Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Onmisbare cursussen voor huidverbetering experts

10 februari 2020
Onmisbare cursussen voor huidverbetering experts

Waar ligt jouw passie als schoonheidsspecialiste? Wil je graag mensen laten stralen met een mooie huid. Wil jij de strijd aangaan met onzuiverheden, pigmentvlekjes, littekens, huidverslapping, een doffe huid en nog veel meer huidproblemen? Dan vind je bij Wellness Academie een breed scala aan bijscholingscursussen, die specifiek gericht zijn op een bepaald huidtype of op een speciale behandeling waarmee je specifieke klachten kunt oplossen. We geven je hier een overzicht van nieuwe onmisbare cursussen voor huidverbetering experts, om je diensten mee uit te breiden!

1. Cursus Coolifting

Een van de onmisbare cursussen voor huidverbetering experts is coolifting. Wat dacht je ervan om je klanten een doeltreffende behandeling aan te bieden voor een frissere en jongere huid, die maar slechts 5 minuten in beslag neemt? Op die manier kun je bovendien nog effectiever werken in je salon en binnen korte tijd meerdere klanten van dienst zijn. Dat levert iedereen voordeel op. Coolifting is een vorm van cryotherapie, oftewel er wordt extreme kou bij gebruikt. De behandeling wordt uitgevoerd met een beautygun waarmee CO2 in de huid wordt gebracht onder een zeer lage temperatuur en in combinatie met een hoge concentratie van geatomiseerde werkstoffen. De behandeling is veilig verklaard en is pijnloos. Nieuwsgierig? Lees hier meer over onze nieuwe Cursus Coolifting.

2. Cursus kruidenpeeling

Een van onze nieuwe cursussen voor huidverbetering experts is de cursus kruidenpeeling. Een kruidenpeeling is zeer geschikt voor de onrustige huid. Het bevat geen zuren. Met deze behandeling kan je het herstellend vermogen van de huid op natuurlijke wijze stimuleren. Je pakt de huid niet, zoals bij een scrub van buitenaf aan, maar je helpt de huid om zich van binnenuit te vernieuwen. De kruidenpeeling start de exfoliatie van binnenuit. Op een vergelijkbare manier als ons lichaam in staat is om vervuilende stoffen af te stoten, zorgt de kruidenpeeling ervoor dat de dode huidcellen loslaten en de nieuwe huid aan de oppervlakte komt. De kruidenpeeling stimuleert de huid om zich te vernieuwen. De teint wordt opgelicht, onzuiverheden verdwijnen en het is ideaal als anti-aging behandeling. Ook mensen met klachten als acne, rosacea en psoriasis hebben hier baat bij. Schrijf je hier in voor onze Cursus Kruidenpeeling.

3. Cursus Microneedling

Kloppen er veel klanten bij je salon aan voor een gladdere en frissere huid of om rimpels en fijne lijntjes te verminderen? Krijg je ook veel verzoeken voor het verfijnen van poriën, het verminderen van bruine vlekjes en littekens en het verstevigen van de huid? Dan is een Cursus Microneedling een uitstekend idee. Deze behandeling staat ook bekend als ‘mesotherapie’. Dit houdt in dat je met micronaaldjes de huid gaat behandelen om het herstelproces en de opbouw van collageen en elastine te stimuleren. Door de minuscule gaatjes neemt de huid beter actieve werkstoffen op. De huid kan wel enkele dagen rood zijn en prikkelend en warm aanvoelen. Daarnaast dient de huid na afloop beschermd te worden tegen de zon met een hoge SPF. De huid heeft tijd nodig om te herstellen en ook de opbouw van collageen en elastine neemt tijd in beslag. Daarna zal je klant van verbluffende resultaten genieten.

4. Cursus gelaatsverzorging voor de donkere huid

Wil je je profileren als een expert in huidverzorging? Dan is een cursus gelaatsverzorging voor de donkere huid ook zeker een van die onmisbare cursussen voor huidverbetering experts. We weten allemaal hoe gemengd onze samenleving is! Mensen met een donkere huid hebben een beperkte keus als ze een gelaatsverzorging willen van iemand die voldoende kennis heeft van de donkere huid. Dit huidtype vraagt om andere nuances in de verzorging. Zorg dat jij een schoonheidsspecialist(e) wordt, die hier raad mee weet, door onze Cursus Gelaatsverzorging voor de donkere huid te volgen. Je leert alles over typische huidproblemen bij een donkere huid, waaronder acne, hyperpigmentatie en littekens. Daarnaast leer je meer over de dagelijkse verzorging en behandelingen als chemische peelings.

5. Cursus gelaatsverzorging van de mannenhuid

Bij huidverzorging denken we meestal meteen aan vrouwelijke klanten, maar ook mannen weten steeds vaker de weg te vinden naar het beauty salon. Een gezonde huid is voor mannen net zo belangrijk als voor vrouwen. Ook de heren willen graag gezond en mooi voor de dag komen. We zagen de afgelopen jaren al een grote toeloop naar de barbershops. Wil je ook graag meer mannen in je beauty salon verwelkomen, volg dan een Cursus gelaatsverzorging van de mannenhuid en laat de mannen weten dat je voor hen klaarstaat met gerichte beauty behandelingen! Je leert in deze cursus om de mannenhuid correct te analyseren, om veelvoorkomende huidproblemen bij mannen te behandelen en om advies voor thuis mee te geven.

Opleidingen en cursussen voor huidverbetering experts

Voor enkele van bovenstaande cursussen heb je een vooropleiding nodig. Ben je nieuw in de wereld van schoonheidsverzorging en huidverbetering, dan kun je als basis eerst een Opleiding Schoonheidsspecialiste volgen. Weet je al op voorhand dat je met niets anders bezig wilt zijn dan met huidverzorging, dan is onze Opleiding Skin Expert op jouw lijf geschreven!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie