Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 redenen voor een cursus ontspanningsmassage!

28 juli 2023 | Massage & Therapieën
5 redenen voor een cursus ontspanningsmassage!

Verlang je naar een boeiende carrière in de wellness branche? Een branche die draait om rust en welzijn, iets wat in het hectische leven van velen vaak ontbreekt? Als goed opgeleide massagetherapeut kun jij straks perfect inspelen op de behoefte van mensen aan een moment van ontspanning en rust. Zo zijn er nog veel meer goede redenen voor een cursus ontspanningsmassage van Wellness Academie. Je leert er hier meer over!

1. Reduceer doeltreffend het stressniveau van je klanten

Stress is een veelvoorkomend probleem en kan negatieve effecten hebben op zowel ons fysieke als mentale welzijn. Het leren van ontspanningsmassage stelt je in staat om stress te verminderen, zowel bij jezelf als bij anderen. Door de juiste massagetechnieken toe te passen, kun je spanning in het lichaam verminderen, de bloedsomloop stimuleren en een diepe ontspanning bevorderen. Het geven van een ontspanningsmassage kan tegelijkertijd ook voor jou een kalmerende en rustgevende ervaring zijn, waardoor je minder stress en een groter gevoel van welzijn ervaart. Je werkt daarbij bovendien in een rustgevende setting, want dat is wat je over wilt brengen op je klanten. Een ontspannende job? Die bestaat dus echt!

2. Verbeteren van het algehele welbevinden

Veelvoorkomende kwaaltjes en pijntjes van vandaag zijn terug te leiden tot te veel stress en spanningen in het dagelijkse leven. Denk hierbij aan stijve spieren in de nek-, schouder- en rugzone door een verkrampte werkhouding, bijvoorbeeld bij veel zittend werk achter de computer. Het is ook een bekend fenomeen dat te veel stress tot hoofdpijn kan leiden of de sensatie van een ‘vol hoofd’, waardoor de concentratie vermindert en soms ook sombere gevoelens de kop op kunnen steken. Een ander bekend gevolg van veel stress is een verzwakt immuunsysteem, waardoor je vatbaarder bent voor ziektes. Dat zijn allemaal goede redenen voor een cursus ontspanningsmassage, want met deze behandelingen bereik je de volgende positieve effecten:

 • Verbeterde bloedsomloop
 • Verminderen van spierspanning
 • Versterken van het immuunsysteem
 • Spanningshoofdpijn verlichten
 • Gevoel van algeheel welbevinden bevorderen

Tip: wil je nog veel meer technieken leren om mensen diep te laten ontspannen? Volg dan eveneens onze cursus hot stone massage en de cursus kruidenstempelmassage!

3. Verbinding met anderen leggen via aanraking

Een massage is meer dan simpelweg massagetechnieken uitvoeren. Wil je graag met mensen werken en een diepe verbinding met anderen tot stand brengen? Dan zijn dat nog meer goede redenen voor een cursus ontspanningsmassage. Een massage komt pas echt goed tot zijn recht als deze met oprechte aandacht wordt gegeven. Je zult in de praktijk merken, dat geen enkele massage hetzelfde is.

Je docenten zullen je er tijdens de massage opleiding op wijzen hoe belangrijk een persoonsgerichte benadering is. Door je behandelingen met welgemeende interesse op de individuele klant af te stemmen, creëer je een empathische en ondersteunende interactie. Je klanten zullen zich bij je op hun gemak voelen. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze gemakkelijk emotionele spanning loslaten, maar ook dat ze graag bij je terug blijven komen. Dat betekent win-win!

4. Je vergroot je kennis van het menselijk lichaam

Ben je gefascineerd door de werking van het menselijk lichaam? Dan is dat nog een van de goede redenen voor een cursus ontspanningsmassage. Je leert in deze cursus meer over de werking van het menselijk lichaam en wat de effecten zijn van massage. Wil je vervolgens nog veel meer leren op dit gebied? Dan is onze cursus anatomie, pathologie & fysiologie een ‘must’. Deze cursus vormt samen met de cursus ontspanningsmassage de volledige opleiding massagetherapeut. Na het afronden van deze twee modules, leg je examen af. Geslaagd? Dan ontvang je het diploma massagetherapeut, waarmee je een mooie basis hebt gecreëerd voor een boeiende loopbaan in de wellness wereld.

5. Een cursus ontspanningsmassage als springplank naar meer!

In de cursus ontspanningsmassage leer je de basis massagetechnieken, waarmee je een volledige kalmerende lichaamsmassage kunt opbouwen. Je leert om de technieken af te stemmen op de verschillende lichaamszones, om zo een complete en evenwichtige behandeling te geven. Deze cursus ligt bovendien aan de basis van veel andere massagevormen die je bij Wellness Academie kunt leren, zoals de opleiding sportmasseur of een complete opleiding massagoloog. Al onze massageopleidingen zijn praktijkgericht en worden gegeven door gepassioneerde docenten!  Wil je meer weten? Dan ben je van harte welkom op een van onze info-avonden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Anatomie, pathologie & fysiologie
Anatomie, pathologie & fysiologie
 • 2 dagen
 • v.a. € 289
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie