* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 ultieme massages tegen een winterdip

28 februari 2020 | Massage & Therapieën
5 ultieme massages tegen een winterdip

Donkere wolkenluchten, regen, sneeuw en kou; wie heeft er ondertussen niet genoeg van het aanhoudende grauwe winterweer? Veel mensen hebben in deze tijd van het jaar in meer of mindere mate last van een winterdip. Blijf je erin hangen of doorbreek je deze gevoelens? Door jezelf zo nu en dan goed in de watten te leggen en veel zorg te besteden aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid, zie je het al snel zonniger in. Wat dacht je van een weldadige massage? We geven je hier 5 tips voor ultieme massages tegen een winterdip!

1. Shiatsu massage

Je hebt weinig energie, wordt niet snel ergens enthousiast over en je voelt je voortdurend futloos. Daarbij voelen misschien ook je spieren stijf aan. Tegen het einde van de winter hebben veel mensen hier last van. Het is tijd om je lichaam wakker te schudden uit zijn ‘winterslaap’. Door regelmatig een Japanse shiatsu massage te ondergaan, kun je de doorstroom van levensenergie door je lichaam aanwakkeren. Shiatsu is een drukpuntmassage waarbij ingewerkt wordt op de meridianen en acupunten op het lichaam om je energiestelsel te stimuleren en de zelfhelende kracht van je lichaam aan te spreken. De massage kan gewoon over je kleding heen gegeven worden. We leren je graag alle basistechnieken in onze Cursus Shiatsu.

2. Ayurvedische massage

Ayurvedische massages uit India zijn ook ideale massages tegen een winterdip. ‘Ayurveda’ staat voor ‘de kunst van het leven’. Ben jij die kunst door het deprimerende winterweer enigszins verloren? Dan zal een ayurvedische massage je er gauw weer bovenop helpen. Er bestaan verschillende soorten ayurvedische massages, waaronder vitaliserende varianten. Deze bestaan uit stevige massagetechnieken. Je lichaam wordt volledig ‘gekneed’ en ‘geklopt’ en voorzien van warme kruidenolie. Er is veel aandacht voor het inwerken op de marma’s, de energiepunten. De energiedoorstroom en bloedcirculatie worden gestimuleerd en de behandeling ondersteunt het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Spierspanningen verdwijnen en na afloop voel je je ontspannen en energiek tegelijk. Ontdek hier ook onze Cursus Ayurvedische Massage.

3. Chi Nei Tsang Buikmassage

Heb je het gevoel dat je wordt opgeslokt door negatieve emoties? Dan zul je ook wel gemerkt hebben, dat dit voor een naar gevoel in je buik zorgt. Als negatieve emoties geen uitlaatklep hebben, gaan ze broeien in de organen in de buikregio. Dit kan tot lichamelijke en psychische klachten leiden. Om dit te voorkomen is een Chi Nei Tsang Buikmassage een aanrader. Deze massage helpt om de geblokkeerde energie in de buikorganen op te lossen. Schadelijke emoties, zoals zorgen, depressie en weemoed worden hierdoor als het ware geventileerd. ‘Chi Nei Tsang’ betekent dan ook ‘interne organenmassage’. Deze massage is door Taoïstische meesters van generatie op generatie overgedragen. Het brengt je Qi flow, oftewel je levenskracht, weer op gang. Je leert er meer over in onze Cursus Chi Nei Tsang Buikmassage.

4. Lomi lomi Samudra massage

Wat dacht je ervan om af te reizen naar een tropisch paradijs zoals Hawaii? Geen tijd of budget om een dergelijke reis te boeken? Geen probleem, in plaat daarvan kun je ook een lomi lomi samudra massage ondergaan. Dit is een complete lichaamsmassage, waarbij het lijkt alsof de massagetherapeut een dansritueel uitvoert. Er wordt gebruikgemaakt van lange, milde strijkingen over het hele lichaam, die voornamelijk worden uitgevoerd met de onderarmen. Deze massage wordt ook wel omschreven alsof er zachte golven over je lichaam rollen. Er wordt tijdens deze behandeling vaak exotische frangipani of kokosolie gebruikt. Dit is een van de beste massages tegen een winterdip. Je kunt al je zorgen en gedachten gemakkelijk laten varen. Wil leren om anderen met deze massage te verwennen? Schrijf je dan hier in voor onze Cursus Lomi Lomi Samudra massage.

5. Indiase hoofdmassage

Een voordeel van de Indiase hoofdmassage is dat je hiervoor niet per se op een massagetafel hoeft plaats te nemen. De massage kan ook zittend worden gegeven. Dit maakt de Indiase hoofdmassage tot een zeer toegankelijke massage. Heb je veel last van stress en sombere gevoelens, dan kan dit tot een zwaar hoofd leiden. Herken je dat gevoel? Dan is deze massage beslist een aanrader. Ook spanningen in de schouders en de nek worden binnen korte tijd los gemasseerd. Dit zorgt voor een verkwikkend en verfrissend gevoel. Daarbij zijn Indiase hoofdmassages niet alleen goede massages tegen een winterdip, stress, hoofdpijn en slaapproblemen, maar ze bevorderen ook de gezondheid van je haar! We leren je er graag alles over in onze Cursus Indiase Hoofdmassage!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Chi Nei Tsang Buikmassage (Abdominal Therapy)
Chi Nei Tsang Buikmassage (Abdominal Therapy)
 • 2 dagen
 • € 345
Meer informatie
Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
 • 1 dag
 • € 219
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie