Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor afvallen en toch een strakke huid

10 februari 2023 | Schoonheidszorg
Tips voor afvallen en toch een strakke huid

Krijg je regelmatig klanten in je salon die flink zijn afgevallen, maar daardoor een slappe huid hebben gekregen? Dat is een veelgehoord probleem. Wil je graag deze mensen helpen met doeltreffende behandelingen voor een stevigere huid? Dan hebben we hier enkele goede tips. Of zou je graag je missie maken om mensen te helpen om gezond af te vallen, zonder dat dit meteen een weerslag heeft op hun huid? Ook dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Leer hier al onze tips voor afvallen en toch een strakke huid!

Welke huidverstevigende behandelingen zijn er?

Stapt er een klant binnen in je salon, die blij is dat ze veel is afgevallen, maar die er tegelijkertijd van baalt dat ze hierdoor een slappe huid heeft gekregen? Dan kun je haar huidverstevigende behandelingen aanbieden. Let op: deze zullen het probleem niet als bij toverslag verhelpen. Ze kunnen wel een aanvulling bieden bij andere maatregelen, zoals veel sporten, spierversterkende oefeningen en gezonde voeding.

Enkele huidverstevigende behandelingen leer je onder meer in onze cursus lichaamspakkingen. Vooral pakkingen met algen, oftewel thalasso behandelingen, helpen om de huid steviger te maken. Gaat het vooral over een slappe gelaatshuid, dan kun je je klant helpen met huidverbeterende gelaatsmassages. Dit leren we je graag in onze cursus huidverbeterende massage (bindweefselmassage voor het gelaat)!

Tip: leer cool sculpting in onze cursus cryolipolyse

Wil je mensen helpen met afvallen en hen toch een strakke huid laten behouden, dan raden we je aan om onze cursus cryolipolyse te volgen. Je leert dan om met een speciaal apparaat de vetcellen in bepaalde zones aan te vallen met intense kou, waardoor deze vernietigd worden. Dit zet een proces in het lichaam in werking, waarbij deze vernietigde vetcellen op een natuurlijke wijze uit het lichaam worden verwijderd. Hierdoor ontstaat er geen slappe huid. Deze werkwijze wordt ook wel ‘cool sculpting’ genoemd. Je gaat deze behandeling plaatselijk inzetten, bijvoorbeeld voor het verminderen van buikvet, vet op de heupen of op de bovenarmen. Deze methode is een stuk minder ingrijpend, dan chirurgische ingrepen, maar wel bewezen doeltreffend.

Afvallen en toch een strakke huid?

Alles draait om gezond gewichtsverlies! Overgewicht is een bekend gezondheidsprobleem, waar een groot deel van de bevolking mee kampt. Het is een hele prestatie als het lukt om voldoende af te vallen. Het is dan wel belangrijk dat het om ‘gezond gewichtsverlies’ gaat en dat je dus niet te veel afvalt in korte tijd. Daardoor kan het lichaam flink uit balans raken. Wil jij op dit vlak de steun en toeverlaat worden van mensen? Volg dan bij ons de cursus gewichtsconsulente! Je leert in deze cursus hoe je een op de persoon afgestemd behandelplan opstelt met passende voedings- en leefstijladviezen en hoe je je klanten blijft motiveren. Jij kunt op die manier een wereld van verschil maken en mensen helpen met afvallen en toch een strakke huid behouden.

Wil je meer weten over de rol van voeding?

Zoals we al benadrukten, kun je er niet één-twee-drie voor zorgen dat mensen, die in korte tijd veel zijn afgevallen en daardoor geen strakke huid meer hebben, ineens weer strak in hun vel zitten. Naast huidverstevigende behandelingen, kun je ze wel bijstaan met voedingsadviezen. Zou je daar graag meer van weten? Dan kun je bij Wellness Academie een cursus sportvoeding volgen. Een andere opleiding, die ook interessant kan zijn, is de cursus orthomoleculaire voeding en therapie. In deze opleidingen leer je meer over gezonde voeding, opbouwende voeding voor de spieren, voeding die goed is voor de huid en over verantwoorde diëten waarbij je langzaam afvalt en je lichaam in balans blijft!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie