• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Met deze tips wordt harsen minder pijnlijk

13 augustus 2018 | Schoonheidszorg
Met deze tips wordt harsen minder pijnlijk

Is het binnenkort weer tijd voor een harsbeurt? Dat is vast niet je favoriete schoonheidsbehandeling, want het kan behoorlijk pijnlijk zijn. Het is echter voor veel dames wel een onmisbare behandeling en het resultaat mag er zijn; een heerlijke zachte en gladde huid! Hoe pijnlijk de behandeling is, kan per persoon verschillen en er kunnen ook momenten zijn waarop je beter of minder goed tegen de pijn kunt. Met de volgende tips wordt harsen minder pijnlijk!

1. Exfolieer eerst je huid, dan is harsen minder pijnlijk

Om harsen minder pijnlijk te maken is het nodig dat de hars goed op de haartjes hecht, in plaats van op de huid. Wanneer je een flinke laag dode huidcellen hebt, zal de hars aan je huid trekken. Dit is extra pijnlijk. Je zult de huid meerdere keren moeten harsen om alle haartjes te verwijderen en dat kan weer tot huidirritatie leiden. Zorg dus dat je je huid voor het harsen goed exfolieert om alle dode huidcellen te verwijderen. Geef je huid vervolgens twee dagen rust en voer dan de harsbehandeling uit. Direct na het exfoliëren is je huid nog te gevoelig om direct te gaan waxen. Op deze manier is het waxen minder pijnlijk én behaal je betere resultaten! In onze Schoonheidsspecialiste Opleiding leer je meer over ontharen. Voor mensen met een zeer gevoelige huid, kan sugar waxing een goed alternatief zijn. Je leert er alles over in onze Cursus Sugar Waxing! Hiermee wordt harsen minder pijnlijk!

2. Stel het harsen uit tot na je menstruatie

Misschien had je al opgemerkt dat je de ene keer beter tegen een harsbehandeling kunt, dan de andere keer, terwijl de behandeling gewoon op dezelfde manier wordt uitgevoerd. Dat kan te maken hebben met je menstruatiecyclus; enkele dagen voor en tijdens de menstruatie kan je extra gevoelig zijn, waardoor het harsen meer pijn doet. Ook kun je tijdens die dagen gewoonweg minder lekker in je vel zitten, waardoor je minder goed tegen de behandeling kunt. Het meest ideale tijdstip is een week na je menstruatie. Ben een beetje lief voor jezelf en houd hier rekening mee bij het boeken van een harsbehandeling!

3. Vermijd cafeïne en alcohol

Nog even snel een kopje koffie voor je naar de schoonheidsspecialist gaat voor een waxbehandeling? Het lijkt onschuldig, maar als je erg gevoelig bent, kun je dat maar beter achterwege laten. De stimulerende stofjes in koffie maken je huid gevoeliger voor de pijn bij het harsen. Ook alcoholische dranken bevatten stimulerende stofjes die ervoor zorgen dat je de pijn intenser voelt. Daarnaast werken zowel koffie als alcohol vochtafdrijvend. Bij een slecht gehydrateerde huid kan het waxen ook pijnlijker zijn. Kortom, drink voor de behandeling liever een glas water, dan is harsen minder pijnlijk.

4. Focus niet op de pijn!

Wie herkent het niet, je weet wat er gaat komen en daarom begin je al meteen aan de pijn te denken die gaat komen. Als de eerste harstrip er vanaf getrokken wordt, wordt je angst bevestigd; ‘Zie je wel dat het pijn doet!’ Probeer je eigen gedachten te controleren door niet aan de pijn te denken. Denk bewust aan leuke dingen; aan die te gekke vakantie die je op de planning hebt staan, aan dat avondje uit met je vriendinnen, het cadeautje dat je na afloop voor jezelf gaat kopen, verheug je op je mooie gladde huid, etc. Wanneer je erg bang bent voor een harsbehandeling, breng dan de schoonheidsspecialiste hiervan op de hoogte. Zij kan je geruststellen en je afleiden van de pijn. Of leer zelf om waxbehandelingen uit te voeren als een professional in onze Cursus Harsen & Epileren of in de Cursus Brazilian Wax.

5. Harsen is minder pijnlijk als een professional het doet

Er bestaan allerlei waxproducten waarmee je zelf thuis een waxbehandeling kunt uitvoeren. Toch is het beter om het door een professionele schoonheidsspecialiste te laten doen. Goed opgeleide schoonheidsspecialistes hebben technieken geleerd om het harsen minder pijnlijk te maken. Bovendien kan een professional jouw huid goed analyseren en eventueel huidproblemen herkennen om daar de behandeling op af te stemmen. In het schoonheidssalon worden de nodige hygiëne maatregelen genomen, men werkt met de beste producten en je kunt rekenen op goede nazorg en tips voor hoe je de huid na afloop thuis het beste kunt verzorgen. Niet alleen zal de behandeling minder pijn doen, ook het resultaat is beslist beter, zonder ingegroeide haartjes en huidirritatie! Ontdek hier ook onze Opleiding Wax Expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie