Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Veelgestelde vragen over ombre brows

5 december 2022 | Schoonheidszorg
Veelgestelde vragen over ombre brows

Wordt er in je salon vaak gevraagd naar ombre brows? Of heb je een voorliefde voor mooi verzorgde wenkbrauwen? Dan is het een topidee om bij Wellness Academie een cursus ombre brows te volgen. Dit is een ideale vervolgcursus na onze cursus microblading. Stap voor stap school je je op deze manier tot een ware brow expert! Wil je hier graag meer van weten? Lees dan gauw verder. We geven hier antwoord op veelgestelde vragen over ombre brows. Heb je nog meer vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

1. Wat wordt er precies bedoeld met ombre brows?

Ombre brows is een vorm van semi-permanente make-up voor de wenkbrauwen. Als je deze behandeling wilt leren geven, dan volg je bij Wellness Academie het beste eerst de cursus brow mapping & styling en de cursus microblading. Met deze voorkennis ben je goed voorbereid op het aanleren van de ombre brows of powder brows techniek. Bij deze techniek wordt het begin van de wenkbrauwen (aan de binnenzijde) lichter aangezet. Naar de punten toe worden de wenkbrauwen vervolgens juist donkerder gemaakt. Het doel is een subtiel kleurverloop, waardoor de wenkbrauwen er zacht en ‘opgemaakt’ uitzien. Het lijkt alsof ze ingekleurd zijn met wenkbrauwpoeder.

2. Hoe worden ombre brows gezet?

Net als bij microblading werk je bij het plaatsen van ombre brows met een handmatig PMU apparaat. Dit is een soort van pen met dunne naaldjes, waar je heel nauwkeurig mee kunt werken. In onze cursus ombre brows ga je hier veel mee oefenen, onder de deskundige begeleiding van je docent. Deze manier van werken is dus iets anders dan tatoeëren. We spreken binnen de branche liever over ‘pigmenteren’. De kleur, oftewel de pigmenten, worden bij deze procedure in de lederhuid geplaatst. Dit betekent dat de pigmenten lang blijven zitten, maar niet voor altijd. Na gemiddeld 1,5 jaar vervagen de pigmenten.

3. Doet het plaatsen van semi-permanente make-up pijn?

Een van de veelgestelde vragen over ombre brows is eveneens of het pijn doet. De behandeling voelt niet prettig aan, maar is wel goed verdraagbaar. In de cursus leer je hoe je klanten het beste kunt helpen om eventuele pijn te verminderen, als ze daar erg gevoelig voor zijn. Hier bestaan namelijk onder meer goede homeopathische middeltjes voor. Let op: Je moet er bij het volgen van deze cursus wel rekening mee houden, dat je in Nederland eerst een goedkeuring van de GGD nodig hebt om deze behandeling te mogen geven! Neem hier ook een kijkje bij onze Opleiding Manuele Permanente Make-up voor het verfraaien van zowel wenkbrauwen als lippen en ogen.

4. Voor wie is deze behandeling geschikt?

Ombre brows zijn een uitkomst voor veel dames! Het goede nieuws is dat deze behandeling geschikt is voor alle huidtypes. Het is bijvoorbeeld ook zeer geschikt voor de rijpe huid. Bij oudere dames zien we vaak dat wenkbrauwhaartjes niet meer terugkomen, doordat ze door de tijd heen te veel aan de haartjes ‘geplukt’ hebben. Deze powder brows zijn dan een uitstekende oplossing. Doordat je hierdoor altijd opstaat met de perfecte wenkbrauwen is bijtekenen niet meer nodig. Ook voor mensen met littekens of die om andere redenen kale plekjes hebben in de wenkbrauwen is dit een goede oplossing.

5. Wat als ik spijt krijg van de behandeling?

Dat is een van de veelgestelde vragen over ombre brows van klanten die overwegen om deze behandeling te ondergaan. Het is daarom van groot belang dat je deze behandeling goed aanleert. In onze cursus leer je alles over hoe je je klanten goed adviseert en hoe je de behandeling professioneel aanpakt, zodat niemand hier spijt van krijgt. Je leert om vooraf altijd goed de wensen van je klant te bespreken. Vervolgens teken je de wenkbrauwen voor op het gelaat en bepaal je samen de kleur die het beste past. Als daarna je klant akkoord geeft, dan ga je pas aan de slag met het pigmenteren van de wenkbrauwen. Daarbij is het belangrijk om de juiste nazorginstructies mee te geven, zodat de huid probleemloos herstelt en je klant er zo lang mogelijk plezier van heeft!

6. Hoe lang blijft deze semi-permanente make-up mooi zitten?

Het grote voordeel van ombre wenkbrauwen is dat je er heel lang niet meer naar om hoeft te kijken. Ze blijven namelijk gemiddeld tot zo’n 1,5 jaar mooi zitten. Zit je klant vaak in de zon, dan kan de kleur wat sneller vervagen. Is ze erg tevreden en wil ze nog langer van haar prachtige wenkbrauwen genieten? Dan kun je na die tijd een touch-up behandeling uitvoeren. Hiermee fris je de kleur en de vorm weer op en kan je klant weer lange tijd vooruit, zonder zich druk te maken over of haar wenkbrauwen wel in model zitten. Wil je ook hiermee veel mensen in je salon blij maken? Bekijk dan hier onze Cursus MPM Ombre brows en schrijf je op tijd in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie