• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Zomerse behandelingen die niet mogen missen in je salon!

28 juni 2019 | Schoonheidszorg
Zomerse behandelingen die niet mogen missen in je salon!

Is de zomervakantie in zicht, dan krijgen veel ondernemers het ineens een stuk rustiger. Wie echter werkzaam is binnen de beauty en wellness branche hoeft niet verlegen te zitten om werk. Juist in de zomer wil iedereen er mooi uitzien en besteden de meeste mensen meer aandacht aan rust en ontspanning. Dat is nu net wat jij te bieden hebt! Hoe kun je nog beter inspringen op de zomerse beauty en wellness behoeften van je klanten? We geven hier tips voor vijf zomerse behandelingen die niet mogen missen in je salon!

1. Zomerse behandelingen: sugar waxing

Een van de heersende beauty idealen in de zomer is een gladde onthaarde huid. Tegenwoordig zijn het niet alleen de dames die hun lichaam ontharen, ook steeds meer mannen hebben hier tegenwoordig behoefte aan. Een ontharingsmethode waarmee je veel klanten kunt aanspreken is sugar waxing. Deze milde maar tegelijkertijd effectieve wax methode is voor vrijwel iedereen geschikt, ook voor mensen met een gevoelige huid en op gevoeligere zones van het lichaam. De natuurlijke suikerpasta biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele hars:

 • Natuurlijk product
 • Minder irritatie
 • Minder pijnlijk
 • De suikerpasta wordt op lichaamstemperatuur gebruikt
 • Pakt ook de kleinste haartjes mee
 • Verwijdert eveneens dode huidcellen (gladde huid)

Wil je nog meer mensen van dienst kunnen zijn, dan mogen deze zomerse behandelingen niet missen in je salon. Volg daarom onze Cursus Sugar Waxing.

2. Brazilian wax

Staat er een heerlijke strandvakantie op de kalender van je klant, dan moet het lichaam voorbereid worden op het dragen van een mooie bikini. Met sugar waxing kun je de gevoelige bikinilijn harsen. Maar misschien wil je klant wel de volledige schaamstreek ontharen? Dan is het belangrijk dat je weet hoe je dit op deskundige wijze doet. Niet alle beauty salons bieden deze behandeling aan. Door deze behandeling in je dienstenaanbod op te nemen, kun je jezelf onderscheiden en nieuwe klanten aantrekken. Voor het aanleren van deze waxbehandeling ben je bij onze Cursus Brazilian Wax aan het goede adres. Je leert hoe je uiterst zorgvuldig en hygiënisch de schaamstreek onthaart zonder irritaties, pukkeltjes en roodheid. Je leert hoe je je klant op haar gemak stelt en hoe je de pijn zo veel mogelijk reduceert.

3. Spraytanning

Een nieuwe hit binnen het beauty salon is spraytanning. Deze behandeling hoort beslist in het rijtje zomerse behandelingen voor beauty salons. Wie ziet er aan het begin van de zomer niet tegenop om die witte benen in een korte broek te steken of onder een vrolijk zomers jurkje uit te laten komen? De meeste mensen zitten ook niet te wachten op zelfbruiner blunders. Wat is dan een goede oplossing? De zonnebank? Elk vrij uurtje in de zon liggen baden? We weten allemaal ondertussen wel hoe schadelijk dat voor de huid kan zijn! Met spraytanning kun je je klanten een veilig en gezond alternatief bieden. We leren je in onze Cursus Spraytanning hoe je deze behandeling vakkundig kunt uitvoeren voor een natuurlijk ogende en egale bruine teint.

4. Samudra lomi lomi massage

Het is voor veel mensen lastig om helemaal tot rust te komen in de zomervakantie. Als beauty en wellness specialist weet jij daar wel raad mee. Help je klanten om zonder stress aan hun vakantie te beginnen, zodat ze er nog meer van kunnen genieten, door ze te verwennen met een samudra lomi lomi massage. Doordat deze massagevorm zijn roots heeft in het tropische Hawaii en de massagebewegingen doen denken aan de rustige golven van de oceaan, zal het niet lang duren voordat je klant overspoeld wordt door een echt vakantiegevoel! Schrijf je hier in voor onze Cursus Samudra Lomi Lomi massage.

5. Salon hammam

Een andere manier om dat echte vakantiegevoel vlot te laten zegevieren, is door je klanten te onderwerpen aan een ontspannend en reinigend hammam ritueel. Daarvoor hoef je echt niet over een traditioneel badhuis te beschikken. In onze Cursus Salon Hammam leer je hoe je de traditionele hammam behandelingen, zoals een traditionele scrubbehandeling, zeepzakmassage, ghassoul kleibehandeling en een ontspannende massage met olie, zodanig kunt aanpassen dat je ze ook in je salon kunt uitvoeren. In de cursus is onder meer veel aandacht voor het werken met traditionele producten. Je laat je klanten met deze behandelingen helemaal wegdromen alsof ze zich ver weg in een authentieke hammam bevinden.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie