• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat gebeurt er tijdens een HIFU behandeling?

17 februari 2023 | Schoonheidszorg
Wat gebeurt er tijdens een HIFU behandeling?

Heb je interesse in geavanceerde beauty behandelingen met het oog op huidverbetering? Dan is het een goed idee om te leren werken met een HIFU-apparaat. Een HIFU behandeling kun je in je schoonheidssalon inzetten als een niet-chirurgische cosmetische procedure, waarbij je middels high intensity focused ultrasound de huid gaat verstevigen en opfrissen. Deze ultrasone geluidsgolven veroorzaken intense warmte in de diepere huidlagen en zetten allerlei processen in werking. Wat gebeurt er precies tijdens een HIFU behandeling? Lees hier meer!

De cursus HIFU behandeling van Wellness Academie

Onze HIFU cursus is erop gericht om professionele schoonheidsspecialisten te leren hoe ze verantwoord deze huidbehandeling kunnen geven met een HIFU apparaat. Uiteraard steeds met het oog op het behalen van de beste resultaten. De cursus wordt gegeven door een topdocent, die helemaal thuis is in deze geavanceerde huidbehandeling.

Voor het volgen van deze cursus hoef je niet vooraf te investeren in een apparaat. Je kunt dus op een laagdrempelige manier ontdekken of dit een goede verrijking is voor jouw salon. Je leert stap voor stap hoe je deze innoverende beauty behandeling uitvoert, waar je op moet letten, wat de indicaties en contra-indicaties zijn en wat je hiermee allemaal kunt bereiken. We geven je hier alvast een impressie van wat er gebeurt tijdens een HIFU behandeling.

Stap 1: intake van de klant

Allereerst, is het belangrijk om een goed intakegesprek te voeren met je klant en een huidanalyse uit te voeren. Welke huidproblemen wil je klant graag aanpakken? Is HIFU daarvoor de meest geschikte behandeling? Je klant moet goed weten wat de voor- en nadelen van de behandeling zijn en op de hoogte zijn van de verwachte resultaten. Een HIFU behandeling is doorgaans zeer geschikt voor mensen, die hun huid op een natuurlijke wijze willen liften. Denk hierbij aan het liften van de huid langs de kaaklijn, de wangen en rond de mond. Andere cursussen van Wellness Academie, die je mogelijk ook interesseren, zijn: de cursus microneedling en de cursus coolifting.

Stap 2: voorbereiden van de huid

Als professionele schoonheidsspecialiste ben je gewend, dat je voor het uitvoeren van elke huidbehandeling altijd eerst de huid goed reinigt. Datzelfde geldt uiteraard ook voordat je een HIFU behandeling gaat uitvoeren. Hoewel de behandeling voor de meeste mensen goed te verdragen is, kan het wel een onprettig gevoel geven. Mensen die bang zijn dat het pijn doet of die erg pijngevoelig zijn, kunnen door een arts een verdovende crème laten voorschrijven. Ze kunnen deze crème dan meenemen op de dag van de behandeling. Heb je nog geen diploma schoonheidsverzorging? Dan is onze opleiding schoonheidsspecialiste een aanrader!

Stap 3: uitvoeren van de HIFU behandeling

Als je weet welke zones er aangepakt gaan worden, dan kan de HIFU behandeling van start gaan. Je leert in onze cursus HIFU alles over hoe het apparaat werkt en hoe je alles correct instelt. Je brengt de kop van het HIFU-apparaat aan op de zone die behandeld moet worden. Het apparaat zendt vervolgens ultrasone geluidsgolven uit, die doordringen tot de diepere lagen van de huid. Hier veroorzaken ze warmte, waardoor de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Dit zijn de bouwstoffen die instaan voor de stevigheid en veerkracht van de huid.

Stap 4: afronden van de behandeling

De behandeling met het HIFU apparaat duurt tussen de 30 tot 60 minuten, afhankelijk van hoe groot de zone is die behandeld gaat worden. Na afloop reinig je de huid en kun je een verzorgende crème aanbrengen of de huid nabehandelen met een hydraterend en kalmerend masker. Een groot voordeel van een HIFU behandeling is dat het geen downtime met zich meebrengt. Je klant kan onmiddellijk haar dagelijkse activiteiten hervatten. Wel kan de huid wat roder zijn en lichtjes zwellen. Het is belangrijk om na afloop 12 uur niet te sporten of in de sauna te gaan. Daarbij is het ook aangeraden om in de eerste 48 uur blootstelling aan de zon te vermijden.

Stap 5: vervolgbehandelingen

De resultaten van de behandeling zijn niet direct zichtbaar. De huid heeft namelijk tijd nodig om extra collageen en elastine aan te maken. Doorgaans zie je na twee tot drie maanden het optimale resultaat van de HIFU behandeling. Houd er wel rekening mee dat het resultaat met de tijd kan verminderen, waardoor het nodig is om de behandeling te herhalen om de huid in optimale conditie te houden. Het is daarom aan te raden om voor iedere klant een behandelplan op te stellen met bijvoorbeeld HIFU behandelingen in kuurvorm, afgestemd op het huidprobleem en de wensen van elke individuele klant.

Meer weten?

Wil je leren hoe je jouw klanten kunt begeleiden naar hun beste huid ooit? Wacht dan niet langer en schrijf je hier in voor onze cursus HIFU!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie