* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 handige massage accessoires

1 juni 2016
5 handige massage accessoires

Wat maakt of een massage geslaagd is of niet? Op de eerste plaats natuurlijk de vaardigheden en klantgerichtheid van de massagetherapeut. Maar ook het materiaal moet in orde zijn. Een goede massagetafel, schoon linnen en een kwalitatieve massageolie moeten aanwezig zijn. Daarnaast zijn er ook details die het verschil kunnen maken! Ontdek hier 5 handige massage accessoires voor in je massagepraktijk.

1. Magische massage doek

Deze doek is bedoeld voor massagetherapeuten die massages geven over de kleding heen. Denk aan stoelmassages. De kleding maakt het soms moeilijk om bepaalde massagetechnieken uit te voeren, zoals lange strijkingen. Kledij gaat namelijk snel dubbel zitten. Met behulp van deze massage accessoires is het wel mogelijk om soepele strijkingen uit te voeren. Je kunt er mee over de kleding glijden op bijna dezelfde manier als wanneer je de massage uit zou voeren met massageolie op de huid. Hier kun je de Magic Massage Cloth vinden en lees hier meer over de Cursus Stoelmassage.

2. Hot & cold packs

Er bestaan packs die je zowel kunt opwarmen in de magnetron als bevriezen in de vriezer. Vooral sportmasseurs hebben er baat bij om deze massage accessoires bij de hand te hebben. Bij acute blessures als kneuzingen en verstuikingen is het zaak om zo snel mogelijk te koelen om de zwelling tegen te gaan. Een cold pack is daarvoor ideaal. Het verwarmen gebeurt pas als de acute fase voorbij is. Met een hot pack kun je het herstel van de blessure bevorderen. Pas bij het toepassen van hot of cold packs op voor verbranding of bevriezing. Leg de packs nooit direct op de huid. Stop ze eerst in een schone kussensloop. In onze Opleiding Sportmasseur leer je er meer over.

3. Massage accessoires: hot & cold stones

De hot stone massage is een van de populairste massagevormen. Onze Cursus Hot Stone Massage behoort dan ook tot onze meest gezochte massagecursussen. Voor hot stone massages worden steensoorten als lavastenen en basaltstenen gebruikt, die worden opgewarmd in een speciale verwarmer. De warme stenen bieden een extra diepe ontspanning en kunnen verlichting bieden bij spierpijn. Wat veel mensen niet weten is dat je ook met koude stenen kunt werken. Vaak wordt daarvoor marmer of kwarts gebruikt. De stenen worden gekoeld in de koelkast. Koude stenen zijn ideaal op warme zomerdagen. Ze hebben een verfrissende werking, gaan zwellingen tegen en zijn pijnstillend bij hoofdpijn en migraine.

4. Tafelverwarmer

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een goede massage is een aangename temperatuur. Je klant moet optimaal kunnen ontspannen, maar dat lukt niet als hij ligt te rillen van de koud. Zorg daarom dat de massageruimte een aangename temperatuur heeft. Voor nog meer comfort kan een tafelverwarmer uitkomst bieden. Dit is een verwarmingsdeken met elastische banden die je gemakkelijk op je massagetafel kunt bevestigen. Je kunt vervolgens zelf de temperatuur instellen. Ook kun je instellen hoe lang de verwarming aan dient te staan. Vlak voor je klant plaatsneemt op de tafel kun je er zo voor zorgen dat je massagetafel een aangename temperatuur heeft.

5. De ideale massage accessoires: kruidenstempels

Ook steeds meer massagetherapeuten leren om te werken met kruidenstempels als de ideale massage accessoires. Dat kan bijvoorbeeld via onze Cursus Kruidenstempelmassage. Kruidenstempels zijn bundeltjes kruiden die verpakt zijn in natuurlijk linnen. Ze kunnen opgewarmd worden door ze te stomen. De warmte en de helende werking van de kruiden kunnen je massage een extra dimensie geven. Ze kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan een nog diepere ontspanning of juist helpen om specifieke klachten beter te behandelen, zoals klachten aan de luchtwegen, spijsverteringsstoornissen, reumatische klachten, etc.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie