• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor echte verwenbehandelingen!

25 juli 2018 | Massage & Therapieën
Tips voor echte verwenbehandelingen!

Hoe vaak komt het niet voor dat je tegenwoordig iemand hoort zeggen: ‘Ik heb echt wat me-time nodig!’ Grote kans dat veel klanten in je salon onder andere om die reden naar jouw salon toekomen. Heb je er al eens over nagedacht hoe je deze klanten beter van dienst kunt zijn? Er zijn allerlei manieren waarop je ze een verwenmomentje kunt geven. We geven je hier tips voor echte verwenbehandelingen in je salon!

1. Salon hammam

De hammam, dat is toch een uitgebreid badhuis-ritueel? Inderdaad! Maar het is ook mogelijk om deze belevenis zo aan te passen, zodat je dit gemakkelijk in jouw salon kunt aanbieden. In onze Cursus Salon Hammam leer je alles over de achtergronden van dit oorspronkelijke Arabische badhuisritueel dat in het teken staat van het reinigen van lichaam en geest. Vervolgens leer je om de bijbehorende behandelingen aan te passen en uit te voeren binnen jouw salon. Je leert de volgende behandelingen: traditionele scrubbehandeling, zeepmassage met zeepzak, kleibehandeling met ghassoul klei en ontspannende massage met massageolie. Je leert hoe je je klanten kunt laten wegdromen tijdens een uitgebreid beauty en wellness ritueel waarbij je gebruikmaakt van warmte en producten met weldadige aroma’s. Een feest voor de zintuigen!

2. Ayurvedische massages

Of laat je klanten kennismaken met oude Indiase verwenrituelen door ze een ayurvedische massage te laten ondergaan. Ook dit mag met recht een feest voor de zintuigen genoemd worden. Met de uitgebreide kennis van de filosofie en basisprincipes van de ayurveda, die je in onze Cursus Ayurvedische Massage leert, ben je in staat om de massage perfect af te stemmen op het individu. Je krijgt een beter inzicht in de persoonlijkheid van mensen, aan de hand van de kennis over de drie energetische krachten Vata, Pitta en Kapha. Verder wordt er in de cursus aandacht besteed aan het werken met diverse soorten basisolie en speciale kruidenolie. Je leert om milde en balancerende sattvische massages en oppeppende en stevigere rajasieke massages te geven. Kortom, heerlijk verwenbehandelingen waar je klanten graag regelmatig voor terugkomen!

3. Lichaamspakkingen zijn echte verwenbehandelingen

Een andere behandeling, die mensen in staat stelt om zich los te koppelen van hun dagelijkse beslommeringen, is een lichaamspakking. Dit is een behandeling die laat zien hoe zeer ontspanning, gezondheid en schoonheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Je reinigt eerst het volledige lichaam met een peeling met als doel om onzuiverheden en dode huidcellen te verwijderen. Hiermee stimuleer je ook de bloedcirculatie. Daarna pak je het lichaam in met een laag producten, bijvoorbeeld een algenpakking, een Dode Zee zoutpakking, een hot chocolate pakking, etc. Je wikkelt nu het lichaam in plastic folie. Leg er een elektrische deken overheen of gebruik een UV-lamp voor het creëren van een weldadige warmte. Zo laat je de klant heerlijk ontspannen, terwijl de ingrediënten van de pakking hun werk doen. Leer alles over de soorten lichaamspakkingen en het geven van lichaamspakkingen voor diverse doeleinden in onze Cursus Lichaamspakkingen.

4. Keratine behandeling voor zijdezachte haren

Er bestaan ook verwenbehandelingen voor in het kapsalon; de keratine haarbehandeling is daar een goed voorbeeld van. Hiermee kun je op doeltreffende wijze dof en futloos haar gezond, zacht en glanzend maken. Keratine is een lichaamseigen proteïne en een belangrijke bouwstof voor haar. Het kan dus geen kwaad. Tijdens de behandeling wordt de verloren keratine in het haar aangevuld. Ideaal bij beschadigd haar door zon, zee en chloorwater of haar dat te lijden heeft gehad onder haarverf, permanent of de stijltang. Ook haar dat van nature erg pluizig is, kan hiermee goed behandeld worden. Heb je jezelf de laatste tijd verwaarloosd op beauty gebied en ben je niet al te lief geweest voor je haar? Dan is dit precies de verwenbehandeling die je nodig hebt. Wil je ook keratine haarbehandelingen leren geven? Schrijf je dan in voor de Cursus Keratine Behandeling.

5. Wimperbehandelingen als extra verwenbehandelingen in je salon

De ogen als blikvangers? Was dat maar waar! Vermoeidheid, stress, zorgen; het is meteen af te lezen aan een vermoeide blik. Tijd om daar verandering in te brengen. Stel je klant voor om een wimperbehandeling te ondergaan, zoals het plaatsen van wimperextensions. Niets voor haar? Dan is wimperlifting eventueel een goed alternatief. Na een van deze wimperbehandelingen hoeft je klant wekenlang niet om te kijken naar haar oogopslag. Ze wordt elke ochtend wakker met een prachtige open en frisse blik. Een wimperkruller, mascara of oogmake-up zijn niet nodig; hiermee bespaart men elke dag veel tijd. Het mooie aan een wimperbehandeling is dat je klant een uur lang relaxed met haar ogen dicht kan liggen. Kortom; ‘Relax en word ‘wakker’ met een prachtige oogopslag!’ Wil je ook deze extra service in je salon aanbieden? Volg dan de Cursus Wimperextensions en de Cursus Wimperlifting (Lash Lifting). Ben je nog geen gediplomeerde schoonheidsspecialist? Schrijf je dan hier in voor onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie