• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke kleuren henna brows zijn er mogelijk?

11 maart 2022 | Schoonheidszorg
Welke kleuren henna brows zijn er mogelijk?

Flawless brows? Dat is waar het in de beauty branche allemaal om draait! Een van de manieren om dat te bereiken, is het verven van de wenkbrauwen met henna brows. Hiermee bereik je een strakke en intense look! Bij henna maken echter veel mensen direct de associatie met de roodachtige afdruk van henna versieringen op de huid uit onder meer oosterse culturen. Dat is bij henna brows niet het geval. Welke kleuren henna brows zijn er mogelijk? Wellness Academie vertelt je er meer over!

Waarom kiezen voor henna brows?

Er bestaan tegenwoordig veel brow behandelingen, denk onder meer ook aan microblading en 3D wenkbrauwextensions. In dit rijtje hoort ook henna brows thuis. Een van de redenen waarom veel dames hennaverf verkiezen boven de ‘normale’ wenkbrauwverf, is omdat henna ook de huid mee kleurt. Dit zorgt voor een mooi en zacht schaduweffect, waardoor je een nog strakkere en intensere wenkbrauw look krijgt. De verf op de huid blijft 1 tot 2 weken mooi zitten, terwijl de wenkbrauwhaartjes 4 tot 5 weken de kleuren henna mooi vasthouden.

Hoe werkt hennaverf voor wenkbrauwen?

Zoals we hierboven al benadrukten, betekent hennaverf niet dat je wenkbrauwen en huid roodachtig uitslaan. Aan de hennaverf, die bedoeld is voor het kleuren van wenkbrauwen, zijn kleurpigmenten toegevoegd om mooie natuurlijke henna kleuren te krijgen voor de wenkbrauwen. Deze kleurpigmenten zorgen er bovendien voor dat de henna vlugger in de huid trekt. Met pure henna moet je namelijk uren wachten, om van het eindresultaat te kunnen genieten. Dat is niet het geval met hennaverf voor wenkbrauwen. Wil je meer weten over lichaamsschilderingen met henna? Neem dan een kijkje bij onze Cursus Henna!

Welke kleuren henna brows bestaan er?

Als er iets belangrijk is bij het uitvoeren van henna brows behandelingen, dan is het wel de juiste kleur bepalen. De meeste merken hennaverf voor wenkbrauwen bieden 6 tot 8 kleuren aan; van lichtblond en asblond tot warm bruin en donkerbruin. Welke kleur het beste is, hangt van een aantal factoren af, zoals:

 • Volume van de wenkbrauwhaartjes
 • Dikte en stugheid van de haartjes
 • Huidtype (droog, normaal, vet)
 • Huidtint
 • Haarkleur

In onze cursus henna brows leren we je om een goed oog te ontwikkelen voor kleuren henna brows, zodat je voor iedere klant de perfecte kleur kunt aanbrengen. We lichten hieronder enkele aandachtspunten toe.

Let op haarvolume en haarstructuur

Henna brows zorgen al snel voor een behoorlijk intense look. Daarom moet je oppassen dat je de wenkbrauwen niet meteen te donker kleurt. Zeker als iemand veel wenkbrauwhaartjes heeft en dus veel volume heeft, moet je hiermee oppassen. Doordat ook de huid wordt mee gekleurd kan een donkere kleur al snel te intens zijn. Let ook op bij dikke en stugge wenkbrauwhaartjes. Hier zal de hennaverf gemakkelijker intrekken, waardoor de kleur eveneens donkerder uit zal vallen. Zorg in dit geval voor een kortere ontwikkeltijd. Dunne wenkbrauwhaartjes zijn perfect voor hennaverf. Je creëert dan gemakkelijk een volle en natuurlijk ogende wenkbrauw look!

Leer het huidtype analyseren

Een andere belangrijke vaardigheid, die je ontwikkelt in onze cursus henna brows, is het analyseren van het huidtype. Het feit of iemand een normale, droge of juist vette huid heeft, heeft namelijk invloed op het resultaat van de henna brows. Bij een droge huid blijft henna goed zitten en moet je oppassen dat het eindresultaat niet te donker wordt. Bij een klant met een vette huid pakt de verf juist minder goed en kan het schaduweffect op de huid niet optimaal tot zijn recht komen. Let er om deze reden ook altijd op dat je klant vooraf aan de behandeling geen vette crèmes of olie op de huid aanbrengt. Datzelfde geldt ook voor zelfbruinende lotions.

Let op de huidskleur en haarkleur

Voor een perfecte uitstraling moeten de kleuren henna brows altijd feilloos afgestemd worden op de huidskleur en de haarkleur van je klanten. Misschien wil een klant met blond haar en een lichte huid haar wenkbrauwen meer nadruk geven. Daar is hennaverf heel geschikt voor. Je gaat in dat geval echter niet met donkerbruine henna aan de slag. Dat zou een veel te groot contrast geven. Met lichte kleuren henna, zul je de wenkbrauwen uitstekend kunnen benadrukken. Bij mensen met een donkere huidtint en donkere haren zullen lichte kleuren henna niet voor het schaduweffect zorgen. Wat de beste match is? Je leert er alles over in onze Cursus Henna Brows. Schrijf je vandaag nog in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie