* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Boost je immuunsysteem met herfst aromatherapie

9 oktober 2023 | Massage & Therapieën
Boost je immuunsysteem met herfst aromatherapie

Het herfstseizoen brengt niet alleen prachtige kleuren en knusse avonden met zich mee, maar helaas vaak ook verkoudheid en griepachtige klachten. Oftewel, met het wisselen van de seizoenen kan ons immuunsysteem wel wat hulp gebruiken. Daarom gaan we hier in op hoe je je immuunsysteem kunt boosten met herfst aromatherapie. Ontdek hier welke essentiële oliën je daarbij kunnen helpen. Wil je hier het fijne van weten? Maak dan ook kennis met de cursus aromatherapie van Wellness Academie en school je tot een expert in essentiële olie!

Wat is essentiële olie en hoe werkt aromatherapie eigenlijk?

Essentiele oliën worden gewonnen uit diverse delen van bloemen, planten en bomen, onder meer uit de bladeren, bloemen, schors, zaden en wortels. Elke soort olie heeft niet alleen een unieke geur, maar ook een eigen samenstelling en unieke eigenschappen. Wanneer de aromatische moleculen worden ingeademd, stimuleren ze het reukzintuig en zenden ze signalen uit naar de hersenen. Deze beïnvloeden op hun beurt weer diverse systemen in het lichaam.

Een bekend voorbeeld is lavendelolie. Deze essentiële olie bevordert ontspanning door de productie van kalmerende neurotransmitters te verhogen. In onze cursus aromatherapie leer je meer over het werkingsmechanisme van aromatherapie. Er zijn enkele soorten essentiële olie die bij uitstek geschikt zijn voor herfst aromatherapie.

Wat zijn ideale oliën voor herfst aromatherapie?

We geven je hier een overzicht van oliën voor herfst aromatherapie die je kunt inzetten als een krachtig middel voor het versterken van je immuunsysteem:

Ravintsara-olie
Deze olie is afkomstig van de kamferboom en heeft een ontstekingsremmende en antivirale werking. Het is daardoor een goede olie bij klachten aan de luchtwegen, verkoudheid en griep. Het lost slijm op, het doet dienst als slijmafvoerder en verwarmt de luchtwegen.

Tea tree olie
Deze olie is zeer veelzijdig en is onder meer actief tegen veel soorten virussen en bacteriën. Het is een olie die ontsmettend en verzachtend werkt en de weerstand verhoogt.

Tijmolie
Ook tijmolie stimuleert het immuunsysteem en biedt verlichting bij keelpijn en hoest.

Sandelhoutolie
Deze olie past uitstekend binnen herfst aromatherapie, vanwege zijn rustgevend en aardend effect. Daarbij werkt het eveneens verzachtend op de luchtwegen en bij keelpijn.

Eucalyptusolie
Eucalyptusolie staat bekend om zijn vermogen om de luchtwegen te openen en congestie te verminderen. Het kan helpen bij het verlichten van symptomen van verkoudheid en griep.

Kaneelolie
Kaneelolie heeft een warme, kruidige geur die perfect past bij de herfst. Het kan de stemming verbeteren en de energie verhogen. Kaneelolie kan ook helpen bij het verminderen van bacteriën in de lucht.

Kruidnagelolie
Kruidnagelolie heeft sterke antimicrobiële en antivirale eigenschappen. Het kan de immuniteit versterken en helpen bij het bestrijden van ziekteverwekkers. Voeg een paar druppels kruidnagelolie toe aan een draagolie en gebruik het voor een ontspannende massage.

Let op! Aromatherapie vraagt om deskundigheid

Let bij het gebruik van essentiële oliën altijd op de juiste verdunning en veiligheidsvoorschriften. Niet alle oliën zijn geschikt voor direct huidcontact, dus verdun ze meestal in een draagolie voordat je ze op je huid aanbrengt. Ga dus niet zomaar met aromatherapie aan de slag. Volg eerst onze cursus aromatherapie. Je leert alles over de soorten olie, veiligheid en de diverse toepassingen, zoals het inzetten van aromatherapie via verdamping in de ruimte, in massageolie, in baden en via orale opname. Kortom, herfst aromatherapie kan een waardevolle aanvulling zijn op je herfstroutine en je helpen om het totale welzijn van mensen te ondersteunen tijdens dit seizoen.

Massages en herfst aromatherapie

Een van de meest ontspannende manieren om aromatherapie te ervaren is tijdens een massage. Wist je bijvoorbeeld dat stress de werking van het immuunsysteem kan verstoren? De combinatie van een ontspannende massage en herfst aromatherapie is daarom ideaal om je klanten te helpen om fit de herfst door te komen.

Onder meer de volgende massagecursussen zijn perfect te combineren met aromatherapie: de cursus ontspanningsmassage, de cursus manuele lymfedrainage, de cursus hot stone massage, de cursus ayurvedische massage en de voetreflexoloog opleiding!

Houd wel bij het combineren van massages met herfst aromatherapie rekening met de voorkeuren van de klant. Communiceer goed met je klant om te bepalen welke oliën en massagestijlen het beste bij hem of haar passen. Samen kunnen jullie de perfecte behandeling samenstellen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie