• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ontdek hoe dermaplaning je beauty routine verbetert

16 februari 2024 | Schoonheidszorg
Ontdek hoe dermaplaning je beauty routine verbetert

Binnen de beauty branche volgen nieuwe producten en behandelingen elkaar in een rap tempo op. Er zijn echter een paar van die behandelingen die echte “blijvertjes” zijn, een daarvan is dermaplaning. Door regelmatig deze behandeling te ondergaan bij een professionele schoonheidsspecialiste, kun je genieten van tal van voordelen. De skin experts van Wellness Academie vertellen je hier graag meer over hoe dermaplaning je beauty routine verbetert. Lees gauw meer en laat je huid stralen!

Dermaplaning kort uitgelegd

Misschien heb je wel al eens van dermaplaning gehoord, maar weet je niet precies wat het is? We geven je hier graag een inkijkje in deze methode. Het gaat hier om een niet-invasieve cosmetische behandeling, waarbij een schoonheidsspecialist een speciaal mesje gebruikt om dode huidcellen en fijne donshaartjes van het gelaat te verwijderen. Wees gerust, het mesje is niet bedoeld om te snijden, maar om als het ware te “schrapen”. Echter, ook dit moet op een deskundige en verantwoorde wijze gebeuren. Het resultaat is een gladdere, stralende huid die er gezond uitziet en zacht aanvoelt. Wil je zelf dermaplaning leren uitvoeren? Dan is het belangrijk dat je eerst onze Opleiding Schoonheidsspecialiste of de Opleiding Skin Expert volgt.

Een effectieve wijze van exfoliëren

Dermaplaning past in het rijtje van exfoliërende huidbehandelingen, die worden aangeboden in beauty salons. Andere behandelingen die onder deze noemer vallen, zijn microdermabrasie en chemische peelings. Elke behandeling heeft zijn eigen voordelen. Wat de beste behandeling is, hangt onder meer af van je huid en van jouw wensen. Voor het verminderen van oneffenheden en verstopte poriën, is microdermabrasie een goede oplossing. Heb je een behandeling nodig die dieper in de huid inwerkt? Dan is een chemische peeling een aanrader. Hiermee kun je specifiekere huidprobleem aanpakken, omdat er ook meerdere peelings zijn. Je leert er alles over in onze cursus microdermabrasie en de cursus chemische peelings. Dermaplaning werkt dus ook exfoliërend. Uniek aan deze behandeling is echter dat ook de donshaartjes worden verwijderd. Dit is een van de reden waarom dermaplaning je beauty route verbetert.

3x hoe dermaplaning je beauty routine verbetert

Er zijn verschillende redenen waarom dermaplaning je beauty routine verbetert. Door met regelmaat deze behandeling te ondergaan wordt de dagelijkse verzorging van je huid een stuk eenvoudiger. We zetten hier deze redenen voor je uiteen:

1. Egalere huid

Dermaplaning zorgt ervoor dat je huid er fris uitziet. Dode huidcellen, die voor een doffe uitstraling en schilfers zorgen, zijn verwijderd. Dit betekent dat je niet in de weer hoeft met intense reinigers en scrubs voor het gelaat. Een zachte reiniging met een milde cleanser is al voldoende.

2. Make-up aanbrengen is veel gemakkelijker!

Naast het exfoliëren van de huid, verwijdert dermaplaning ook vederlichte donshaartjes, ook wel bekend als peach fuzz. Het resultaat is een gladdere huid, waar je make-up gelijkmatiger op kunt aanbrengen. Je hoeft geen topvisagiste te zijn om een gladdere finish te bereiken. Dus geen geklonter en gevlek meer met foundations, concealers en poeders!

3. Verbeterde productopname

Door het verwijderen van dode huidcellen en donshaartjes, verbetert dermaplaning de opname van werkstoffen in huidverzorgingsproducten, zoals serums. De werkstoffen, zijn ingrediënten waarvan bewezen is dat ze echt iets voor je huid kunnen betekenen. Je hebt er dus veel baat bij dat deze goed door de huid worden opgenomen. Op deze manier werkt het positieve effect van dermaplaning nog verder en langer door!

Nog meer goed nieuws!

Dat dermaplaning je beauty routine verbetert, is natuurlijk goed nieuws. Maar is het wel geschikt voor mij? Het extra goede nieuws is dat we je hier willen brengen, is dat deze behandeling geschikt is voor vrijwel alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid. Omdat het een niet-invasieve procedure is, is er weinig tot geen hersteltijd nodig en zijn de risico's minimaal. Dat is ook goed nieuws voor schoonheidsspecialisten, die nog meer klanten perfect van dienst willen zijn. Door ook dermaplaning in je dienstenpakket op te nemen, heb je een mooi alternatief voor mensen met een gevoelige huid, maar die wel graag willen stralen. Meer weten? Neem hier een kijkje bij onze cursus dermaplaning en schrijf je vandaag nog in!

Lees ook:

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie