Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het vinden van jouw signature haircut!

19 juni 2023 | Haarverzorging
Tips voor het vinden van jouw signature haircut!

Net als in de modewereld, zien we in de kapperswereld eveneens dat trends en nieuwe ontwikkelingen elkaar razend snel opvolgen. Maar die trendy coupe die bij de een fantastisch staat, komt bij de ander soms helemaal niet tot zijn recht! Welk kapsel goed bij iemand staat, is heel persoonlijk en hangt van allerlei factoren af. Het is de kunst om iedereen te voorzien van een perfect kapsel. Binnen de kapperswereld spreken we ook wel van de ‘signature haircut’. De experts van Wellness Academie geven je hier tips voor het vinden van jouw signature haircut.

Wat wordt er bedoeld met een signature haircut?

Met een signature haircut bedoelen we niet alleen maar de nieuwste trends volgen en letterlijk kopiëren. Nee, het betekent dat je verder gaat kijken en op zoek gaat naar een specifieke kapselstijl, die uniek is voor jou als persoon. Oftewel, dit kapsel weerspiegelt perfect jouw persoonlijke stijl, smaak en uitstraling. Het is een kapsel dat in het bijzonder jou supergoed staat en waarmee je je onderscheidt van anderen. Het gaat er dus om dat je een kenmerkende look creëert, die alleen op jouw lijf is geschreven. Het kan gaan om een gewaagde en opvallende look, maar ook om een verfijnd kapsel. Dat is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Haarstijl en je eigen imago

Het belang van je eigen imago mag niet onderschat worden. Het is de wijze waarop anderen je zien en de indruk die je achterlaat. Het kan bijvoorbeeld invloed hebben op hoe mensen met je omgaan en welke kansen je krijgt. Het allerbelangrijkste van je eigen imago creëren, is dat jij je hierbij prettig voelt. Het kan een positief effect hebben op je zelfvertrouwen. Je haarstijl vormt hier een onderdeel van. Het is nog best lastig om jouw signature haircut te vinden. Je moet hierbij met allerlei zaken rekening houden, zoals; haartype, haarkleur, gelaatsvorm en persoonlijke stijl. Dit zijn allemaal onderdelen die aandachtig bestudeerd worden in onze kappersopleiding.

Tips voor het vinden van jouw signature haircut

Wat het kappersvak zo fascinerend maakt, is dat iedereen anders is. Dat betekent ook dat elk kapsel dat je creëert anders is. Uiteraard bestaan er allerlei richtlijnen en basistechnieken, die je perfect aangeleerd krijgt in onze kappersopleiding, maar daarnaast is het ook de bedoeling dat je in samenspraak met elke klant je creativiteit hierin stopt. Wil je je misschien specifiek richten op mannelijke klanten? Dan is onze opleiding barbier mogelijk wat je zoekt! We geven hieronder enkele tips waarmee je je klanten kunt helpen om samen met jou hun signature haircut te ontdekken:

Tip 1: Laat je inspireren door anderen

Hoewel het om jouw kapsel gaat, is er niets mis mee om je te laten inspireren door anderen. Laat je klanten daarom tijdschriften of online foto’s zoeken die hen aanspreken. Hiermee kun je een moodboard opstellen om een idee te krijgen van welke stijlen je klanten leuk vinden. In deze fase is het belangrijk om heel breed te kijken.

Tip 2: analyseer de kenmerken van je klant

Definieer de gezichtsvorm, het haartype, volume en de persoonlijke stijl van je klant. Geef vervolgens advies over welke stijlen in het moodboard hier wel en niet goed bij passen.

Tip 3: houd rekening met de dagelijkse routine

Bij het vinden van een signature haircut is het essentieel om rekening te houden met de dagelijkse routine van je klant. Is hij/zij bereid om elke dag veel tijd te besteden aan het stylen van het kapsel? Of heeft hij/zij de voorkeur voor een kapsel dat juist gemakkelijk te onderhouden is? Het kapsel dat jullie kiezen moet goed bij de levensstijl van je klant passen.

Tip 4: ga geleidelijk aan experimenteren

Twijfelt je klant nog over wat mogelijk zijn of haar signature haircut is? Breng dan niet meteen drastische veranderingen aan in het kapsel. Ga geleidelijk experimenteren. Breng eens wat laagjes aan, misschien een pony of probeer eens een ander kleurtje uit. Gaandeweg ontdekken jullie samen wat het beste werkt en wat echt leuk staat. Neem hier ook een kijkje bij onze opleiding haarkleuren.

Tip 5: wees geduldig

Het kan even duren voordat je de juiste signature haircut hebt gevonden, die de persoonlijkheid en stijl van je klant weerspiegelt. Je zult gaandeweg ontdekken dat je hier als kapper steeds meer kijk op krijgt. Wil je nog meer leren over kapsels stijlen? Dan is het ook een aanrader om onze opleiding hairstyliste te volgen.

Wil je nog meer leren over stijl en kleur?

Als je het leuk vindt om met mensen mee te denken over hun imago, dan hebben we hier tot slot nog een extra tip voor je. Je kunt in dat geval bij Wellness Academie ook de cursus kleurconsulente en de cursus stijlconsulente volgen. Met het certificaat van deze cursussen op zak, kun je de klanten in je salon niet alleen de mooiste kapsels aanmeten, maar ze ook nog eens professioneel adviseren over hun complete imago!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie