Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 goede redenen voor de opleiding voetreflexologie

4 november 2022 | Massage & Therapieën
5 goede redenen voor de opleiding voetreflexologie

Ben je op zoek naar een interessante opleiding of bijscholing binnen de wellness branche? Dan is een opleiding voetreflexologie misschien wel iets voor jou! Deze massagebehandeling is vrijwel voor iedereen geschikt. Zo zijn er nog veel meer goede redenen voor de opleiding voetreflexologie. We geven je hier alvast een indruk van wat je met deze opleiding vervolgens allemaal voor je klanten kunt betekenen. Lees hier snel meer en schrijf je vandaag nog in!

1. Voetreflexologie het perfecte middel tegen stress

Verwen je klanten door ze plaats te laten nemen op jouw behandeltafel met een dekentje over hen heen. Vervolgens masseer je hun voeten met jouw geoefende handen. In de cursus voetreflexologie (basis) leer je hoe je dit professioneel aanpakt! Onder meer de drukpunttechnieken en de lange strijkingen met massageolie voelen heerlijk ontspannend aan. Door deze technieken op de juiste manier uit te voeren, kun je mensen helpen om hun spieren direct te ontspannen. Ze verleggen hun focus naar hun voeten, waardoor ze alle dagelijkse zorgen even naast zich neerleggen. Doordat je klanten gemakkelijk de stress van zich af laten glijden, krijgt hun lichaam de kans om zich te herstellen.

2. Ontspannende massages versterken de afweer

De dagen worden korter en buiten wordt het kouder en natter. Oftewel, het seizoen van de verkoudheden en de griep is aangebroken. Dan is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je afweer optimaal is. Wist je dat spanning en stress de werking van het immuunsysteem ondermijnen? Bij veel stress neemt namelijk de aanmaak van cortisol toe, dat erom bekend staat het immuunsysteem te onderdrukken. Daardoor ben je vatbaarder voor ziektes. Dat is nog een van de goede redenen voor een opleiding voetreflexologie van Wellness Academie, zodat je je klanten kunt helpen om hun afweer te versterken. Zoals we al benadrukten, zal een sessie voetreflexologie direct voor een zalig moment van ontspanning zorgen.

3. Verbeteren van het concentratievermogen

Veel mensen die dagelijks druk in de weer zijn, vanwege veel verantwoordelijkheden op het werk en de zorg voor hun gezin, zullen het wel herkennen. Halverwege of aan het einde van de dag lijkt het alsof je hoofd vol zit! Het wordt door alle beslommeringen steeds lastiger om helder te denken en je te concentreren. Ook voor dit soort situaties biedt een ontspannende voetreflexologie sessie uitkomst. Nog een van de goede redenen voor een opleiding voetreflexologie is dan ook om je klanten te helpen met het verbeteren van hun concentratievermogen.

4. Beter slapen na voetreflexzone therapie

Je valt beter in slaap en slaapt dieper als je je prettig voelt. Massage kan hierin een belangrijk rol spelen. Het is een effectieve manier om mensen te helpen om tot rust te komen, zodat ze van een goede nachtrust kunnen genieten. Voetreflexologie kan hier uiteraard ook bij helpen. Andere cursussen van Wellness Academie, die je eveneens zou kunnen volgen, zijn:

Een goede nachtrust is essentieel om je lichaam te laten herstellen. Daarbij zorgt het er eveneens voor dat je immuunsysteem extra goed zijn werk kan doen. Een ontspannende massage is dus veel meer dan simpelweg luxe; het is noodzaak!

5. Verminderen van pijnklachten

Wat doe jij als eerste als je je ergens hard tegen stoot? Iedereen kent wel die reflex door er zijn hand op te leggen. Dit stilt namelijk al snel de pijn. Aanraking en milde druk is heel effectief voor het verminderen van pijn. Voetreflexologie is daarvoor ideaal, want dit heeft een vergelijkbare werking. Mensen helpen met het verzachten van pijnklachten is daarom nog een van die hele goede redenen voor een opleiding voetreflexologie. Je leert in deze opleiding hele specifieke massagetechnieken, waarmee je druk gaat geven op de reflexzones. Dit kan pijnstillend werken in het daaraan gerelateerde reflexgebied. Daarbij wordt de blokkade op deze plek opgeheven, waardoor de energie weer gaat stromen!

Vele goede redenen voor een opleiding voetreflexologie!

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er alleen maar goede redenen voor een Opleiding Voetreflexologie van Wellness Academie. Daarbij krijg je ook nog eens les van een topdocente, die opgeleid is door Dwight Byers, de neef van de grondlegster van de voetreflexologie, Eunice Ingham. De lessen worden bovendien gegeven in gelimiteerde lesgroepen, waardoor je altijd gegarandeerd bent van veel praktijkoefening met voldoende persoonlijke begeleiding! Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je een diploma en kun je direct als professionele voetreflexoloog je klanten gaan verwennen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie