* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ontdek Shiatsu als vorm van winterse zelfzorg!

20 november 2023 | Massage & Therapieën
Ontdek Shiatsu als vorm van winterse zelfzorg!

In de chaos van het drukke leven van alledag, waar stress en spanningen je constant achtervolgen, is het belangrijk om bewust momenten van diepe ontspanning toe te laten. Zeker wanneer de dagen korter worden en de kou zijn intrede doet, dan snak je vast naar warmte en knusheid. Shiatsu kan je dan precies bieden wat je nodig hebt. Wellness Academie neemt je hier mee op een ontdekkingstocht naar shiatsu als vorm van winterse zelfzorg!

Balans en energieherstel in het winterseizoen

Een van de meest effectieve vormen van zelfzorg is de tijd nemen om een diep ontspannende massage te ondergaan. Sta jezelf toe om die hoognodige pauze te nemen. Massage en in het bijzonder shiatsu is een manier om thuis te komen bij jezelf. Shiatsu is een vorm van winterse zelfzorg, die je helpt om weer in balans te komen en je energieniveau te herstellen. Kenmerkend aan deze massage is dat er niet direct wordt ingewerkt op de spieren met lange strijkingen en zachte knedingen, zoals we die in het westen kennen van de klassieke massage. In plaats daarvan werkt shiatsu in op drukpunten op het lichaam, die de energiedoorstroom beïnvloeden. Dit zullen we hieronder verder toelichten.

Wil je meer weten over de klassieke massage? Bekijk dan onze Massagetherapeut Opleiding!

Shiatsu als vorm van winterse zelfzorg, hoe werkt het?

Shiatsu is een eeuwenoude traditionele Japanse massage, die zijn oorsprong vindt in de Chinese acupunctuur. Het woordje ‘Shiatsu’ betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Dit geeft dan ook meteen een goed beeld van waar deze werkwijze op is gebaseerd. Bij deze massage ga je met je vingers of duimen druk uitoefenen op specifieke acupunten. Deze punten liggen op de meridianen. Wat betekent dat precies? Met acupunten bedoelen we energiepunten en meridianen verwijzen naar energiebanen die door ons hele lichaam lopen. Een goede doorstroom van de levensenergie Qi is essentieel voor ons welbevinden. De shiatsu technieken zijn erop gericht om stagnaties in deze energie op te lossen. Hierdoor kom je als mens in zijn totaliteit weer terug in balans.

Wil je ook de basistechnieken shiatsu leren? Maak dan kennis met onze cursus shiatsu basis!

Shiatsu helpt je thuiskomen in je lichaam

De winter brengt niet alleen kou met zich mee, maar ook een extra behoefte aan zelfzorg. De stress van het dagelijks leven, gecombineerd met de impact van de winterse elementen, kan je gemakkelijk uit balans brengen. Shiatsu, is een diep inwerkende behandeling die je innerlijke energie voedt en in balans brengt. Het ondergaan van een behandeling is een mooie vorm van zelfzorg, die je helpt om thuis te komen in je lichaam. We hebben het vaak veel te druk om te voelen hoe het echt met ons gaat. In antwoord daarop helpt een shiatsu behandeling je om je weer bewust te worden van je eigen lichaam. Shiatsu als vorm van winterse zelfzorg biedt je de volgende voordelen:

 • Diepe ontspanning en rust ervaren
 • Verbondenheid met je lichaam herstellen
 • Innerlijke ruimte en eenheid ervaren
 • Verhoogd gevoel van aarding
 • Meer energie en vitaliteit
 • Betere nachtrust door ontspanning

Spoor mensen aan om beter voor zichzelf te zorgen!

Heb je eenmaal ontdekt hoe de wereld van wellness en massage je kan helpen om beter in balans te leven, dan wil je hier misschien wel jouw levensmissie van maken? Bij Wellness Academie vind je daarvoor alles wat je nodig hebt. Naast de basiscursus shiatsu, bieden we ook een cursus shiatsu voor gevorderden en een complete opleiding shiatsubehandelaar aan.

Daarnaast kun je talloze opleidingen en cursussen volgen, waarmee je mensen kunt helpen om in balans te blijven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een opleiding TCM acupunctuur? Ook met een cursus holistic pulsing of een cursus ayurvedische massage kun je mensen een zalig moment van zelfzorg bieden!

Heb je nog vragen?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Daarnaast ben je ook van harte welkom om langs te komen op een van onze info-avonden. We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en om je een inkijkje te bieden in ons opleidingsinstituut. We hopen je gauw te mogen verwelkomen bij Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie