Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe krijg je fluffy brows? Lees onze brow expert tips

23 mei 2022 | Visagie
Hoe krijg je fluffy brows? Lees onze brow expert tips

Het klassieke dunne streepje als wenkbrauw is van het beauty toneel verdwenen. Wat we vandaag de dag vooral in het modebeeld zien, zijn volle ‘fluffy brows’! Maar hoe zorg je voor deze volle en opvallende wenkbrauwen? Daar weten de experts van Wellness Academie wel raad mee. Leer hier enkele handige tips en trucs voor het verfraaien van wenkbrauwen. Wil je meer weten? Of wil je graag onder de deskundige begeleiding van een topdocent alle kneepjes van het vak van wenkbrauwstyliste leren? Ook dan ben je hier aan het juiste adres!

Zo krijg je weerbarstige wenkbrauwhaartjes in bedwang

Voor een fluffy brows look wil je graag dat je wenkbrauwhaartjes in de juiste richting blijven staan. Het is de bedoeling om ze omhoog te kammen en dat ze dan ook zo blijven staan. Heb je echter te maken met koppige wenkbrauwhaartjes, die het daar niet mee eens zijn? Gebruik dan een beetje wenkbrauwgel om de haartjes in de juiste vorm te houden. Extra tip: je kunt hiervoor ook een klein beetje wimperlijm gebruiken. Voor het omhoog kammen van de haartjes gebruik je het beste een wenkbrauwborsteltje. Dit doe je net zolang, tot de wenkbrauwgel of de wimperlijm droog is. Of ontdek wat Brow Lamination voor je kan betekenen!

Check en corrigeer de wenkbrauwvorm

Fluffy brows komen alleen maar goed tot hun recht als je ze een mooie vorm geeft. Als je de wenkbrauwen hebt vastgezet en omhoog hebt gekamd, zie je het beste of de vorm in orde is. Misschien is het nodig om de vorm nog wat aan te passen door enkele haartjes te epileren. Wist je dat je met threaden, oftewel met ontharen met een draadje, heel gemakkelijk perfecte en strakke wenkbrauwen creëert. Je leert het in onze Cursus Threading. Het kan best lastig zijn om een goede wenkbrauwvorm te maken, zeker ook omdat de perfecte vorm voor iedereen anders kan zijn. Het is daarom een aanrader om onze Cursus Brow Mapping & Styling te volgen.

Tips voor vollere wenkbrauwen

Daarentegen, kan het ook juist zo zijn dat je haartjes mist om die volle wenkbrauwlook voor de dag te toveren. Dan is het nodig om met een wenkbrauwpotloodje enkele haartjes erbij te tekenen. Wil je niet elke dag veel tijd kwijt zijn voor het realiseren van fluffy brows? Dan is microblading de oplossing! Wil je je klanten in je beauty salon perfect kunnen helpen met dit soort wenkbrauwproblemen, dan is onze Cursus Microblading een ‘must’. Andere technieken die uitkomst kunnen bieden, leer je in onze Cursus Henna Brows en de Cursus 3D Wenkbrauwextensions.

Werk je fluffy brows af met make-up

Zitten de wenkbrauwen eenmaal zoals je wenst? Dan kun je ze met de juiste make-up extra benadrukken. Dat doe je door een concealer te kiezen, die overeenkomt met je huidtint. Breng de concealer aan rond je wenkbrauwen. Daarna is het essentieel dat je de concealer goed naar buiten vervaagt. Hierdoor vallen je fluffy brows nog meer op, terwijl het er tegelijkertijd natuurlijk uitziet. Voor extra uitstraling breng je een beetje highlighter aan onder je wenkbrauwen op de plek waar je wenkbrauwen het hoogst zijn. Wil je alles leren over hoe je met make-up mensen helpt om de mooiste versie van zichzelf te worden? Mis dan niet onze Opleiding Make-up Artist!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Wenkbrauw Lifting (Brow Lift / Brow Lamination)
Wenkbrauw Lifting (Brow Lift / Brow Lamination)
 • 1 dag
 • v.a. € 169
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie