en de docent. Er is volop ruimte voor vragen en het delen van je ervaringen. Dit zorgt voor een interactieve en dynamische sfeer.

Aandacht voor veiligheid
Bij Wellness Academie hechten we een groot belang aan veilige en verantwoorde behandelingen, met veel aandacht voor hygiëne. Je leert dan ook hoe je cuppjng op een professionele manier toepast.

Certificaat
Na afloop van de cursus cupping in Amsterdam ontvang je een certificaat. Hiermee kun je het geleerde direct in de praktijk brengen. Met dit certificaat van Wellness Academie weten je klanten zeker dat ze bij jou in goede handen zijn.

Schrijf je hier in voor de cursus cupping in Amsterdam!

Is dit precies wat je zoekt? Schrijf je dan hier in voor de cursus cupping in Amsterdam. Je vindt onze leslocatie aan de Schipluidenlaan 4. Op enkele minuutjes wandelen ligt een bushalte en een metrostation. We zijn dus uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vlakbij is eveneens voldoende betaalde parkeergelegenheid (op zondag kun je gratis parkeren in de straat). Kortom, verrijk je wellness diensten met cupping massage en geniet van een leerzame en boeiende ervaring in Amsterdam. Daarna staat er ook nog een cursus cupping voor gevorderden voor je klaar!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie