Inschrijven

Cursus Chi Nei Tsang Buikmassage (Abdominal Therapy)

Leer een harmoniserende taoïstische buikmassage!
Leer een harmoniserende taoïstische buikmassage!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 329

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

De cursus chi nei tsang staat in het teken van de massage van de organen in het buikgebied. ‘Chi Nei Tsang’ betekent ‘massage van de interne organen’. Het doel van deze massage is om het lichaam te ontgiften, het helend vermogen te stimuleren en om emotioneel evenwicht te brengen. De cursus is voor iedereen toegankelijk en is eveneens een waardevolle verrijking voor elke lichaamsbehandelaar!

Cursus buikmassage: het leven begint vanuit de navel

De taoïsten zeggen dat het leven begint vanuit de navel (Po Ang). Het is het centrum van ons hele zijn. In onze cursus chi nei tsang leer je om via de navel de organen te masseren om zowel fysieke als emotionele disbalans aan te pakken. Het gaat om een ontspannende en tegelijkertijd diepe orgaanmassage, die de buik zacht en soepel maakt met als doel om blokkades in de vitale levenskracht Chi op te heffen. Het mooie aan deze behandeling is dat het eenvoudig toe te passen is. Daarom is deze taoïstische buikmassage gemakkelijk te integreren binnen andere vormen van lichaamswerk.

In de cursus chi nei tsang leer je via buikmassage de mens in balans te brengen!

Inhoud cursus buikmassage (chi nei tsang)

In onze cursus chi nei tsang vertellen we je meer over de werking en functie van het navelcentrum. Je leert om contact te maken met de buik en om de buik goed te analyseren, onder meer met behulp van hara palpatie en naveldiagnose. Vervolgens ga je onder deskundige begeleiding oefenen met het geven van buikmassages. Je leert een specifieke zachte massagebehandeling voor de dunne en dikke darm en technieken om de navel en de orgaanpunten te openen. Je leert eveneens een adrenalinepomp herkennen en hoe je met moxa het zenuwstelsel tot rust brengt. We leren je ook om het energiecentrum in de lage onderbuik (DanTian) te behandelen voor het reinigen van het energiesysteem, dit heet een DanTian flush.

Voor wie is de cursus chi nei tsang bedoeld?

De cursus chi nei tsang is bedoeld voor iedereen met interesse in massage en oosterse complementaire behandelingen. De chi nei tsang buikmassage kun je prima als zelfstandige behandeling uitvoeren. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat chi nei tsang en kun je het geleerde meteen vol vertrouwen in de praktijk brengen. Daarnaast is deze Taoïstische buikmassage ideaal te combineren met andere massagevormen. Zo kun je bij Wellness Academie verder studeren en eveneens een Cursus Tui-Na of een Cursus Shiatsu volgen.

Lesindeling buikmassage cursus

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

 

 

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Inleiding Chi Nei Tsang
 • Werken in het navelcentrum
 • Contact maken en waarnemen van de buik
 • Hara palpatie
 • Navel diagnose
 • Buikmassage
 • Openen navel en orgaanpunten
 • Behandeling dunne en dikke darm
 • Toepassen van moxa
 • DanTian flush

Prijs

329 euro

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 11 november 2023
Alle data: 11/11 & 12/11 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 25 november 2023
Alle data: 25/11 & 26/11 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Alexandra Kroeg

Docent in Hasselt

Alexandra Kroeg had ruim 10 jaar gewerkt als re-integratie consulente, toen ze in 2004 het roer omgooide. Ze volgde haar hart en startte haar carrière binnen de wellness branche door zich te scholen in de voetreflexzonetherapie. Daarnaast volgde ze eveneens een medische basisstudie op HBO-niveau. Inmiddels was ook haar interesse gewekt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ze ontdekte dat de zienswijze achter deze geneesleer sterk aansloot bij haar eigen visie. Daarom ging ze zich verdiepen in de Chinese geneeskunde. Inmiddels had Alexandra haar eigen praktijk opgericht, waar deze kennis een mooie verrijking bood op haar werkzaamheden. In haar praktijk combineert ze diverse wellness therapieën en behandelingen met beweging. Ze geeft hier onder meer pilateslessen.

Alexandra heeft tot doel om de mensen in haar praktijk en lessen bewuster te laten worden van zichzelf en om weer te leren om naar hun eigen lichaam en gevoel te luisteren. Ze groeide uit tot een ervaren therapeute en wil nu graag ook anderen helpen om dit inspirerende pad in te slaan. Deze missie verwezenlijkt ze nu als docente bij Wellness Academie, waar ze vol enthousiasme en toewijding haar kennis en ervaring overdraagt op haar studenten.

Lees verderInklappen

Recensies

N. Windsant (27-09)

Gevolgd in Hasselt

Jos is een lopende encyclopedie, wat geeft hij fijn les vanuit zijn hart en nieren !! Super gave cursus die je ook meteen kunt toepassen Complimenten , dankbaar

N. Van Roosbroeck (27-09)

Gevolgd in Hasselt

Gewoon super

L. Clement (27-09)

Gevolgd in Hasselt

Hele boeiende cursus, m’n verwachting ruimschoots overtroffen, Jos al meermaals als docent gehad, en wederom, hij blijft een echte meerwaarde bij het geven van dergelijke cursussen. Z’n inzichten die je meekrijgt zijn goud waard.

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.