• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe houd je geverfde wenkbrauwen langer mooi?

12 januari 2021 | Schoonheidszorg
Hoe houd je geverfde wenkbrauwen langer mooi?

Als er iets bepalend is voor je uitstraling, dan zijn het wel je wenkbrauwen. Je hebt misschien geen tijd of zin om elke dag met wenkbrauw make-up in de weer te gaan. Dan is het een goed idee om je wenkbrauwen te laten verven. Je hebt er dan lang plezier van en je hebt er weinig omkijken naar. Toch zul je merken dat de kleur na een tijdje vervaagt. Wist je dat er enkele trucs zijn, waarmee je geverfde wenkbrauwen langer mooi houdt? Daarvoor ben je hier bij de brow experts van Wellness Academie aan het juist adres. Lees hier gauw meer!

1. Wenkbrauwen verven laat je over aan een wenkbrauwstyliste

Thuis je wenkbrauwen verven? Dat raden we je niet aan als je daar weinig ervaring mee hebt. De kunst zit hem bovendien niet alleen in het verven, maar ook de vorm van de wenkbrauwen is daarbij essentieel, om ze de gewenste uitstraling te geven. Een getrainde schoonheidsspecialiste of professionele wenkbrauwstyliste kan je hiermee helpen door je wenkbrauwen perfect uit te meten, te verven en te shapen. Deze professionals maken ook gebruik van hoogwaardige wenkbrauwverf, die doorgaans ook meteen langer blijft zitten. Misschien vind je het leuk om hier zelf alles over te leren? Neem dan een kijkje bij onze Cursus Brow Mapping & Styling!

2. Laat je geverfde wenkbrauwen 24 uur niet nat worden

Een professionele brow styliste zal je altijd het dringend advies meegeven om na het verven van je wenkbrauwen water 24 uur te vermijden. De wenkbrauwverf heeft na het aanbrengen nog flink de tijd nodig om goed in de haartjes te trekken. Stap je daarna zo onder de douche, duik je in het zwembad of ga je relaxen in de sauna? Dan verstoor je dit proces en zal je minder lang plezier hebben van je geverfde wenkbrauwen. Pas dus ook op met je gezicht wassen. Om dezelfde redenen is het ook niet verstandig om intensief te sporten. Veel zweten kun je beter voorkomen.

3. Laat je wenkbrauwen met rust

Je geverfde wenkbrauwen zien er prachtig uit. Als beauty liefhebber wil je dan niets liever dan ze mooi kammen met een spoolie, zodat ze nog beter tot hun recht komen. Blijf liever tot 24 uur na het verven van je wenkbrauwen af. Daarna is de verf goed ingetrokken en mag je er wel aan komen, maar probeer dit tot een minimum te beperken. Door je wenkbrauwen vaak te kammen, kunnen de haartjes sneller uitvallen en daarmee dus ook de wenkbrauwverf. Zijn je wenkbrauwhaartjes erg eigenwijs en blijven ze niet gemakkelijk in de gewenste richting staan, dan is een brow lift (brow lamination) misschien een goed idee. Dit kun je heel goed combineren met wenkbrauwen verven. Je leert er alles over in onze Cursus Wenkbrauwlifting.

4. Verf je wenkbrauwen een tintje donkerder

Of je geverfde wenkbrauwen een succes zijn, hangt sterk af van de kleur en de tint die je kiest. Om langer plezier te hebben van je geverfde wenkbrauwen zou je eens een tintje donkerder dan normaal kunnen kiezen. Hiermee creëer je gedurende een langere tijd de illusie van volle wenkbrauwen. Houd je van intense wenkbrauwen? Dan zijn henna brows misschien wel iets voor jou. Het voordeel van hennaverf ten opzichte van normale wenkbrauwverf, is dat de verf ook hecht op de huid onder de haartjes, waardoor je een nog vollere wenkbrauw look krijgt. De verf blijft over het algemeen twee weken op de huid en zes weken op de haartjes zitten. Hier vind je meer informatie over onze Cursus Henna Brows.

5. Tips voor een maandenlang resultaat!

Wenkbrauw make-up moet je dagelijks aanbrengen, wenkbrauwverf blijft enkele weken zitten. Wat als je wenkbrauwen nu eens maandenlang perfect zouden zitten? Dat is vandaag de dag niet te veel gevraagd. Wil je even geen omkijken meer hebben naar je wenkbrauwen, maar er wel fantastisch uitzien? Overweeg dan een behandeling als microblading of ombre brows (powder brows). Er wordt dan met een handmatige microblading pen (of een wieltje in het geval van micro wheel brows) pigment in de huid bracht, waarmee de natuurlijke wenkbrauwhaartjes worden nagebootst. Je kunt nu maandenlang genieten van ‘brows on fleek!’

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Wenkbrauw Lifting (Brow Lift / Brow Lamination)
Wenkbrauw Lifting (Brow Lift / Brow Lamination)
 • 1 dag
 • v.a. € 169
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie