Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Veelgestelde vragen over de cursus sportmassage

20 januari 2023 | Massage & Therapieën
Veelgestelde vragen over de cursus sportmassage

Ben je op zoek naar een massagecursus die bij je past en neig je naar een cursus sportmassage? Dan kan Wellness Academie je uitstekend verder helpen. We beantwoorden hier enkele veelgestelde vragen over de cursus sportmassage, die we regelmatig van geïnteresseerden ontvangen. We willen graag dat je de juiste keuze maakt. Mocht je daarna alsnog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Daarnaast kun je ook een van onze info-avonden bezoeken voor een kennismaking en meer informatie.

1. Is een cursus sportmassage geschikt voor mij?

Eén ding is zeker, de vraag naar sportmassages neemt toe. Niet alleen professionele sporters doen met regelmaat een beroep op een sportmasseur, maar ook steeds meer amateurs erkennen het belang van een ontspannende sportmassage. Met behulp van voorbereidende of juist herstellende sportmassages kun je atleten helpen om in topconditie te blijven om optimaal te presteren. Daarbij kunnen deze massages ook bijdragen aan het voorkomen en sneller herstellen van blessures. Voelt dat als jouw missie? Dan is een cursus sportmassage vast iets voor jou! Bekijk hier het volledige aanbod aan massagecursussen van Wellness Academie.

2. Heb ik voorkennis nodig voor de cursus sportmassage?

Ja, om de basiscursus sportmassage te volgen, dien je al enige kennis en ervaring te hebben met de basis massagetechnieken voor ontspannende massages. Daarom is het nodig om eerst onze cursus ontspanningsmassage te volgen. Dit is een praktijkgerichte en korte cursus, die bestaat uit twee lesdagen van 10:00 tot 17:00. Je kunt deze cursus in het weekend volgen op al onze leslocaties door heel Nederland en België. Er is dus altijd wel een mogelijkheid om deze cursus in de buurt te volgen. Het hele jaar door starten er diverse cursussen. Bekijk hier onze cursus ontspanningsmassage. Hier vind je alle opleidingsdata en leslocaties. Je kunt je vervolgens gemakkelijk online inschrijven.

3. Hoe ziet het lesprogramma eruit?

De cursus sportmassage is zeer praktijkgericht. Je gaat dus al snel onder de begeleiding van een topdocent oefenen met de basistechnieken van sportmassage. Je leert om per lichaamsdeel massages uit te voeren en ook om op harmonische wijze een volledige lichaamsmassage te geven. Deze massages hebben tot doel om de lichamelijke conditie van atleten te bevorderen en eventuele nadelige consequenties van het sporten te verzachten. Daarnaast leer je ook de belangrijkste basisbegrippen m.b.t. sportmassages en uiteraard gaan we eveneens in op de indicaties en contra-indicaties. Heb je nog meer vragen over de cursus sportmassage, schroom dan niet om ons te contacteren!

4. Kan ik na afloop direct aan de slag als sportmasseur?

Een van de veelgestelde vragen over onze cursus sportmassage is of je na afloop van de cursus direct aan de slag kunt als sportmasseur. Na afloop ben je in staat om de hierboven besproken massages zelfstandig op sporters uit te voeren. Je kunt het geleerde meteen in de praktijk brengen, om sporters ontspanning en ondersteuning te bieden. Vervolgens kun je ook nog verder studeren. Let op: deze basiscursus en ook de overige massagecursussen leiden je niet op tot fysiotherapeut of arts! Bij twijfel en zeker bij ernstige klachten of pijn, verwijs je een klant altijd eerst door naar een arts.

5. Welke vervolgcursussen kan ik bij Wellness Academie volgen?

Een groot deel van de volwaardige opleidingen van Wellness Academie hebben een modulaire opzet. Daardoor zijn onze opleidingen voor iedereen zeer toegankelijk. Na de basiscursus sportmassage ontvang je een certificaat. Om vervolgens ook ons schooldiploma sportmasseur te behalen, dien je de volgende cursussen te volgen:

Elk van deze modules kun je naar gelang jouw agenda inplannen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om ze vlot na elkaar te volgen, maar je mag ze ook uitspreiden over een langere periode. Na het succesvol afronden van alle modules en nadat je geslaagd bent voor het afsluitende theorie-examen, ontvang je ons schooldiploma massagetherapeut. Andere interessante bijscholingen met raakvlakken met sportmassage zijn de cursus triggerpoint massage en onze nieuwe cursus massage gun!

Nog meer vragen over de cursus sportmassage?

Met het certificaat van onze sportmassage cursus kun je veel mensen verwennen met ontspannende en herstellende massages. Je kunt een praktijk starten of bijvoorbeeld je diensten aanbieden bij een sportclub of fitnessschool. Zie je dat wel zitten? Schrijf je dan hier in voor de cursus sportmassage! Hebben we jouw vraag of vragen over de cursus sportmassage hier nog niet beantwoord? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Anatomie, pathologie & fysiologie
Anatomie, pathologie & fysiologie
 • 2 dagen
 • v.a. € 289
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie