• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Massage opleiding Nijmegen

Met onze massageopleiding leer je de "knepen" van het vak
Wellness Academie Nijmegen
Wellness Academie Nijmegen

Kerkenbos 1045 (gebouw 10-45)
6546 BB Nijmegen (Gelderland)
Nederland
Tel: 040-72 00 993
E-mail: info@wellnessacademie.comNiet openbaar toegankelijk. Enkel tijdens infoavonden of op afspraak.

Bushalte Kerkenbos ligt op enkele minuten wandelafstand van onze campus. Wij zijn dus erg vlot bereikbaar via het OV!

Rondom ons bedrijvenpark kan u gratis parkeren.

Opleiding Massage opleiding Nijmegen
Voordelen
€ 628
 • Les van topdocent(e)
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Ben je op zoek naar een carrière waarin je direct een positieve impact hebt op het welzijn van anderen? Dan is het beroep van massagetherapeut een vak naar jouw hart. Maak een goed begin met de opleiding massagetherapeut Nijmegen bij Wellness Academie. Tijdens deze opleiding verwerf je alle expertise die je nodig hebt voor een succesvolle loopbaan in de massage en wellness branche! Lees hier meer en meld je op tijd aan!

Wat kun je met deze massage opleiding Nijmegen?

De massage opleiding Nijmegen van Wellness Academie stoomt je klaar voor een carrière waar je veel voldoening uit zult halen. Je leert namelijk massagebehandelingen, waarmee je mensen helpt ontstressen, zodat ze zich weer ontspannen voelen. Je klanten zullen dankzij jouw massages de uitdagingen van het hectische alledaagse leven een stuk gemakkelijker aankunnen.

Klinkt dat als jouw missie? Dan is deze opleiding massagetherapeut in Nijmegen op jouw lijf geschreven. Wie wil er niet elke dag met plezier naar het werk gaan!? Je kunt met het diploma van deze opleiding terecht in massagepraktijken, wellnesscentra, spa’s, sportclubs, hotels, etc. Een andere optie is je eigen massagepraktijk starten!

Je kiest voor een praktijkgerichte massageopleiding!

Houd je van een praktijkgerichte benadering? Dan ben je bij de massageopleidingen van Wellness Academie aan het juiste adres. Besef wel dat je als massagetherapeut direct op mensen werkt, daarom is een theoretisch fundament onmisbaar. De massage opleiding Nijmegen bestaat dan ook uit twee delen: de cursus anatomie, pathologie & fysiologie en de cursus ontspanningsmassage. In totaal volg je 4 lesdagen van 10:00 tot 17:00 op onze locatie in Nijmegen, waarin je leert hoe je een professionele massagetherapeut wordt.

In de anatomiecursus verwerf je de nodige kennis over de opbouw en werking van het menselijk lichaam. Dit is cruciaal om effectief en veilig te kunnen masseren. Vervolgens ga je in de cursus ontspanningsmassage aan de slag met het leren en perfectioneren van diverse massagegrepen en -technieken. Na het voltooien van deze opleiding ben je een volleerde massagetherapeut, gespecialiseerd in ontspanningsmassages. Er staan vervolgens nog veel meer interessante massagecursussen voor je klaar, waaronder een opleiding sportmassage Nijmegen!

Kom kennismaken op onze campus in Nijmegen!

Is je interesse naar een carrière in de massagewereld gewekt, maar wil je eerst meer weten over onze massageopleiding? Breng dan zeker een bezoek aan Wellness Academie Nijmegen tijdens een van de informatieavonden. Onze medewerkers en docenten staat paraat om je meer te vertellen over de wellness en -massageopleidingen en je kunt gelijk al je vragen stellen. Onze campus aan de Kerkenbos 1045 (gebouw 10-45) is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer; de bushalte Kerkenbos ligt op loopafstand. Verder kun je hier rondom het bedrijvenpark gratis parkeren voor als je liever met de auto komt.

Opleiding massagetherapeut Nijmegen: schrijf je in!

Zet je eerste stap naar een veelbelovende carrière als massagetherapeut! Schrijf je vandaag nog in voor de massage opleiding Nijmegen. Je bent verzekerd van een inspirerende leerervaring, de begeleiding van een topdocent en veel praktijkoefening!

Doelgroep

Iedereen die professioneel in dit vak aan de slag wilt.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 28 contacturen en circa 14 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Basiskennis menselijk lichaam
 • Lichaamsstelsels
 • Veelvoorkomende klachten
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Vereisten voor goede massage
 • Materialen
 • Hygiëne
 • Effleurages
 • Petrissages
 • Fricties
 • Tapotementen
 • Schommelen
 • Duimrollen
 • Uitvoeren volledige massage

628 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 2 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

10,0

Mario geeft deze cursus met « hart en ziel » en dat is gewoon leuk om het op zo’n manier te volgen!!

WillyHasselt
10,0

Een heel nuttige, aangename cursus. Cindy geeft de lessen met heel veel praktische info, duidelijke uitleg en prima begeleiding.

NadineHasselt
10,0

Deze cursus was top Cindy is een super geweldige docent met veel kennis, geeft duidelijke instructies

FabienneHasselt
9,5

Veel bijgeleerd ivm basistechnieken massage en ben volop aan het oefenen.

WillyHasselt
9,4

Ik vond het heel interessant en leuk gegeven! Smaakt naar meer.

JulieDrongen
9,5

Prima cursus als basis voor een (sport)masseur.

CedricAmsterdam
8,9

Lang geleden dat ik nog les gevolgd had maar het vloog voorbij dankzij variatie, praktische interactie en super enthousiaste lesgeefster !

AnnDrongen
8,9

Top cursus,weer hoop geleerd

PetraApeldoorn
9,8

Ontspanningsmassage cursus was voor mij zeer leerzaam

MarcAmsterdam
8,5

Leuke leerzame cursus

TonAmsterdam
7,5

Ik kreeg een goed beeld van hoe een ontspanningsmassage kan verlopen in de praktijk. Er was ook aandacht voor de beleving van de klant en hoe je die ervaring kan waarmaken.

PeterDrongen
9,3

Heel leerzame curcus gegeven door een zeer goede vakdocent met aandacht voor de curcist

SayanaEindhoven
9,1

De docent Mario beheerst de materie voortreffelijk en weet hoe hij de soms wat droge stof kan omtoveren tot een boeiend verhaal dat nog lang bij blijft.

BartHasselt
9,5

De cursus werd met veel passie en kennis gegeven. Het is een droge materie maar Mario weet de inhoud op een leuke manier te brengen zodat je aandacht erbij blijft.

NadineHasselt
8,1

Gewoon goed, in alles

JaapAmsterdam
10,0

Ik vond het een prettige ervaring

MercyAmsterdam
9,5

Hele fijne cursus om de basis van masseren onder de knie te krijgen. Goede en duidelijke uitleg en waar nodig krijg je feedback. Zeker een aanrader! Bedankt

MarkHasselt
10,0

Zeer duidelijk uitleg en in ieders waarde gehouden. Onder het motto niets moet alles mag. Je voelt je op je gemak ook ben je met iemands lichaam bezig.

MarcoHasselt
9,5

Top cursus zeer interessant !

VesselinaWilrijk
9,5

Zeer kundige docente, vriendelijk en sympathiek

HortenseEindhoven
10,0

Deze cursus was top een hoop geleerd. En Jolie je bent een schat en een geweldige docent.

J.W.Rotterdam
9,9

Top

LiesbethWilrijk
9,7

Leerrijk

VesselinaWilrijk
7,8

Fijne cursus om de basis te leren

DaveEindhoven
9,7

Alex is een geweldige leraar. We kregen hele duidelijke uitleg en alle aandacht het was ook een gezellige les. Heb er echt van genoten en zeker veel geleerd.

BeaEindhoven
8,6

Het was een geslaagde cursus met een gedreven enthousiaste docent met veel kennis in huis.

BrigitteEindhoven
9,2

cursus en de uitleg van de docent waren top! veel geleerd in 2 dagen

MoniqueEindhoven
9,4

Marlies wist de vele informatie op een leuke, interessante manier te vertellen. Met duidelijke voorbeelden onderbouwt. Leerzame lessen op een prettige manier gegeven.

RitaEindhoven
9,0

Marlies heeft en taaie lesstof heel luchtig en goed begrijpbaar uitgelegd.

MaddyEindhoven
8,7

Heel goede cursus met veel rust en aandacht voor het individu van de cursist. Meer op vaardigheden dan theorie en dat spraak mij aan!

ArendApeldoorn
Is de volgorde waarin ik de modules volg belangrijk?

Omdat de opleiding in modules kan gevolgd worden, ben je vrij de cursussen in te plannen volgens locatie en tijdstip die voor jou past. Let wel ! Voor sommige modules is een vooropleiding vereist. Dit staat dan ook duidelijk vermeld in omschrijving bij elke cursus op deze website.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Kan ik via de school ook deelnemen aan losse stageopdrachten?

Als school nemen we regelmatig deel aan evenement waar beroep wordt gedaan op cursisten om wat extra ervaring op te doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en / of volg ons via Facebook. Zo blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste stageopdrachten!

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Masseur?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie