• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelicht: onze cursus tui-na basis

14 januari 2022 | Massage & Therapieën
Uitgelicht: onze cursus tui-na basis

Ken je onze cursus tui-na basis al? Bij Wellness Academie bieden we massagecursussen aan voor massagesoorten, die afkomstig zijn van over de hele wereld. Bovendien hebben ze hun roots in uiteenlopende culturen. Tui-na (letterlijke betekenis; ‘duw’ en ‘trek’) is een massage, die onderdeel is van de Traditional Chinese Medicine (TCM). Het gaat om een korte praktische 2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00, waarin een topdocent je de basisprincipes en -technieken perfect aanleert. We geven je hier een korte impressie van deze cursus en van wat Wellness Academie voor je kan betekenen!

Cursus tui-na basis: help mensen één worden met de natuur

De Chinese tui-na therapie is ontstaan vanuit de overtuiging dat mensen gezond zijn als zij in balans zijn met de natuur. De levensenergie dient hierbij vrij door het meridianenstelsel (energiestelsel) te stromen. Bestaan hierin blokkades? Dan leidt dit onvermijdelijk tot gezondheidsklachten, die overigens zeer uiteenlopend kunnen zijn. Met tui-na therapie kun je deze blokkades helpen opheffen en het herstellend vermogen van de mens activeren. Dit betekent dat je aan de slag gaat met speciale massagetechnieken, die inwerken op de energiepunten (acupunten) en meridianen (energiebanen).

De TCM, een veelomvattend filosofisch raamwerk

Om tui-na op een doeltreffende wijze toe te passen, is basiskennis van de Traditional Chinese Medicine onmisbaar. De tui-na therapie is ontstaan binnen het veelomvattende filosofisch raamwerk van deze gezondheidsleer. De TCM is gestoeld op onder meer de principes van de vijf elementen, het concept yin en yang en het meridianenstelsel (Jing Luo). We leren je er alles over in onze Cursus Meridianen- en Elementenleer. Deze cursus dient als vooropleiding voor onze Cursus Tui-Na Basis. Door deze cursussen na elkaar te volgen, raak je stap voor stap wegwijs in de traditionele Chinese geneeskunde. Alles wordt gaandeweg steeds beter te begrijpen.

Ontdek onze hands-on cursus tui-na basis!

Onze cursus tui-na is een echte hands-on cursus, waarin je zelf veel de handen uit de mouwen gaat steken. Je leert om de acupunten en meridianen te lokaliseren en om deze te behandelen met de basis tui-na technieken, oftewel drukpuntmassage technieken. Alle theoretische kennis die je hebt opgedaan, zal nu ook beter op zijn plaats vallen en steeds logischer voor je worden.

Je ontwikkelt tijdens deze praktische cursus al doende steeds meer inzicht in de werkwijze en de effecten van de tui-na therapie. Andere belangrijke onderwerpen die onder de aandacht worden gebracht, zijn: basiskennis van tongdiagnose, myofasciale reactiepunten en het uitvoeren van een complete basisbehandeling tui-na. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Tui-na in combinatie met andere behandelwijzen

Tui-na wordt ook vaak gebruikt in combinatie met andere traditionele Chinese geneeswijzen, die je leert in onze cursus guasha, de cursus moxa en de cursus Chinese voedingsleer. Ook hier kun je je bij Wellness Academie verder in verdiepen. Door kennis te maken met steeds meer facetten van de TCM verrijk je je expertise en vaardigheden als TCM behandelaar. Hierdoor kun je jouw klanten steeds doelgerichter van dienst zijn en behaal je sneller goede resultaten.

Als TCM behandelaar raak je nooit uitgeleerd. Je zult ook in de praktijk steeds veel leren van je klanten. Door met een open mind je vak te beoefenen en te luisteren naar je klanten, heb je snel een beter idee van welke kennis je nog mist en wat je nog bij moet leren om iedereen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Of misschien wil je ook wel leren om met naaldjes te werken? Dan zijn onze Cursus Dry Needling en de  Opleiding TCM Acupunctuur Behandelaar aanraders!

De gepassioneerde docenten van Wellness Academie!

Je kunt altijd rekenen op de ervaren en gepassioneerde docenten van Wellness Academie. Ze maken je op een toegankelijke manier wegwijs in de materie en begeleiden je tijdens de praktijklessen. Vooral de inspirerende manier van lesgeven, wordt door onze cursisten geprezen. De docenten behandelen niet alleen de kennis uit de boeken en doen de handelingen voor, maar ze delen ook hun eigen ervaringen. Je kunt altijd bij ze terecht met vragen of voor advies m.b.t. jouw loopbaan binnen de branche. Dit zorgt ervoor dat elke cursus die je hier volgt een zeer complete, onvergetelijke en leerrijke ervaring is! Zien we jou ook binnenkort bij Wellness Academie? Schrijf je hier online in voor de Cursus Tui-Na!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie