Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tip: word ombre brows artist! Volg onze masterclass!

29 december 2023 | Visagie
Tip: word ombre brows artist! Volg onze masterclass!

Wil je jouw vaardigheden op het gebied van manuele permanente make-up naar een hoger niveau brengen? Dan hebben we een goede tip voor je; word ombre brows artist! Dat doe je door onze masterclass ombre brows te volgen. Deze techniek zorgt ervoor dat je je klanten laat stralen met wenkbrauwen, die licht starten en vervolgens naar het uiteinde toe donker worden. Ben jij klaar voor deze uitdaging? We geven je hier alvast een impressie van deze unieke masterclass van Wellness Academie.

Is ombre brows artist worden iets voor jou?

Heb je een passie voor beauty en wil je je specialiseren tot wenkbrauwstyliste? Dan mag deze masterclass ombre brows artist niet op je cv ontbreken. Het is wel belangrijk dat je voor deelname aan deze cursus eerst de cursus microblading of de cursus manuele permanente make-up voltooit. In deze cursussen leer je namelijk de basis van permanente make-up.

Vervolgens ga je in de cursus ombre brows deze specifieke schaduwtechniek leren. Hiermee zorg je ervoor dat je klanten met een “opgemaakte” wenkbrauw look rondlopen. Dit brengt het voordeel met zich mee, dat ze zich niet meer hoeven te bekommeren om hun wenkbrauwmake-up! Dat is praktisch, bespaart tijd en zorgt voor een verbluffende uitstraling!

Wenkbrauwen van deze tijd!

Brow styling is al enkele jaren helemaal ‘hot’ binnen de beauty branche. Steeds meer dames leggen in hun make-up look de nadruk op hun wenkbrauwen. De wenkbrauwen mogen vandaag de dag vol en strak zijn, waardoor ze een verzorgde indruk geven. Het is een kunst om dit elke dag met make-up voor elkaar te krijgen.

Daarnaast moet je ook weten hoe je de wenkbrauwen perfect epileert en vormgeeft. Daar wil je liever geen fouten in maken, want dat kan de hele uitdrukking van je gelaat beïnvloeden. In onze opleiding visagiste en in de cursus brow mapping & styling leer je hoe je dit correct doet.

In de praktijk zien we echter dat het voor veel mensen lastig is om wenkbrauwen van deze tijd te creëren, omdat ze van nature geen volle wenkbrauwen hebben. Als ombre brows artist heb jij de oplossing!

Wat doet een ombre brows artist precies?

In onze masterclass ombre brows artist ga je je vaardigheden op het gebied van semi-permanente make-up verfijnen met de focus op de schaduwtechniek. Je leert tot in de finesses om handmatig pigment aan te brengen in de huid op de plek van de wenkbrauwen. Het doel hierbij is dat de wenkbrauwen geleidelijk van licht naar donker overlopen. De volgende aandachtspunten zijn daarbij cruciaal:

 • Zorgvuldig analyseren van de wenkbrauwen
 • Voorbereiden van de wenkbrauwen en de huid
 • Vakkundig toepassen van de schaduwtechniek met prikkende bewegingen
 • Verlenen van nazorg en thuisadvies
 • Uitvoeren van touch-ups voor langdurig resultaat

Welke voordelen biedt deze masterclass jou?

Onze masterclass, die je opleidt tot ombre brows artist, zorgt ervoor dat je je klanten kunt verrassen met een nieuwe techniek. Daarbij genieten je klanten van het voordeel van een snel genezingsproces, in tegenstelling tot bij het tatoeëren van wenkbrauwen. Deze werkwijze zorgt bovendien voor een natuurlijk effect, met minder pijn en zwelling.

Voor jou als wenkbrauwstyliste is powder brows een aantrekkelijke behandeling, omdat het geen dure investering vergt, maar wel hoog rendement biedt. Je werkt handmatig en dus niet met een duur apparaat. Dit brengt het voordeel met zich mee dat je geen last hebt van het lawaai van een motor of met panne aan het apparaat.

Kortom, het is een ideale aanvulling op de diensten in je salon. Het blijft wel essentieel om een degelijke opleiding te volgen. Daarvoor ben je aan het juiste adres bij onze masterclass ombre brows!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie