Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor spa behandelingen in je salon

21 april 2023 | Massage & Therapieën
5 tips voor spa behandelingen in je salon

Heb je een mooie beauty salon, waarin je je klanten verwent met behandelingen om hen er op hun best uit te laten zien, maar wil je graag je service verbeteren en uitbreiden? Dan is het een goed idee om je salon zo nu en dan ook eens om te toveren tot een ware spa. Welke behandelingen zijn daarvoor geschikt? Daar weten de beauty en wellness experts van Wellness Academie wel raad mee. Ontdek hier welke spa behandelingen in je salon ongetwijfeld een succes zullen zijn!

1. Hot stone massage; de ware nummer 1 massage!

Als er één massage populair is in wellness centra, dan is het wel de hot stone massage. Een ontspanningsmassage is sowieso al een weldaad, maar als deze massage ook nog eens wordt gecombineerd met warme stenen; dan is het helemaal intens genieten. De warmte en de milde druk van de stenen helpen mensen om nog gemakkelijker spanningen los te laten. We leren je graag alles over de soort stenen, de opwarmingsmethodes en de massagetechnieken in onze cursus hot stone massage. Je leert precies hoe je deze behandeling eenvoudig integreert in het dienstenpakket van jouw salon! Bekijk hier ook eens onze cursus ontspanningsmassage.

2. Kruidenstempel massage: aroma’s en warmte

Nog een van de goede tips voor spa behandelingen in je salon, is het aanbieden van kruidenstempel massages. Dit betekent dat je met warme bundeltjes met kruiden het lichaam gaat ‘bestempelen’ en masseren. De zalige warmte en de heerlijke aroma’s zorgen ervoor dat je klant een ware spa-beleving ondergaat. In onze cursus kruidenstempel massage leer je meer over de soorten kruiden die je hiervoor kunt gebruiken. Aan deze kruiden worden namelijk ook allerlei helende effecten toegeschreven. Denk onder meer aan kruiden, zoals lemongrass, kamfer, basilicum en gember. Kortom, dit is een interessante toevoeging voor in elke wellness en beauty salon.

3. Facial cupping: mooiere huid en diep ontspannen

Het is natuurlijk helemaal ideaal als de spa behandelingen in je salon zowel tot huidverbetering als tot diepe ontspanning leiden. Facial cupping is dan een perfecte behandeling. Met de kleine cups, die geschikt zijn voor het gelaat, werk je diep in op de huidlagen. Dit zorgt voor:

 • Verbeterde bloedcirculatie
 • Verwijderen van afvalstoffen
 • Stimuleren van de collageen aanmaak
 • Gezonde glow en verstevigde huid
 • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels

Daarbij is facial cupping een goede manier om stress te verminderen. Deze gelaatsmassage werkt namelijk kalmerend op het zenuwstelsel. Klinkt dat niet als een ideale spa behandeling voor in je salon? Schrijf je vandaag nog in voor onze cursus facial cupping!

4. Aromatherapie: de kracht van geuren

Als er iets is waarmee je je klanten een ware spa beleving kunt bezorgen in je salon, dan is het wel met geuren. Daarvoor ben je bij onze cursus aromatherapie aan het juiste adres. In deze cursus leer je hoe je geconcentreerd natuurlijke olie, ook wel essentiële of etherische olie genoemd, kunt inzetten in je wellness en beauty salon. Middels het gecontroleerd en geïnformeerd gebruik van essentiële olie, kun je mensen helpen om in balans te komen. In deze cursus wordt aandacht besteed aan hoe essentiële olie wordt gewonnen en waar je op moet letten voor de beste kwaliteit. Er is aandacht voor orale opname, opname via de luchtwegen en het toepassen van essentiële olie in massages en baden. Er worden veel soorten olie besproken, met aandacht voor hun werking, indicaties en contra-indicaties.

5. Creëer een salon hammam

Misschien ken je de hammam wel van je vakantie naar Turkije, waar het onder meer ook erg populair is onder de toeristen. Een originele hammam ruimte is echter zeer uitgebreid, met grote badruimtes en een prachtige architectuur. Hoe kun je deze wellness beleving naar jouw salon halen? Dat doe je door onze cursus salon hammam te volgen. Je leert om een traditionele Hammam massage uit te voeren zonder het overvloedig gebruik van water, waardoor je geen Hammam ruimte nodig hebt. Aan bod komen: een scrubbehandeling, een schuimmassage en een massage met warme olie. Daarbij is er aandacht voor het creëren van de juiste sfeer, waarin je klanten optimaal kunnen ontspannen.

Meer weten over spa behandelingen in je salon?

Naast bovenstaande suggesties voor spa behandelingen in je salon, bestaan er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Bekijk voor nog meer inspiratie eens ons volledige aanbod aan wellness- en massagecursussen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie