Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips om te veel kerst calorieën te compenseren

21 december 2018 | Online trainingen
Tips om te veel kerst calorieën te compenseren

Hoeveel calorieën krijg je tijdens de kerstdagen binnen? Weet je eigenlijk wel hoeveel calorieën je per dag mag hebben? Veel mensen hebben daar geen weet van. Bewust omgaan met voeding is een vak apart. Het beste is om een overdaad aan kerst calorieën te vermijden, maar de feestelijke sfeer zorgt ervoor dat we al die lekkernijen niet kunnen weerstaan. We geven je hier enkele tips om de kerst calorieën te vermijden of te compenseren!

Met kerst eten we bijna driemaal zo veel!

Een Brits onderzoek uit 2016 toonde aan dat mensen op een gemiddelde kerstdag zo’n 6000 calorieën binnenkrijgen. Dat is ongeveer driemaal zoveel als de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een volwassene. Opvallend aan dit onderzoek was, dat de mensen die ondervraagd werden, wel aangaven dat ze het idee hadden dat ze te veel aten, maar niet zó veel. Er werd gemiddeld geschat dat men ongeveer 2600 calorieën binnenkreeg op een kerstdag. Deze verwachting lag erg ver van de werkelijkheid af!

Belangrijkste tip: terug naar je gezonde routine!

Bijna iedereen eet tijdens de decembermaand meer lekkernijen. Af en toe iets extra’s is geen probleem. Streng diëten en jezelf allerlei lekkers ontzeggen, zal de feestmaand er niet gezelliger op maken. Natuurlijk zal je je na de feestdagen iets zwaarder voelen. Wat zegt de weegschaal? Waarschijnlijk ben je ook wat aangekomen. De belangrijkste tip om de kerst calorieën te compenseren is, om na de feestdagen weer gewoon terug te gaan naar je dagelijkse gezonde routine. Normaal gesproken ben je dan binnen enkele dagen weer op je oude gewicht. Is dat geen prettige boodschap om de kerstdagen mee in te gaan!

Maar is je dagelijkse routine wel gezond?

De volgende vraag is of je dagelijkse routine wel zo gezond is? Is jouw normale voedingspatroon goed afgestemd op de behoefte van je lichaam? Is dat niet het geval, dan zul je merken dat het lastig is om op een gezond gewicht te komen. Belangrijke factoren die hierbij een rol spelen, zijn: geslacht, leeftijd, fysieke inspanning, levensstijl en je algehele gezondheid. Zit je niet lekker in je vel en heb je het idee dat jouw voedingspatroon en leefstijl daaraan ten grondslag liggen? Ga dan eens naar een voedingsconsulente voor advies op maat. Of sla in het nieuwe jaar aan het studeren en volg een Thuisstudie Voedingsconsulente. Word niet alleen je eigen adviseur, maar help ook anderen met het krijgen van een gezond voedingspatroon!

Luister naar je lichaam

Een andere belangrijke tip om overdadige kerst calorieën te vermijden, is luister naar je lichaam. Jouw lichaam weet precies wat het nodig heeft! Als je rustig eet en geniet van je maaltijden, dan merk je dat je lichaam op tijd een seintje geeft met ‘Nu is het genoeg.’ Heb je geen honger meer? Stop dan simpelweg met eten! Hiermee voorkom je dat je na een gezellige kerstdag met een vol gevoel zit en misschien zelfs misselijk wordt of last krijgt van oprispingen. Het lijkt zo eenvoudig, maar veel mensen merken dit seintje van hun lichaam niet op of negeren het gewoon. Probeer er eens op te letten!

Is jouw goede voornemen, meer sporten?

We hoeven je niet te vertellen, dat voldoende bewegen gezond is. Het is dan ook een goed idee om in het nieuwe jaar (meer) te gaan sporten en je overbodige kerstkilootjes kwijt te raken. Pak je het sporten serieus aan, dan is het belangrijk dat je hierbij ook rekening houdt met je voeding. Heb je ambitieuze doelen gesteld, zoals een marathon lopen in 2019, raadpleeg dan een adviseur in sportvoeding. Sportieve prestaties hangen niet alleen af van effectieve trainingsschema’s, maar ook van de juiste voeding. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je vet kwijtraakt, zonder spiermassa te verliezen en juist extra spiermassa op te bouwen? Wil je hier graag meer over weten? Schrijf je dan in voor onze Thuisstudie Sportvoeding!

Raak overtollig vocht en toxines kwijt met massage!

Heb je al ooit gehoord van afslankingsmassages? Massage kan een prima ondersteuning bieden bij het afslanken. Dan hebben we het vooral over stevige, diep inwerkende bindweefselmassages, zoals de Sveltessa afslankingsmassage. Deze massage heeft een reinigend effect op het lichaam, omdat het helpt om overtollig vocht en toxines uit het lichaam weg te voeren. Daarnaast heeft de massage een verstevigend effect op de huid. Kortom, een ideale massagebehandeling voor na de feestdagen. Je zult met deze massage geen kilo’s afvallen, de nadruk ligt op omvangverlies, met gewichtsverlies als eventuele bijkomstigheid. Een massage in kuurvorm zal leiden tot een strakker lichaam, meer energie en een positiever zelfbeeld. Leer er alles over in onze Cursus Sveltessa Afslankingsmassage!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie