* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor een spa-beleving in je massagepraktijk

10 januari 2018 | Massage & Therapieën
Tips voor een spa-beleving in je massagepraktijk

Wie heeft in de winter niet de neiging om even aan de kou en het gure weer te ontsnappen door naar een warm oord af te reizen? Helaas is dit niet altijd mogelijk. Als wellness- of beauty professional kun je op deze behoefte inspringen en je klanten een beleving geven, waarbij ze kunnen wegdromen alsof ze in een ver kuuroord of spa zijn! Lees hier hoe je met enkele kleine aanpassingen je klanten een spa-beleving biedt in je massagepraktijk!

Creëer een spa-momentje

‘Spa’ is eigenlijk de afkorting voor ‘Sanus Per Aquam’, oftewel ‘gezond door water’. Er wordt een bezoek aan de thermen mee bedoeld. Tegenwoordig kun je hier niet alleen thermaal baden nemen, maar ook allerlei beauty- en wellness behandelingen ondergaan. Het woordje ‘spa’ wordt daarom vandaag de dag geassocieerd met een ontspannen momentje voor jezelf en even ontvluchten aan het leven van alledag. Als beauty en/of wellness expert kun jij je klanten een dergelijk belevenis bezorgen. In plaats van enkel resultaatgericht bezig te zijn, het behandelen van een huidprobleem of pijnlijke spieren, dompel je je klant onder in een totaalbeleving.

Trigger de zintuigen!

Om je klant een totaalbeleving te laten ondergaan, is het de kunst om de zintuigen optimaal te triggeren. Buiten dat je een perfecte massagebehandeling geeft, zorg je voor een aangename temperatuur. Warm ook altijd eerst je handen op voordat je begint met masseren. Tip: een handige aanwinst voor je massagepraktijk is een handdoekenwarmer, zodat je altijd lekker warme handdoeken hebt om die delen van het lichaam van je klant die je niet aan het behandelen bent mee toe te dekken.

Maar besteed ook aandacht aan de aankleding van je praktijk en passende verlichting. Stem de aankleding af op de soort ervaring die je de klant wilt laten ondergaan; een zen-ervaring, een reis naar een tropisch oord, een luxe spa-ervaring, etc. Denk ook aan achtergrondmuziek die hierbij past. Een andere krachtige manier om je klant weg te laten dromen, is door gebruik te maken van geuren via aromatherapie!

De kracht van geuren

Waar veel mensen zich niet van bewust zijn is hoe sterk geuren onze emoties en ons gedrag beïnvloeden. Bepaalde geuren kunnen bijvoorbeeld heel onverwachts een herinnering aan het verleden oproepen. Het is je vast weleens overkomen! Met geuren kun je ook associaties oproepen naar heerlijke vakantiebestemmingen; dat doe je door bijvoorbeeld essentiële oliën van tropische bloemen en planten te gebruiken. Je kunt ze verstuiven in de ruimte, maar je kunt ze ook toevoegen aan massageolie.

Houd er wel rekening mee dat geuren heel persoonlijk zijn. Wat jij heerlijk vindt ruiken, kan iemand anders minder prettig vinden. Het is daarom een aanrader om je klant vooraf een klein aantal opties te geven en zelf een keuze te laten maken. Omdat essentiële oliën sterk geconcentreerde oliën zijn, die elk hun eigen uitwerking hebben, is het wel belangrijk om hier verantwoord mee om te gaan. Je leert er alles over in onze Cursus Aromatherapie!

De kracht van klanken

We benadrukten al dat een goede sfeer in de salon belangrijk is en dat de juiste achtergrondmuziek daarin een rol kan spelen. Maar klanken kunnen nog veel meer voor je betekenen. Heb je al eens gehoord van klankmassage? Met deze massage word je letterlijk aangeraakt door het geluid. Er wordt bij deze massage gebruikgemaakt van klankschalen, gongs en sounds. De trillingen raken lichaam en geest. De klankschalen kunnen bijvoorbeeld ook op het lichaam geplaatst worden. Dit geeft een diepe ontspanning en helpt om spanningen en blokkades in lichaam en geest los te laten. Veel mensen ervaren dit als een ware reis door zichzelf. De klankmassage kan als een op zichzelf staande therapie uitgevoerd worden, maar kan ook prima gecombineerd worden met andere massagevormen. Lees hier meer over de Cursus Klankmassage.

Combineer diverse behandelingen

Om je klant die echte spa-ervaring te geven, is het een aanrader om meerdere behandelingen te combineren. Combineer een uitgebreide ontspannende lichaamsmassage met een lichaamspakking. Denk aan een modderpakking, algenpakking of een diep ontspannende en heerlijk geurende chocoladepakking. Behalve dat het ontspannend werkt, verbetert het ook de huid. Voor sommige lichaamspakkingen is de aanwezigheid van een doucheruimte in je praktijk nodig, maar er zijn ook veel pakkingen die je gemakkelijk met warme kompressen kunt verwijderen. Bekijk hier onze Cursus Lichaamspakkingen. Of wat dacht je ervan om binnen je salon of praktijk een hammam ritueel te geven? In onze Cursus Salon Hammam leer je hoe je de bijbehorende behandelingen met enkele kleine aanpassingen gemakkelijk in elke salon kunt geven. Het hammam ritueel bestaat uit:

 • Hammam scrubbehandeling
 • Traditionele zeepmassage
 • Kleibehandeling met ghassoul klei
 • Ontspannende massage 

Massage bijscholingen

Andere massagevormen die ideaal zijn om dat spa-gevoel mee te creëren zijn: hot stone massages, lomi lomi massages, ayurvedische massages en kruidenstempel massages. Bekijk hier ons volledig aanbod aan Massage Opleidingen en kies de bijscholing die jou het meest aanspreekt en waarmee je je klanten dat echte spa-gevoel kunt geven!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie