* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

4 tips voor zomerbestendige make-up looks

25 juli 2017 | Visagie
4 tips voor zomerbestendige make-up looks

Niets is zeker als we het over ons zomerweer hebben. De dag kan zonnig beginnen en de temperaturen kunnen rond het middaguur flink oplopen, maar de kans is groot dat de dag eindigt met een fikse regen- en onweersbui. Hoe zorg je dat je toch altijd de juiste make-up draagt? Dat is nog best lastig als het ene moment de make-up van je gezicht smelt of op het andere moment bestand moet zijn tegen de regen. Daarom hier 4 tips voor zomerbestendige make-up looks.

1. Houd het minimaal met een nude look

Vocht, of het nu zweet, regen, zee- of zwembadwater is, is een grote vijand voor een mooie make-up look die lang blijft zitten. Gelukkig blijft de trend van de nude look nog even aanhouden. Gebruik als basis voor je make-up een goede zonnebrandcrème. Laat deze goed intrekken. Bij deze look is het essentieel dat de basis goed is. Heb je een mooie, gezonde huid zonder veel oneffenheden, dan is een dun laagje foundation of BB-crème al voldoende.

Geschikte tinten voor je overige make-up zijn bijvoorbeeld een lichtroze, gouden of lichtbruine bronzer voor een sunkissed huid. Misschien nog wat waterproofmascara, maar veel meer heb je niet nodig voor een mooie zomerse look. Heb je veel last van oneffenheden en roodheden, bezoek dan een professionele schoonheidsspecialiste die je kan helpen om je huid te kalmeren. Of leer zelf alles over huidverzorging in onze Opleiding Schoonheidsspecialiste.

2. Minimal look: focus op de lippen

‘Less is more’ is een motto dat zeker in de zomer van toepassing is als we het over make-up hebben. Het is bijvoorbeeld een goed idee om je alleen te focussen op de lippen. Kies een opvallende kleur voor de lippen die bij de kleding, het haar en de uitstraling van de betreffende persoon past en ga aan het werk met een lipstain. Dit is lipmake-up die bestaat uit hoog gepigmenteerde vloeistof. Het is verkrijgbaar in een tube, pen of flesje. De lipstain trekt diep in en blijft daardoor heel lang zitten. Zweet, regen en zeewater zullen je make-up look niet snel verpesten. Leer alles over professionele make-up technieken in onze Cursus Visagie (basis).

3. Subtiele zomerlook met crème blush

Poedermake-up en zweet of water; elke make-up liefhebber weet dat dat geen goede combinatie is. Laat in de zomer de poeders daarom liever links liggen. Crème producten blijven beter op het gezicht zitten en worden veel minder snel vlekkerig. Kies dus liever voor zowel een crème foundation als een crème concealer en een crème blush. Je kunt wel eventueel na het aanbrengen van deze crème make-up producten de make-up heel subtiel afpoederen met een transparante poeder. Wil je toch wegblijven van het aanbrengen van te veel make-up, gebruik dan bijvoorbeeld eens alleen een blush en breng die aan op zowel de wangen als op de lippen en gebruik de blush eventueel ook als oogschaduw. Het zorgt voor een subtiele, frisse zomerlook. Voor nog meer slimme make-up trucs, volg je ook de Cursus Visagie voor gevorderden!

TIP: bescherm je make-up met een modieuze zomerhoed!

4. Semi-permanente make-up trucs

Semi-permanente make-up wint stevig aan terrein binnen de visagie- en schoonheidsbranche. Het voordeel van deze make-up technieken is dat je er probleemloos lang van kunt genieten. Je kunt met technieken als microblading, wimperextensions, wimperlifting of wenkbrauwextentions een prachtige oogopslag creëren. Je hoeft nu gedurende lange tijd niet meer dagelijks in de weer met make-up producten als wenkbrauwpotloden, eyeliners en mascara. Deze technieken kunnen uitkomst bieden op vakantie als je volop van je vakantie wilt genieten, zonder veel tijd kwijt te zijn met je make-up! Een zomerlook heeft vaak niet meer nodig dan die intense oogopslag die je met deze technieken kunt creëren. Meer weten bekijk dan hier al onze Visagie Opleidingen met onder andere diverse cursussen op het gebied van semi-permanente make-up!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie