• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Massage opleiding Gent

Met onze massageopleiding leer je de "knepen" van het vak
Wellness Academie Gent
Wellness Academie Gent

Mariakerksesteenweg 42
9031 Drongen (Gent)
België
Tel: 011-872703
E-mail: info@wellnessacademie.comNiet openbaar toegankelijk. Enkel tijdens infoavonden of op afspraak.

Busstop Drongen Rotonde ligt op amper 1 minuut wandelafstand van onze campus. Wij zijn dus erg vlot bereikbaar via het OV!

Parkeren kunt u gratis op de parkeerstrook langs de Deinzesteenweg, vlak aan onze campus.

Opleiding Massage opleiding Gent
Voordelen
€ 628
 • Les van topdocent(e)
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Sta je graag klaar voor je medemens? En doe je dat het liefst door ontspannende massages aan te bieden? Maak dan van deze roeping je beroep door onze opleiding massagetherapeut Gent te volgen. Tijdens deze opleiding van Wellness Academie leer je alles over het uitvoeren van professionele ontspanningsmassages. Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Ontdek dan hier gauw meer en schrijf je in!

Ambieer je een loopbaan als massagetherapeut?

Dan is het belangrijk om een degelijke opleiding te volgen en om je regelmatig bij te scholen. Volg op de eerste plaats deze massagetherapeut opleiding in Gent! Onze opleiding is ideaal voor wie zijn eerste stappen wil zetten als professional in de wellness branche. Met de massagetechnieken en -behandelingen die je leert, kun je op een waardevolle wijze mensen helpen om beter om te gaan met de hectiek van hun dagelijkse leven. Ontspanning is geen luxe, maar een must. Met het diploma van deze massage-opleiding kun je in dienstverband gaan werken in massagesalons, wellnesscentra’s en hotels. Of start je eigen massagepraktijk!

Tip: studeer verder en volg ook de cursus voetreflexologie en de cursus cupping in Gent!

Zoek je een hands-on massageopleiding in Gent?

Kom dan zeker naar Wellness Academie, want onze massageopleidingen sluiten naadloos aan op de beroepspraktijk. Je doet uiteraard de nodige theoretische kennis op, maar dit altijd met het oog op dat jouw massages in de praktijk nog beter tot hun recht komen. Onze opleiding massagetherapeut Gent bestaat uit twee afzonderlijke modules, die je gemakkelijk op je eigen agenda afstemt. Het gaat om de cursus anatomie, pathologie & fysiologie en de cursus ontspanningsmassage. In de anatomiecursus verwerf je inzicht in de werking van het menselijk lichaam, terwijl je in de cursus ontspanningsmassage je mouwen gaat opstropen om de klassieke massagetechnieken tot in de perfectie te oefenen!

Breng een bezoek aan Wellness Academie Gent

Waarom kom je niet gewoon eens een kijkje nemen bij Wellness Academie? Regelmatig organiseren we informatieavonden, waar onze medewerkers en docenten aanwezig zijn. Heb je nog vragen over de massageopleiding in Gent? Dan is dit de ideale gelegenheid om meer te weten te komen. Je vindt ons aan de Mariakerksesteenweg 42 in Drongen, bij Gent. Neem de bus naar bushalte Rotonde Drongen of kom met de auto en parkeer gratis langs de Deinzesteenweg,

Uiteraard kun je ook direct contact met ons opnemen. Je zult ontdekken dat we voor je klaarstaan met de beste docenten, praktijkgerichte lessen, moderne leslocaties, modern lesmateriaal en een grote dosis enthousiasme. Ervaar zelf al deze voordelen van Wellness Academie door je in te schrijven voor onze opleiding massagetherapeut/masseur!

Opleiding massagetherapeut Gent: schrijf je in!

Waar wacht je nog op? Laat je passie voor massage uitgroeien tot een succesvolle carrière. Begin vandaag nog met dit nieuwe avontuur en schrijf je hier in voor de opleiding massagetherapeut Gent!

Doelgroep

Iedereen die professioneel in dit vak aan de slag wilt.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 28 contacturen en circa 14 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Basiskennis menselijk lichaam
 • Lichaamsstelsels
 • Veelvoorkomende klachten
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Vereisten voor goede massage
 • Materialen
 • Hygiëne
 • Effleurages
 • Petrissages
 • Fricties
 • Tapotementen
 • Schommelen
 • Duimrollen
 • Uitvoeren volledige massage

628 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 2 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

10,0

Mario geeft deze cursus met « hart en ziel » en dat is gewoon leuk om het op zo’n manier te volgen!!

WillyHasselt
10,0

Een heel nuttige, aangename cursus. Cindy geeft de lessen met heel veel praktische info, duidelijke uitleg en prima begeleiding.

NadineHasselt
10,0

Deze cursus was top Cindy is een super geweldige docent met veel kennis, geeft duidelijke instructies

FabienneHasselt
9,5

Veel bijgeleerd ivm basistechnieken massage en ben volop aan het oefenen.

WillyHasselt
9,4

Ik vond het heel interessant en leuk gegeven! Smaakt naar meer.

JulieDrongen
9,5

Prima cursus als basis voor een (sport)masseur.

CedricAmsterdam
8,9

Lang geleden dat ik nog les gevolgd had maar het vloog voorbij dankzij variatie, praktische interactie en super enthousiaste lesgeefster !

AnnDrongen
8,9

Top cursus,weer hoop geleerd

PetraApeldoorn
9,8

Ontspanningsmassage cursus was voor mij zeer leerzaam

MarcAmsterdam
8,5

Leuke leerzame cursus

TonAmsterdam
7,5

Ik kreeg een goed beeld van hoe een ontspanningsmassage kan verlopen in de praktijk. Er was ook aandacht voor de beleving van de klant en hoe je die ervaring kan waarmaken.

PeterDrongen
9,3

Heel leerzame curcus gegeven door een zeer goede vakdocent met aandacht voor de curcist

SayanaEindhoven
9,1

De docent Mario beheerst de materie voortreffelijk en weet hoe hij de soms wat droge stof kan omtoveren tot een boeiend verhaal dat nog lang bij blijft.

BartHasselt
9,5

De cursus werd met veel passie en kennis gegeven. Het is een droge materie maar Mario weet de inhoud op een leuke manier te brengen zodat je aandacht erbij blijft.

NadineHasselt
8,1

Gewoon goed, in alles

JaapAmsterdam
10,0

Ik vond het een prettige ervaring

MercyAmsterdam
9,5

Hele fijne cursus om de basis van masseren onder de knie te krijgen. Goede en duidelijke uitleg en waar nodig krijg je feedback. Zeker een aanrader! Bedankt

MarkHasselt
10,0

Zeer duidelijk uitleg en in ieders waarde gehouden. Onder het motto niets moet alles mag. Je voelt je op je gemak ook ben je met iemands lichaam bezig.

MarcoHasselt
9,5

Top cursus zeer interessant !

VesselinaWilrijk
9,5

Zeer kundige docente, vriendelijk en sympathiek

HortenseEindhoven
10,0

Deze cursus was top een hoop geleerd. En Jolie je bent een schat en een geweldige docent.

J.W.Rotterdam
9,9

Top

LiesbethWilrijk
9,7

Leerrijk

VesselinaWilrijk
7,8

Fijne cursus om de basis te leren

DaveEindhoven
9,7

Alex is een geweldige leraar. We kregen hele duidelijke uitleg en alle aandacht het was ook een gezellige les. Heb er echt van genoten en zeker veel geleerd.

BeaEindhoven
8,6

Het was een geslaagde cursus met een gedreven enthousiaste docent met veel kennis in huis.

BrigitteEindhoven
9,2

cursus en de uitleg van de docent waren top! veel geleerd in 2 dagen

MoniqueEindhoven
9,4

Marlies wist de vele informatie op een leuke, interessante manier te vertellen. Met duidelijke voorbeelden onderbouwt. Leerzame lessen op een prettige manier gegeven.

RitaEindhoven
9,0

Marlies heeft en taaie lesstof heel luchtig en goed begrijpbaar uitgelegd.

MaddyEindhoven
8,7

Heel goede cursus met veel rust en aandacht voor het individu van de cursist. Meer op vaardigheden dan theorie en dat spraak mij aan!

ArendApeldoorn
Is de volgorde waarin ik de modules volg belangrijk?

Omdat de opleiding in modules kan gevolgd worden, ben je vrij de cursussen in te plannen volgens locatie en tijdstip die voor jou past. Let wel ! Voor sommige modules is een vooropleiding vereist. Dit staat dan ook duidelijk vermeld in omschrijving bij elke cursus op deze website.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Kan ik via de school ook deelnemen aan losse stageopdrachten?

Als school nemen we regelmatig deel aan evenement waar beroep wordt gedaan op cursisten om wat extra ervaring op te doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en / of volg ons via Facebook. Zo blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste stageopdrachten!

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Masseur?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie