* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Leer wenkbrauwen corrigeren met microblading

2 mei 2022 | Schoonheidszorg
Leer wenkbrauwen corrigeren met microblading

Oeps, je hebt te veel wenkbrauwhaartjes weggehaald, waardoor je wenkbrauwen er ineens veel te kaal uitzien! Zo zijn er nog heel wat andere wenkbrauw problemen, die van invloed kunnen zijn op je uitstraling. Wat nu? Je hebt mogelijk al vaker klanten in je schoonheidssalon ontvangen met dit probleem. Wil je hen nog beter helpen? Leer dan wenkbrauwen corrigeren met microblading bij Wellness Academie!

Wenkbrauw blunders en andere problemen

Heb je geen ervaring met wenkbrauwen shapen, dan is een wenkbrauw blunder snel gemaakt. De perfecte vorm creëren, die jouw uitstaling helemaal ten goede komt, is geen gemakkelijke opgave. De boog of hoek in de wenkbrauwen zit niet helemaal op de juiste plaats, je haalt gemakkelijk net iets te veel haartjes weg, de lijnen zijn niet mooi strak; het zijn allemaal veelvoorkomende problemen. Daarbij zijn er ook mensen die van nature geen volle wenkbrauwen hebben. Wat ook kan gebeuren, is dat door jarenlang epileren, de haartjes niet meer terugkomen en er kale plekjes ontstaan. Voorkom deze problemen, door zo snel mogelijk bij Wellness Academie de Cursus Brow Mapping & Shaping te volgen en leer daarna wenkbrauwen corrigeren met microblading!

Microblading, wat is dat eigenlijk?

Binnen de wereld van beauty en brows hoor je overal ‘microblading’! Wat is dat precies? Dit is een wenkbrauwbehandeling waarbij met semi-permanente make-up natuurlijke wenkbrauwhaartjes perfect worden nagebootst. Het is een handmatige techniek waarmee de browstyliste heel nauwkeurig kan werken. Deze microblades bevatten minuscule naaldjes waarmee pigment in de bovenste laag van de huid wordt aangebracht. Het wordt nog weleens vergeleken met wenkbrauwen tatoeëren, maar er is een belangrijk verschil. Bij microblading worden de pigmenten veel minder diep aangebracht, waardoor ze op den duur verdwijnen. Bovendien is het veel gedetailleerder. Hierdoor geeft het een veel zachtere en natuurlijkere look.

Leer wenkbrauwen corrigeren met microblading

De cursus microblading van Wellness Academie is een praktijkgerichte cursus. Je leert om perfect elk gelaat te analyseren, zodat je de wenkbrauwvorm hierop kunt afstemmen. Daarbij ga je de opbouw van de wenkbrauwen nauwkeurig bestuderen en leer je praktische trucs om de meest ideale wenkbrauwvorm uit te tekenen. Daarbij maak je ook kennis met kleurenleer. Na het aanbrengen van de pigmenten zal je zien dat de wenkbrauwen erg donker zijn. Pas na enkele weken zie je het uiteindelijke resultaat. Dan kan het soms nodig zijn om middels een touch-up behandeling de kleur te corrigeren. Wees gerust, alles wordt op een begrijpbare manier uitgelegd en er is veel aandacht voor deze touch-up. Je krijgt les in kleine groepjes en je wordt begeleid door een topdocente. Wil je hier meer van weten? Bekijk dan hier onze Cursus Microblading!

Verfijn je microblading technieken!

Microblading is voor veel mensen dé oplossing! Het geeft een prachtig resultaat. Je tovert met deze behandeling gemakkelijk volle wenkbrauwen tevoorschijn, waar je klanten gemiddeld tussen 1,5 jaar plezier van hebben. Je kunt overigens nog een stapje verdergaan en ook onze Cursus Ombre/ Powder Brows volgen. In deze cursus ga je je technieken voor wenkbrauwen corrigeren met microblading nog verder verfijnen. Met de ombre techniek zorg je ervoor dat de wenkbrauwen er perfect opgemaakt uitzien, dus alsof je wenkbrauwpoeder hebt gebruikt. Aan het begin zijn de wenkbrauwen wat lichter en naar het uiteinde toe zijn ze donkerder. Wil je dit ook leren? Na het behalen van je certificaat van de cursus microblading, kun je je inschrijven voor onze Cursus Ombre/ Powder Brows.

Nog meer manieren voor wenkbrauwen corrigeren

Er zijn ook andere manieren voor wenkbrauwen corrigeren. Klaagt je klant over te lichte en onopvallende wenkbrauwen, maar wil ze liever geen microblading of is deze behandeling niet mogelijk? Dan kun je ook denken aan henna brows. Een andere oplossing voor wenkbrauwen corrigeren is wenkbrauwextensions. Ben je nieuwsgierig naar deze behandelingen? Bekijk dan hier onze Cursus Henna Brows en de Cursus Wenkbrauwextensions.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie