Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke massage past bij mij?

22 mei 2019 | Massage & Therapieën
Welke massage past bij mij?

Je bent erg nieuwsgierig naar hoe het is om een massage te ondergaan van een professionele massagetherapeut. Je hoort en ziet er steeds meer over en ook de vele gezondheidsvoordelen die aan massages worden toegeschreven maken dat jouw interesse is gewekt. Maar als je dan het aanbod aan diensten bekijkt van massagetherapeuten in de buurt, ontdek je dat er talloze soorten massages bestaan. Welke massage past bij mij? We lichten hier diverse massagebehandelingen uit!

Welke massage past bij mij? Vraag het je massagetherapeut

Een professionele massagetherapeut met hart voor zijn vak en klanten zal je graag te woord staan. Aarzel daarom niet om vooraf te bellen of langs te gaan voor meer informatie over welke massage je het beste kunt kiezen. Op die manier raak je alvast vertrouwd met de massagetherapeut en kun je aangeven wat je wenst. Weet je eigenlijk niet goed wat je wilt, dan kan de therapeut je gerichte vragen stellen en goede tips geven over geschikte massagebehandelingen. Om je alvast een idee te geven van de mogelijkheden gaan we hieronder in op enkele soorten massages en waarvoor ze toegepast worden.

1. Klassieke ontspanningsmassage

Heb je nog geen ervaring met massages, dan is de klassieke ontspanningsmassage een goede manier om met de massagewereld kennis te maken. Deze massage bestaat uit milde massagetechnieken met massageolie voor het ontspannen van de spieren. Je zult merken dat je geest hierdoor ook gemakkelijker ontspant. Heb je last van spanningshoofdpijn of rug-, nek- en schouderklachten vanwege stress, dan is dit ook een goede keuze. Je kunt de eerste keer een rugmassage boeken. Dit voelt veiliger, omdat je hierdoor minder van jezelf blootgeeft. Voelt dit prettig en vertrouwd, dan kun je daarna een volledige lichaamsmassage ondergaan. Wil je zelf de technieken in de vingers krijgen? Volg dan onze Cursus Ontspanningsmassage!

2. Sportmassage en triggerpointmassage

Verricht je zware fysieke arbeid of ben je een sporter, die vaak last heeft van spierpijn? Dan is een sportmassage op zijn plaats. Met deze wat stevigere massage worden gespannen spieren los gemasseerd en wordt het herstel bevorderd. Of heb je lange tijd pijn, bijvoorbeeld in je schouders, rug of nek en lukt het niet om de vinger op de zere plek te leggen? Dan biedt triggerpointmassage uitkomst. ‘Triggerpoints’ zijn spierknoopjes die pijn veroorzaken in een ander gebied dan waar het knoopje zit, dit heet uitstralingspijn. Een massagetherapeut gespecialiseerd in triggerpointmassage kan de spierknoopjes opsporen en behandelen, waardoor je pijnklachten verminderen of verdwijnen. Voor meer informatie, zie hier onze Cursus Sportmassage en de Cursus Triggerpoint Massage.

3. Energetische en oosterse massages

Zit je al een tijdje niet lekker in je vel? Heb je het gevoel dat je lichamelijk en geestelijk uit balans bent? Dan uit zich dat vaak in klachten als vermoeidheid, prikkelbaarheid en vaak ziek zijn (grieperig, verkoudheden, spijsvertering uit balans, etc.). Oosterse massages die op energetisch niveau inwerken op het lichaam kunnen dan een oplossing bieden.

In plaats van dat er, zoals bij de ontspanningsmassages, wordt ingewerkt op de spieren, richten deze massages zich op energiebanen en energiepunten, oftewel op de meridianen en acupunten. Binnen deze massages gebruikt men vooral drukpunttechnieken om energetische blokkades op te heffen en de levensenergie vrijelijk te laten stromen. Is dit wat je zoekt? Boek dan een tui-na massage of een shiatsu massage. Deze massages kunnen over de kleding heen gegeven worden.

4. Voetreflexologie

Een mooie massagevorm om te ontdekken is de voetreflexologie. Deze massage is zeer toegankelijk, omdat er alleen op de voeten wordt ingewerkt. Je hoeft hiervoor dus alleen je schoenen uit te doen. Wat veel mensen niet weten, is dat voetreflexologie meer is dan een voetmassage. Via de zogeheten reflexzones op de voetzool, kan ingewerkt worden op het hele lichaam. De reflexzones op de voeten weerspiegelen namelijk andere delen van het lichaam. Ze staan via energiebanen in contact met organen en klieren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via een specifieke reflexzone de werking van de longen te optimaliseren en het zelfherstellend vermogen van het lichaam te bevorderden. Bekijk hier ook eens onze Cursus Voetreflexologie.

5. Lomi lomi samudra massage

Heb je ervaring met het ondergaan van massages en geef je je gemakkelijk over aan de handen van de massagetherapeut, dan is de lomi lomi samudra massage een aanrader. Dit is een diep inwerkende massage, die vanwege de vloeiende bewegingen over het complete lichaam zeer rustgevend werkt. Het wordt vaak ook getypeerd als een bevrijdende massage en wekt associaties op met de golven van een rustige oceaan. Deze massagevorm heeft zijn roots in Hawaii. Het is bovendien ook een geschikte massage voor het mobiliseren van gewrichten. We leren je er graag alles over in onze Cursus Lomi Lomi Samudra Massage.

Duik in de boeiende massagewereld

Bovenstaande voorbeelden van massagebehandelingen zijn slechts een kleine greep uit de talloze behandelwijzen die er bestaan binnen de wellness branche. Er is nog veel meer om te ontdekken en te ervaren! Wil je daar graag meer van weten? Bekijk dan hier ons complete aanbod aan Massage Opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie