Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelicht: onze cursus herborist!

27 februari 2023 | Massage & Therapieën
Uitgelicht: onze cursus herborist!

Er zijn veel goede redenen om onze cursus herborist te volgen. De kennis die je in deze online training opdoet, is perfect toe te passen in je wellness- of massagepraktijk. Daarnaast zien we dat er ook in beauty salons steeds meer kruiden worden gebruikt. Misschien wil je je wel volledig op de kruidenleer richten en je profileren als herborist? Je kunt na het volgen van deze training ook starten als zelfstandige herborist! Ontdek hier de vele goede redenen om de cursus herborist van Wellness Academie te volgen!

1. Je hebt een grote liefde voor de natuur

Heb je een grote liefde voor de natuur en hecht je veel waarde aan een natuurlijke levenswijze? Dan is het een goed idee om de cursus herborist te volgen, want hierin leer je alles over hoe kruiden je hierin kunnen ondersteunen. Je maakt kennis met oude tradities, maar die ook verweven zijn met de moderne wetenschap. Je herontdekt de kracht van de natuur en de positieve invloed van kruiden op onze gezondheid, zodat je hier vervolgens ook anderen mee kunt helpen. Je leert meer over allerlei toepassingen, kruidenmiddelen en hoe je deze vervaardigt. Deze kennis kan interessant zijn als aanvulling op je opleiding massagetherapeut of als verrijking na een opleiding schoonheidsspecialiste. Echter, ook als je nog geen ervaring hebt in deze branche, kun je deze cursus volgen.

2. Cursus herborist: leer je eigen kruiden te oogsten

De cursus herborist biedt eindeloos veel inspiratie om je eigen kruiden te oogsten. Je leert alles over welke delen van de plant je kunt gebruiken en wat de beste periode is om te oogsten, zodat de werkzame stoffen optimaal tot hun recht komen. Dat kan namelijk bij ieder kruid anders zijn. Een interessant kruid, dat bovendien gemakkelijk te vinden is, is de paardenbloem. Dit kruid kun je in zijn geheel drogen. Alle delen hebben een vocht afdrijvende werking en hebben een positief effect op de lever. Daarbij is er aandacht voor de beste manier van drogen, zodat de aromatische bestanddelen zo goed mogelijk bewaard blijven. Je leert eveneens hoe je ze het beste kunt bewaren.

3. Je leert diverse toepassingen voor in de praktijk

In de online cursus herborist leer je diverse toepassingen voor het maken van kruidenmiddelen. Denk daarbij onder meer aan een maceraat (kruidenolie) met bijvoorbeeld arnica, dat een ontstekingsremmende werking heeft en de doorbloeding bevordert. Je gaat eveneens aan de slag met stappenplannen voor het vervaardigen van o.a.:

 • Crèmes
 • Zalven
 • Siropen
 • Tincturen
 • Massageolie
 • Lotions

Denk daarnaast ook aan hydrolaten, zoals rozenwater. Dat is bijvoorbeeld uitstekend inzetbaar in beauty salons. Je kunt het gebruiken als gezichtswater of in een crème of masker. Hiermee kun je de huid verzachten. Daarbij werkt het eveneens samentrekkend en het stimuleert de huidvernieuwing. Een extra positief effect is dat het ook kalmerend werkt bij spanningen!

4. Er valt oneindig veel te leren over kruiden

Omdat er zo oneindig veel te leren valt over kruiden, is het belangrijk om een goed begin te maken. Dat doe je door onze cursus herborist te volgen. Deze cursus biedt uitgebreide kennis, waar je meteen mee aan de slag kunt in de praktijk. Het dient echter ook als een fundament om verder op te bouwen. Je wordt uitgedaagd om te onderzoeken waar precies jouw interesses liggen en welke type kruiden voor jou interessant zijn. In de cursus wordt een grote lijst van allerlei soorten kruiden, hun afkomst, werking en toepassingen besproken. Vervolgens krijg je ook handvaten aangereikt, om na afloop van de cursus nog veel meer te ontdekken over planten en kruiden. Schrijf je hier in voor onze online cursus herborist!

5. Combineer een cursus herborist met andere interessante cursussen

Wellness Academie laat je niet aan je lot over. Naast een cursus herborist kun je hier nog allerlei aanverwante wellness therapieën leren en uiteenlopende massagecursussen volgen. Denk daarbij aan aanverwante cursussen, zoals onze cursus aromatherapie of de cursus kruidenstempel massage. Of wat dacht je van een online training orthomoleculaire voeding en therapie? Door je steeds bij te scholen, kun je je klanten steeds de beste behandelingen aanbieden en blijf je groeien als professional binnen de wellness en beauty branche. Wil je meer weten over wat Wellness Academie voor je kan betekenen? Bezoek dan zeker eens een van onze info-avonden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie