* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor succesvolle kerstverkopen in je salon

30 oktober 2023 | Schoonheidszorg
Tips voor succesvolle kerstverkopen in je salon

December is de maand van gezelligheid, cadeaus, en natuurlijk kerstverkopen! Het lijkt nog ver weg, maar als saloneigenaar is het belangrijk om je marketingplannen voor deze periode op tijd uit te werken. Oftewel, nu is het moment aangebroken om de juiste voorbereidingen te treffen. Je wilt er uiteraard voor zorgen dat je salon volop in de schijnwerpers staat en dat je klanten zich uitgenodigd voelen om hun kerstinkopen bij jou te doen. Maar hoe bereik je dat? Het antwoord ligt onder meer in de kracht van visuele merchandising. Ontdek hier inspirerende ideeën en handige tips voor succesvolle kerstverkopen in je salon!

1. Succesvolle kerstverkopen met een duidelijke boodschap

Een van de belangrijkste aspecten van visuele merchandising is het overbrengen van duidelijke boodschappen aan je klanten. Vermijd verwarrende displays en zorg ervoor dat je klanten begrijpen wat je aanbiedt. Kies een verhaal dat past bij de feestelijke sfeer, zoals 'winter wonderland', 'party time', of 'family fun'. Met een duidelijk thema of verhaal is het een stuk gemakkelijker om richting te geven aan de decoratie in je salon. Laat dit ‘verhaal’ overal in terugkomen. Het begint natuurlijk met een mooie etalage die je hiermee laat stralen. Maak je salonramen aantrekkelijk met thematische displays.

2. Met deze tips loopt niemand jouw etalage voorbij!

Behalve dat je via je etalage (en ook in de rest van je salon) een duidelijk boodschap communiceert, moet je ook aandacht hebben voor hoe je deze boodschap visueel zo interessant mogelijk maakt. Dat doe je onder meer met thematische displays en ook door met de hoogte van de producten te spelen. Een andere goede manier om ervoor te zorgen dat niemand meer jouw etalage voorbij loopt, is door er beweging aan toe te voegen. Met subtiele twinkelende verlichting of een speelgoedtrein die door je etalage rijdt, heb je meteen de aandacht te pakken. Een extra tip voor succesvolle kerstverkopen: heb je een kleine etalage, voeg dan spiegels toe om meer licht en diepte in de ruimte te creëren.

3. Houd rekening met kleurenpsychologie

Kleuren kunnen emoties en gevoelens oproepen. Tijdens de feestdagen kun je dit in je voordeel gebruiken. Kies voor kleuren die passen bij de kerstsfeer, zoals diep rood, glinsterend goud en winterse blauwtinten. Rood symboliseert liefde en warmte, terwijl goud een gevoel van luxe en elegantie uitstraalt. Blauw kan rust en kalmte brengen, perfect voor de drukke kerstperiode. Groen wordt geassocieerd met natuur, rust en evenwicht. Bovendien is het belangrijk om te weten dat kleuren psychologische reacties kunnen oproepen. Zo kan rood aanzetten tot actie. Overweeg de emotionele impact van kleuren bij het ontwerpen van je kerstdisplays en inrichting voor succesvolle kerstverkopen.

4. Wat wil jij overbrengen op je klanten?

Het is bovenal belangrijk om te bepalen wat jij deze kerst wilt overbrengen op je klanten. Zorg er echter niet alleen voor dat de uitstraling van je salon daar perfect op afgestemd is, maar ook je dienstenaanbod. Wens je je klanten een warme kerst toe? Volg dan nog op tijd een cursus hot stone massage. Wil je je klanten extra laten ontspannen of even laten ontvluchten aan de beslommeringen van alledag? Dan is een cursus lomi lomi samudra massage voor de feestdagen een ‘must’. Of wat dacht je van het in de vingers krijgen van een behandeling als wimperextensions om je klanten te kunnen voorzien van een glamour look voor de feestdagen? Volg daarvoor de cursus wimperextensions of een cursus brow mapping & styling!

5. Succesvolle kerstverkopen dankzij een slimme presentatie

Houd er bij het inrichten van je salon voor de kerst rekening mee dat kleine producten gemakkelijk verloren gaan in je zaak. Groepeer ze daarom samen om een impactvolle collectie te creëren. Zo lijken 7 lippenstiften onbeduidend, maar 35 stuks vormen een statement. Dit zorgt ervoor dat klanten eerder geneigd zijn om meerdere producten te kopen.

Wist je bovendien dat oneven aantallen een grotere aantrekkingskracht hebben? Groepeer je producten daarom liever in sets van oneven aantallen om de aandacht van je klanten te trekken. Zorg er ook voor dat je producten duidelijk geprijsd zijn, zodat klanten niet aarzelen om te kopen.

Een andere goede tip voor succesvolle kerstverkopen is om de meest winstgevende producten op ooghoogte in je displays te plaatsen, terwijl goedkopere producten lager kunnen worden geplaatst. Ook het juist gebruik van verlichting kan de aandacht op je producten vestigen en ze laten opvallen.

6. Informatiebordjes en slim salonbeheer

Hiermee bedoelen we dat je via informatiebordjes je klanten helder informeert over bijvoorbeeld de voordelen van een product. Probeer hier leuke en pakkende teksten voor te verzinnen. Via deze benadering geef je je producten meteen meer waarde. Houd verder ook goed de voorraden in de gaten. Welke producten worden goed verkocht? Heb je van deze producten wel voldoende voorraad voor in de kerstperiode? Je wilt natuurlijk geen verkopen missen. Verkoopt een bepaald product tegen verwachting in minder goed? Overweeg dan eens om de opstelling of de locatie in je salon te wijzigen. Je zult merken dat je met slim salon beheer nog meer succesvolle kerstverkopen zult realiseren. Wil je hier alles over weten? Dan is onze cursus maak je salon succesvol een aanrader.

Lijkt het je geweldig om een beauty salon te runnen?

Dan heb je meteen een goed voornemen voor het komende jaar! Maak er vandaag nog werk van om deze droom werkelijkheid te maken en schrijf je in voor de opleiding schoonheidsspecialist(e) van Wellness Academie. Met deze opleiding gaat de wereld naar een carrière als professionele schoonheidsspecialiste voor je open. We kunnen je ook verder begeleiden bij het doorgroeien tot een trotse saloneigenaar! Bekijk hier ons volledig overzicht aan wellness- en beauty opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie