• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

3 aanbevolen bijscholingen voor sportmasseurs

19 maart 2016
3 aanbevolen bijscholingen voor sportmasseurs

Heb je een opleiding sportmasseur gevolgd en wil je graag je horizon verbreden. Dan biedt Wellness Academie allerlei interessante bijscholingen die je kunnen helpen om je diensten als sportmasseur uit te breiden en om je klanten nog beter van dienst te zijn. We hebben hier 3 tips voor bijscholingen voor sportmasseurs op een rij gezet.

1. Cursus hot stone massage

Als sportmasseur zul je veel mensen met spierpijn op je behandeltafel krijgen. Met ontspannende sportmassage technieken kun je de spieren helpen herstellen na inspanning. Je kunt je massages nog doeltreffender maken door ook hot stone massages aan te bieden. Warmte en massagetechnieken zijn een ideale combinatie voor het stimuleren van de bloedtoevoer naar de spieren en de afvoer van afvalstoffen uit de spieren die de spierpijn veroorzaken. Het lichaam zal daardoor sneller herstellen van inspanningen. De hot stone massage is een ware weldaad voor lichaam en geest. Het behoort tot de populairste massagevormen. Je klanten zullen deze nieuwe dienst beslist waarderen. Ontdek hier een van onze ideale bijscholingen voor sportmasseurs, namelijk de Cursus Hot Stone Massage.

2. Cursus triggerpoint massage

Nog een van de interessante bijscholingen voor sportmasseurs is onze cursus triggerpoint massage. Met de cursus triggerpoint massage leer je pas echt om de vinger op de zere plek te leggen! Je leert hoe je kleine contracties in spieren kunt opsporen en behandelen. Deze contracties noemen we triggerpoints. Het gaat om kleine knoopjes in de spieren die elders in het lichaam voor pijnklachten kunnen zorgen en die als ze niet verholpen worden tot steeds meer klachten kunnen leiden. Je leert in deze cursus lokalisatiemethoden om triggerpoints te lokaliseren en massagetechnieken om ze te behandelen. Ook onderwerpen als zonale analyse van pijn, spanningsbevrijding en het toepassen van myofasciale therapie worden behandeld. Bekijk hier onze Cursus Triggerpoint Massage.

3. Cursus fibromyssage

Fibromyalgie is een aandoening waar de laatste jaren veel discussie over is, omdat niet duidelijk is wat de oorzaak is. Er werd nog weleens gezegd: ‘Het zit tussen de oren.’ Er is echter steeds meer erkenning voor deze aandoening omdat veel mensen gelijksoortige klachten hebben; spierpijn en pijn op specifieke punten verspreid over het lichaam. Andere veelgehoorde klachten zijn spierstijfheid, vermoeidheid, slaapproblemen en hoofdpijn. Veel fybromyalgie pati­ënten hebben al ontdekt dat massage een verlichtende werking heeft op hun klachten. De cursus fibromyssage is speciaal ontwikkeld om de klachten van deze patiënten nog beter aan te pakken. Kom je tijdens je werk regelmatig mensen tegen met fibromyalgie, volg dan hier onze Cursus Fibromyssage.

Nog meer bijscholingen voor sportmasseurs!

Wil je nog veel dieper duiken in de wereld van wellness en massages en nog meer bijscholingen voor sportmasseurs volgen? Bekijk dan hier ons complete aanbod aan massagecursussen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie