Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

4 tips om slapend mooi te worden!

7 april 2016
4 tips om slapend mooi te worden!

Slapend mooi worden, kan dat? We kennen allemaal wel de uitdrukking ‘een schoonheidsslaapje doen’. Hier schuilt zeker een waarheid achter. Je kunt deze waarheid nog meer kracht bij zetten met schoonheidsbehandelingen die je tijdens je slaap kunt laten inwerken! We geven je hier 4 tips om slapend mooi te worden.

1. Nachtelijk haarmasker

Je staat ’s morgens vroeg op om nog snel te douchen voor je naar je werk gaat. Je haar voelt ontzettend droog aan. Een haarmasker dan maar? Daar heb je geen tijd voor! De oplossing: een nachtelijk haarmasker dat je er ’s morgens alleen maar hoeft uit te spoelen. Kies bijvoorbeeld een haarmasker van kokosnoot olie. Kokosnoot olie trekt diep in de haarkern in en legt een beschermend laagje om je haar. Breng de olie voor het slapen aan op de punten van je haar en vlecht je haar in een losse vlecht. Leg wel een handdoek op je kussen vanwege de olie. Andere oliesoorten die goed zijn als nachtelijk haarmasker zijn avocado olie en amandelolie.

2. Krullen zonder warme krultang

Wil je je haren in de krul brengen? Ook dat kan tijdens je slaap. Je hebt er niet eens een warme krultang voor nodig (no heat curls). Dat is een groot voordeel, want de hitte kan je haar beschadigen. Allereerst knip je repen uit een oud T-shirt. Maak de repen zo breed als je krullen moeten gaan worden. Vervolgens neem je een lok van je haar. Leg de onderkant van de reep gelijk met de onderkant van je haar. Dan rol je het haar op rond de reep tot aan je hoofd. Knoop daarna de uiteinden van de reep aan elkaar. Herhaal dit voor de rest van je lokken. De volgende ochtend haal je de repen eruit é voilà; je tovert zo de mooiste krullen tevoorschijn. Bekijk hier onze Opleiding Hairstyliste voor meer tips & trucs!

3. Nachtelijke gezichtsbehandelingen

Een nachtelijke gezichtsbehandeling is een uitstekende manier om je gezichtshuid te verbeteren. Je huid staat ’s nachts in de herstel-modus! Onderzoekers zeggen dat de huid zich ’s nachts bijna 2x zo snel vernieuwt. Breng voor het slapen producten aan met actieve bestanddelen als retinol, fruitzuren en vitamine C. Actieve bestanddelen zijn overdag vaak minder doeltreffend vanwege de blootstelling aan daglicht. Daarnaast moeten ze concurreren met make-up producten als foundations en ook met SPF in crèmes en foundation. Wil je alles weten over gelaatsverzorging, schrijf je dan in voor de Cursus Gelaatsverzorging!

4. Nachtelijke pedicure behandelingen

Gooi die oude sokken niet weg! Ze komen goed van pas bij het volgende nachtelijke beauty ritueel. Smeer je voeten voor het slapen gaan in met een vette voetencrème en trek de oude sokken aan. De volgende dag word je wakker met zachte en optimaal gehydrateerde voeten. Een eenvoudig beauty ritueel met een verrassend resultaat! Ook je nagels kun je ’s nachts een boost geven door een vette nagelriemcrème aan te brengen met lecithine. Dit ingrediënt is een vet dat bestaat uit vitamine B, vetzuren en fosfor. Het maakt je nagels sterker en de nagelriemen zachter. Omdat het een vet product is, is het niet handig om er overdag mee rond te lopen, maar het is wel ideaal als nachtelijke schoonheidsbehandeling. In onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure leer je alles over hand- en voetverzorging!

Word zelf een beauty expert!

Slapend mooi worden is dus met een paar goede tips helemaal niet moeilijk. Wil je zelf een beauty expert worden? Bekijk dan hier ons complete aanbod aan Beauty Opleidingen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Hasselt, Gent of Antwerpen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie