Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

100 jaar mannen looks (video)

26 november 2015
100 jaar mannen looks (video)

Wat waren de afgelopen 100 jaar de meest toonaangevende mannen looks? Binnen de beauty wereld ligt nog steeds vooral de nadruk op de vrouwen, maar voor de meeste mannen is hun look ook heel belangrijk. Daarom wilden de makers van het YouTube Kanaal Cut, die al eerder filmpjes van een minuut maakten over vrouwen looks in de afgelopen 100 jaar, de heren niet achterstellen en maakten een video waarin de belangrijkste herentrends van de afgelopen 100 jaar de revue passeren!

Toonaangevende mannen looks

Voor elk decennium van de afgelopen 100 jaar hebben de makers van de video de meest dominante mannen look gekozen en deze met een team van stylisten opnieuw gecreëerd. Het gaat hier om mannen looks uit de VS, maar omdat Europa vaak de trends uit de VS op de voet volgt, golden door de jaren heen deze mannen looks ook hier als de dominante look. De video laat zien hoe veelzijdig de mannenlooks zijn en kunnen een mooie inspiratiebron zijn voor stylisten, hairstylisten en kappers. Wil je ook graag aan de slag binnen de boeiende beautybranche? Bekijk dan hier onze Opleiding Schoonheidsspecialiste of Kappersopleiding!

Van gentleman tot metrosexual

In de jaren ’10 was de ‘gentleman’ met de snor het icoon, in de jaren ’20 voerde een jazzy look de boventoon en in de jaren ’30 draaide alles om een enigszins gladde Hollywood look. In de jaren ’40 stal de sailor boy de show en natuurlijk was in de jaren ’50 Elvis de grootste inspiratiebron voor de meeste mannen. Vanaf de jaren ‘60 lieten de heren hun haren groeien en het zal je niet verbazen dat in de jaren ’70 de hippie look floreerde. Voor de jaren ’80 is een zeer typische Amerikaanse look gekozen, de wolf of Wall Street look. In de jaren ’90 was de reactie op deze look de grunge look, waarna rond 2000 de metrosexual om de hoek komt kijken.

De man bun: hot or not!

Het laatste decennium dat in deze video aan de orde komt, is het decennium vanaf 2010. Als meest dominante mannen look wordt in deze video de man bun look gekozen. We zien steeds vaker mannen met een knotje op hun hoofd. Een belangrijk kenmerk is dat de knot er alles behalve perfect uitziet. Hij moet een beetje warrig zijn met loshangende plukjes, alsof er weinig aandacht en tijd aan is besteed. Zoals bij elke nieuwe trend is er in de beginperiode veel discussie over of het nu wel of niet ‘hot’ is. We hebben de man bun al verschillende keren kunnen spotten bij beroemdheden als Brad Pitt, Orlando Bloom en David Beckham. Wat vind jij van deze haartrend voor mannen?

Hieronder de video met de meest toonaangevende mannen looks van de laatste honderd jaar:

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie