• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

3 massages die vlot ontspanning bieden

12 mei 2020 | Massage & Therapieën
3 massages die vlot ontspanning bieden

In tijden als deze waarin onzekerheden de boventoon voeren, is het extra belangrijk om voldoende ontspanning te vinden. Dat is geen gemakkelijk opgave, maar massages kunnen wonderen doen. Er bestaan bovendien verschillende laagdrempelige massages, die je gemakkelijk vrijwel altijd en overal kunt geven. We zetten hier 3 toegankelijke massages die vlot ontspanning bieden in de kijker. Je kunt ze ook gemakkelijk zelf aanleren via ons digitaal trainingsplatform Wellness Academie Online!

1. Handreflexologie

Een van de toegankelijke massages die vlot ontspanning biedt, is handreflexologie. Er is geen voorbereiding voor nodig als je snel de spanning van je af wilt laten glijden. Je leert in onze Online Cursus Handreflexologie hoe je gemakkelijk anderen kunt laten ontspannen. Daarnaast leer je ook hoe je dit bij jezelf kunt toepassen. Dat kan heel onopvallend waar je ook bent en zonder dat er voorbereiding voor nodig is. Je hoeft niet uit de kleren, zoals bij vele andere soorten massages. Ook hoef je niet eerst je schoenen en sokken uit te trekken, zoals het geval is bij voetreflexologie. Het is een praktische manier om snel spanning of andere kwaaltjes op een natuurlijke manier te verlichten. Dit doe je via drukpunttechnieken op reflexzones op je handen. Je hebt je handen altijd bij de hand! Bekijk hier ook eens onze Opleiding Voetreflexoloog.

2. Indiase hoofdmassage

Nog een goede manier om snel af te rekenen met stress is de Indiase hoofdmassage. Deze massage vormt een onderdeel van de eeuwenoude gezondheidsleer uit India, de Ayurveda. Deze massage kan zowel in zittende houding gegeven worden zonder olie als in liggende houding met olie. De ayurvedische technieken bestaan uit een afwisseling tussen stevige druk en milde strijkingen. Ze werken in op de energiepunten op het hoofd, gezicht, nek en schouders. Dit zijn exact die plekken waar spanning zich snel ophoopt. Daarnaast stimuleert de massage eveneens de bloed- en lymfecirculatie. Deze massage geeft dat heerlijke gevoel van rust in je hoofd. Kortom, een Indiase hoofdmassage is een van die toegankelijke massages die vlot ontspanning biedt. Deze behandeling mag dan ook niet in je servicepakket missen. Bekijk hier onze Online Cursus Indiase Hoofdmassage.

3. Shiatsu massage

Een gespannen gevoel is vaak te wijten aan geblokkeerde energie. Met een shiatsu behandeling, die uit drukpunttechnieken bestaat, maak je deze energie weer los. De technieken voer je uit over de kleding heen met de druk van de duim, handpalm of elleboog. Via deze behandeling wordt je lichaam uitgenodigd om zichzelf te herstellen en een nieuw evenwicht te vinden. Er wordt vaak naar shiatsu verwezen als ‘acupunctuur zonder naalden’. Beide behandelwijzen baseren zich namelijk op dezelfde basisprincipes van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De Shiatsu massage mag beslist geschaard worden onder de toegankelijke massages die vlot ontspanning bieden. Daarnaast kun je hiermee nog veel meer gezondheidsklachten verlichten. We leren je er graag alles over in onze Online Cursus Shiatsu.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
 • 1 dag
 • € 219
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie