Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe verzorg je de huid na een lange zomer?

3 september 2021 | Schoonheidszorg
Hoe verzorg je de huid na een lange zomer?

De zomer is bijna achter de rug. Als schoonheidsspecialiste krijg je in deze periode van veel klanten te horen, dat hun huid zo dof, ruw en schraal is geworden. Die stralende look van de zomer is ineens verdwenen. Waarom gebeurt dat juist in de periode na de zomer? En hoe kun je je klanten in je beauty salon het beste helpen om hun huid weer gezond en fris te laten stralen? We geven hier antwoord op de vraag: Hoe verzorg je de huid na een lange zomer?

De huid kan na een lange zomer een opkikker gebruiken!

Terwijl in de zomer maar weinig mensen klagen over hun huid, is dat vlak na een lange zomer wel anders. In de zomer geeft het zongebruinde kleurtje een mooie uitstraling. Echter, aan het einde van de zomer is dat wel anders. In de zomer gaat de huid zich verdikken, om zich te beschermen tegen de stralen van de zon. Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen beter vast worden gehouden. De huid heeft dan ook een doffere uitstraling, is minder helder en kan ook schraal aanvoelen. Dit is een van de redenen dat de huid na een lange zomer wel een opkikker kan gebruiken. Maar er is nog een belangrijke reden.

Een zongebruinde huid is niet gezond

Vrijwel iedereen vindt een zongebruinde huid mooi, maar het is niet gezond. Informeer en adviseer je klanten hierover. Je kunt ze een alternatief aanbieden, namelijk bruin zonder zon door onze Cursus Spraytanning te volgen. De huid maakt onder invloed van de zon pigment aan, dat voor de bruine kleur zorgt. Dit is een natuurlijk beschermingsmechanisme. Een huid die bruint, vertelt je dat deze te veel zonnestraling heeft gehad. Na de zomer maakt de huid minder pigment aan, maar sommige pigmentvlekjes blijven. Dit is een vorm van zonschade. De huid kan hierdoor dof worden. Is het pigment niet gelijkmatig, dan zorgt dit voor een vlekkerige huid.

Hoe verzorg je de huid na een lange zomer?

Allereerst leer je in onze Opleiding Schoonheidsspecialist in Den Haag alle basiskennis over de huid en basisbehandelingen voor een gezonde huid. Wil je je daarna verder verdiepen in huidverbetering, dan vind je bij Wellness Academie een uitgebreid scala aan cursussen waarin je gespecialiseerde behandelingen leert om de huid te verbeteren. Door heel Nederland vind je opleidingslocaties, zodat er altijd wel een cursus dichtbij te vinden is. Diverse van deze behandelingen zijn bij uitstek geschikt om de huid na de zomer een opkikker te geven en om ook voor mooie resultaten op de lange duur te zorgen. Tot deze behandelingen behoren onder meer:

 • Fruitzuren/ Chemische peelings
 • Microdermabrasie
 • Dermaplaning
 • Kruidenpeeling
 • Microneedling

Exfoliëren is de sleutel tot een mooie huid na de zomer

Voor een meer oppervlakkige exfoliatie kies je voor dermaplaning, waarmee je de huid met een chirurgisch mesje ‘schraapt’ om dode huidcellen te verwijderen. Het voordeel is dat je hiermee ook donshaartjes verwijdert. Veel dames hebben hier in de zomer meer last van. Een andere methode is microdermabrasie. De huid wordt met een apparaat vacuüm gezogen en geschuurd met microkristallen. Nog een goede suggestie is een kruidenpeeling of een chemische peeling met glycolzuur of salicylzuur, waarmee je dode huidcellen losweekt. Hiermee bereik je diepgaandere effecten, zoals puistjes voorkomen, pigmentvlekken lichter maken en de collageen opbouw ondersteunen. Verder is het essentieel om de huid na de zomer extra goed te hydrateren.

Welke producten breng je aan op de huid na de zomer?

Om een drogere en onrustige huid na de zomer beter te laten herstellen, mag je een wat vettere crème dan gewoonlijk gebruiken. Tip: bij een erg droge huid kun je je klant aanraden om voor het slapengaan een laagje vaseline aan te brengen over de hydraterende nachtcrème. Een ander ingrediënt in serums en crèmes die na de zomer de huid helpen herstellen is niacinamide, vanwege de ontstekingsremmende, kalmerende en barrièreherstellende eigenschappen. Verder is het belangrijk om de huid te stimuleren om beter vocht vast te houden. Daarvoor zijn ingrediënten als hyaluronzuur en collageen een aanrader. Wil je je verder verdiepen in huidverbetering? Mis dan niet onze Opleiding Skin Expert.

Tegengaan van huidveroudering met microneedling

Tot slot willen we je nog kort wat vertellen over de kracht van microneedling. Zeker als de huid na een lange zomer veel te lijden heeft gehad, zijn behandelingen die het huidverouderingsproces tegengaan extra belangrijk. Met microneedling kun je op doeltreffende wijze het huidvernieuwingsproces onder de oppervlakte aan het werk zetten. In onze Cursus Microneedling leer je hoe je met een pen met superdunne naaldjes de aanmaak van collageen en elastine bevordert, de bloedcirculatie stimuleert en de celdeling activeert. Dit zorgt voor een stevigere huidstructuur en een frissere huid.

Let op: zorg ervoor dat je klanten niet vergeten om hun huid ook in de herfst te beschermen met een zonnebrandcrème!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie