* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat zijn de beste behandelingen voor wallen?

20 september 2021 | Schoonheidszorg
Wat zijn de beste behandelingen voor wallen?

Sommige mensen worden elke dag wakker met wallen of donkere kringen onder hun ogen. Krijg je ook vaak klanten in je salon die het zat zijn dat mensen in hun omgeving steeds vragen of ze moe zijn, terwijl dat helemaal niet het geval is? Dan is het tijd om je te verdiepen in de beste behandelingen voor wallen onder de ogen. Als schoonheidsspecialist kun je veel voor deze mensen betekenen. Ontdek hier hoe je deze klanten kunt helpen om weer een frisse en fitte uitstraling te krijgen!

Waarom heeft de een wel last van wallen en de ander niet?

Wallen, niet iedereen heeft er last van. Dat komt omdat het deels erfelijk bepaald is. Daarnaast zijn er bepaalde situaties, die wallen en donkere kringen onder de ogen in de hand kunnen werken. Denk hierbij aan gedurende een lange periode slecht slapen, ongezonde voeding, een onevenwichtige levensstijl, roken en veel stress. Ook een langdurige periode met veel verdriet kan ertoe leiden dat iemand meer last heeft van wallen. In dit soort situaties is het naast passende gelaatsbehandelingen voor een frissere look, vooral ook heel belangrijk om de levensstijl aan te passen. Daarnaast kunnen wallen ook een teken zijn van huidveroudering.

Wallen en donkere kringen door huidveroudering

Huidveroudering manifesteert zich bij sommige mensen in de vorm van opvallende wallen of donkere kringen onder de ogen. Doordat de huid met het ouder worden slapper wordt, ontstaan er vetophopingen in de vorm van wallen onder de ogen. Verder kunnen grote wallen ervoor zorgen dat er daaronder donkere kringen ontstaan. Hier gaat juist volume verloren. We noemen deze lijnen de traangoot. De wallen zorgen bovendien voor meer schaduw onder de ogen, wat de vermoeide uitstraling benadrukt. Ook door overmatige blootstelling aan de zon kan de huid sneller verouderen, waardoor deze verslapt en er wallen ontstaan. Dit in combinatie met een doffe huid en ouderdomsvlekken verergert die vermoeide uitstraling.   

De beste behandelingen voor wallen onder de ogen

Bij het verminderen van wallen denk je misschien meteen aan fillers en operaties, maar wat als je klanten liever op een natuurlijke manier van hun probleem af willen? Dan ben je hier op de juiste plek voor tips voor de beste behandelingen voor wallen zonder fillers of operatieve ingrepen! Onze tips:

1. Anti-aging acupunctuur

Een van de beste behandelingen voor wallen is anti-aging acupunctuur, omdat je hiermee zowel de huid als de mens in zijn totaal op een natuurlijke manier verjongt. In onze Cursus Anti-aging Acupunctuur leer je onder meer gelaatsacupunctuur uit te voeren met hele dunne naaldjes. Dit is geheel pijnloos en zorgt juist voor een weldadig gevoel van ontspanning. Deze behandeling is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen met wallen als gevolg van een onevenwichtige levensstijl en stress. De naaldjes bevorderden zowel de energiedoorstroom als de bloedcirculatie en de aanmaak van collageen dat de huid verstevigt.

2. Microneedling

Een andere methode die ook beslist tot de beste behandelingen voor wallen gerekend mag worden, is microneedling. Met een pen met minuscule naaldjes creëer je microkanaaltjes in de huid, waardoor deze wordt aangespoord om zich te vernieuwen en te verstevigen. Tijdens deze behandeling kun je een serum in de huid brengen, die specifiek is afgestemd op de huid onder de ogen om deze frisser te maken. Dit is een voordeel ten opzichte van crèmes die je ‘op’ de huid aanbrengt. Er bestaan onder meer ook microneedling serums die de huid met donkere pigmentvlekken verhelderen. Dat kan ook helpen tegen een vermoeide uitstraling. Leer er alles over in onze Cursus Microneedling.

3. Chemische peeling

Heeft je klant donkere wallen? Dan kan een milde chemische peeling helpen om de huid onder de ogen te verhelderen. Met behulp van een chemische peeling kun je pigmentvlekken vervagen, de huidstructuur verbeteren en bovendien ook fijne lijntjes verminderen. De huid krijgt hierdoor direct een jongere uitstraling en een frisse glow. Chemische peelings of fruitzuur peelings zijn behandelingen die daarom dan ook niet mogen missen in je dienstenaanbod als je je wilt richten op huidverjonging en huidverbetering in je salon. Schrijf je daarom hier meteen in voor de Cursus Fruitzuren/ Chemische Peelings.

4. Gelaatsmassages

Steeds meer mensen gaan op zoek naar natuurlijke methodes om de gelaatshuid te verbeteren en wallen te verminderen. Hieronder vallen onder meer gelaatsmassages, zoals de Bindweefselmassage voor het Gelaat en de Japanse Gezichtsmassage Ko Bi Do die ook wel een natuurlijke facelift wordt genoemd. Een correct uitgevoerde gelaatsmassage kan de bloedcirculatie en huidvernieuwing bevorderen, overtollig vocht (in het geval van wallen door vochtophopingen) wegvoeren en afvalstoffen in de huid effectief wegleiden uit het lichaam.

Is schoonheidsspecialist een vak naar jouw hart?

Met bovenstaande tips voor de beste behandelingen voor wallen onder de ogen kun je veel voor anderen betekenen. Ben je echter nog geen gediplomeerde schoonheidsspecialist en wil je daar snel verandering in brengen? Volg dan eerst onze Opleiding Schoonheidsspecialist in Eindhoven of op een van onze andere locaties door heel het land en behaal je diploma!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie