Inschrijven

Cursus Chi Nei Tsang Buikmassage (Abdominal Therapy)

Leer een harmoniserende taoïstische buikmassage!
Leer een harmoniserende taoïstische buikmassage!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 299

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

De cursus chi nei tsang staat in het teken van de massage van de organen in het buikgebied. ‘Chi Nei Tsang’ betekent ‘massage van de interne organen’. Het doel van deze massage is om het lichaam te ontgiften, het helend vermogen te stimuleren en om emotioneel evenwicht te brengen. De cursus is voor iedereen toegankelijk en is eveneens een waardevolle verrijking voor elke lichaamsbehandelaar!

Het leven begint vanuit de navel

De taoïsten zeggen dat het leven begint vanuit de navel (Po Ang). Het is het centrum van ons hele zijn. In onze cursus chi nei tsang leer je om via de navel de organen te masseren om zowel fysieke als emotionele disbalans aan te pakken. Het gaat om een ontspannende en tegelijkertijd diepe orgaanmassage, die de buik zacht en soepel maakt met als doel om blokkades in de vitale levenskracht Chi op te heffen. Het mooie aan deze behandeling is dat het eenvoudig toe te passen is. Daarom is deze taoïstische buikmassage gemakkelijk te integreren binnen andere vormen van lichaamswerk.

In de cursus chi nei tsang leer je via buikmassage de mens in balans te brengen!

Inhoud cursus chi nei tsang

In onze cursus chi nei tsang vertellen we je meer over de werking en functie van het navelcentrum. Je leert om contact te maken met de buik en om de buik goed te analyseren, onder meer met behulp van hara palpatie en naveldiagnose. Vervolgens ga je onder deskundige begeleiding oefenen met het geven van buikmassages. Je leert een specifieke zachte massagebehandeling voor de dunne en dikke darm en technieken om de navel en de orgaanpunten te openen. Je leert eveneens een adrenalinepomp herkennen en hoe je met moxa het zenuwstelsel tot rust brengt. We leren je ook om het energiecentrum in de lage onderbuik (DanTian) te behandelen voor het reinigen van het energiesysteem, dit heet een DanTian flush.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus chi nei tsang is bedoeld voor iedereen met interesse in massage en oosterse complementaire behandelingen. De chi nei tsang buikmassage kun je prima als zelfstandige behandeling uitvoeren. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat chi nei tsang en kun je het geleerde meteen vol vertrouwen in de praktijk brengen. Daarnaast is deze Taoïstische buikmassage ideaal te combineren met andere massagevormen. Zo kun je bij Wellness Academie verder studeren en eveneens een Cursus Tui-Na of een Cursus Shiatsu volgen.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

 

 

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Inleiding Chi Nei Tsang
 • Werken in het navelcentrum
 • Contact maken en waarnemen van de buik
 • Hara palpatie
 • Navel diagnose
 • Buikmassage
 • Openen navel en orgaanpunten
 • Behandeling dunne en dikke darm
 • Toepassen van moxa
 • DanTian flush

Prijs

299 euro

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 8 oktober 2022
Alle data: 08/10 & 09/10 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jos Koch

Docent in Amsterdam & Hasselt

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.