• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Styling tips voor blonde wenkbrauwen

5 augustus 2020 | Schoonheidszorg
Styling tips voor blonde wenkbrauwen

Mensen met van nature lichtblond haar en een bleke huid, hebben vaak ook blonde en weinig opvallende wenkbrauwen. Hoe kun je deze wenkbrauwen dan het beste stylen, zonder dat ze enorm opvallen of er onnatuurlijk uitzien? Daarvoor ben je hier op de juiste plek. Ontdek hier de beste brow styling tips voor blonde wenkbrauwen of schrijf je in voor een van onze populaire brow styling cursussen en opleidingen!

Is het verstandig om blonde wenkbrauwen kleur te geven?

Ja, dat kan prima. Je moet uiteraard wel zorgvuldig te werk gaan. Kennis van brow styling, make-up en kleur is essentieel om ervoor te zorgen dat de uitstraling natuurlijk blijft. Zeker bij een blanke huid en een lichte haarkleur kunnen perfect gekleurde en vormgegeven wenkbrauwen meer pit en frisheid geven in het gelaat. Het kan echter best spannend zijn om de eerste keer aan de slag te gaan met het perfectioneren van blonde wenkbrauwen. Je zult al snel de smaak te pakken hebben en deze beauty routine niet meer overslaan!

Je leert alle basisbehandelingen voor uiterlijke verzorging in onze zeer complete Opleiding Schoonheidsscheidsspecialist in Nijmegen, maar je kunt je ook meteen toespitsen op brow styling in onze korte specialisatie cursussen. Je leest er hieronder meer over! 

Au naturel of toch brow styling?

Dat is wat veel dames met blonde wenkbrauwen zich momenteel afvragen. Je kunt er eigenlijk niet meer onderuit, want de brow trend is ondertussen alom aanwezig binnen de beauty wereld. Volle wenkbrauwen met een mooie vorm en kleur zijn de norm. Wenkbrauwbehandelingen in het schoonheidssalon zijn bijna net zo belangrijk als een regelmatig bezoek aan de kapper. Als schoonheidsspecialiste kun je op deze ontwikkeling inspringen door je te specialiseren in brow styling. Dat doe je door bijvoorbeeld onze Cursus Brow Mapping & Styling te volgen.

Hoe behandel je blonde wenkbrauwen?

Je zult als wenkbrauwstyliste merken dat mensen met blonde wenkbrauwen soms wat huiverig zijn voor een wenkbrauwbehandeling, maar er wel nieuwsgierig naar zijn. Wat kun je voor hen betekenen? In plaats van dat je de wenkbrauwen meteen verft, kun je eerst eens de wenkbrauwen opmaken met make-up in de kleur, waarvan jij denkt dat dit bij hen past. Denk aan een lichtbruin wenkbrauwpotlood en -poeder. Ze kunnen dan aan hun nieuwe look wennen en aangeven wat ze wel en niet mooi vinden. Let ook op met allergische reacties bij mensen met een hele lichte en vaak gevoelige huid.

Doe eerst een patch test!

De producten die je gebruikt voor je wenkbrauwbehandelingen kunnen allergische reacties veroorzaken. Denk daarbij aan brow wax, wenkbrauwverf, lotions voor wenkbrauw lifting en henna wenkbrauwverf. Daarom is het verstandig om een nieuwe klant en zeker mensen met een hele lichte en gevoelige huid, eerst te testen of ze allergisch zijn. Dit noemen we de patch test. Dit betekent dat je een beetje van het product aanbrengt op de binnenkant van de elleboog. Als er dan binnen 48 uur geen allergische reactie ontstaat, dan kun je het product zonder problemen gebruiken en de wenkbrauw behandeling uitvoeren.

Brow styling tips voor blonde wenkbrauwen

Hieronder hebben we een aantal brow styling tips voor blonde wenkbrauwen samengevat, waarmee je het gelaat beter kunt definiëren en een mooie, frisse look kunt creëren:

Wenkbrauwverf in plaats van henna brows

Bij hele lichte wenkbrauwen en een lichte huid raden we je aan om lichtbruine wenkbrauwverf te gebruiken. Henna brows kleuren ook de huid en dat geeft een extra intens effect. Dat is al gauw te veel.

Breng de wenkbrauwen in vorm met threading

Steeds meer schoonheidsspecialisten bekwamen zich in epileren met een draadje, oftewel threading. Dit biedt veel voordelen. Het is vriendelijk voor de huid, wat vooral bij een lichte en gevoelige huid belangrijk is, omdat huidirritatie meteen extra goed zichtbaar is. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Bekijk hier onze Cursus Threading.

Mooie brows met wenkbrauw lifting

Een brow behandeling die geschikt is voor blonde wenkbrauwen is wenkbrauw lifting of brow lamination. Het zorgt ervoor dat de haartjes dankzij een speciale lotion tot wel 6 weken mooi in vorm blijven zitten. De wenkbrauwen lijken meteen voller. Ze vallen dus meteen meer op en geven meer uitdrukking aan het gelaat. De klant moet dan wel van nature al volle wenkbrauwen hebben en de haartjes mogen niet te dun zijn.

Blonde wenkbrauwextensions

Heeft je klant van nature geen volle wenkbrauwen en misschien juist wel wat kale plekjes? Dan kunnen wenkbrauwextensions uitkomst bieden. Deze zijn ook verkrijgbaar in een blonde kleur. Je leert er meer over in onze Cursus Wenkbrauwextensions.

Wil je alles leren over brow styling?

Hoewel je blonde wenkbrauwen kunt verven om ze meer nadruk te geven, hoeft dat niet altijd de beste oplossing te zijn. Staat je klant wat terughoudend tegenover verven, dan kun je ook al veel betekenen door de vorm van de brows aan te passen of door ze voller te laten lijken met brow lifting of brow extensions. Uiteraard kun je ook bepaalde behandelingen combineren voor een nog nadrukkelijker effect zonder dat het onnatuurlijk wordt. Wil je meer weten? Mis dan niet onze Opleiding Brow Expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Wenkbrauw Lifting (Brow Lift / Brow Lamination)
Wenkbrauw Lifting (Brow Lift / Brow Lamination)
 • 1 dag
 • v.a. € 169
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie